0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Kotleciarki elektryczne

W lokalach gastronomicznych, w których często serwuje się dania mięsne, niezwykle przydatnym elementem wyposażenia są kotleciarki elektryczne. Elektryczne narzędzia umożliwiające profesjonalną obróbkę pozwalają uzyskać estetyczny wygląd i doskonały smak, a co za tym idzie – zadowolenie klientów. Profesjonalne urządzenia pozwalają znacznie zwiększyć wydajność zaplecza kuchennego. Wybierz wyposażenie, które pozwoli Ci podnieść jakość oferowanych dań!

Nasze produkty

Kotleciarki elektryczne

 

W ofercie GastroProdukt Professional dostępne są nowoczesne kotleciarki elektryczne, które są przeznaczone do profesjonalnej obróbki mięsa. Urządzenia tego typu są wyposażone w dużą ilość małych ostrzy, które wykonują drobne nacięcia. W ten sposób uszlachetniają mięso, by mogło równomiernie się piec, a także umożliwiają głębsze wniknięcie przypraw, marynaty itp. Taki zabieg można wykonać ręcznie, ale zajmuje on wiele czasu i pochłania sporo energii. 

 

W wyniku niewłaściwej obróbki mięsa traci się nie tylko wartości odżywcze, ale również można odnotować straty wagowe składników. Z tego względu inwestycja w fachową kotleciarkę elektryczną jest wyjątkowo opłacalna. Dzięki temu nie tylko można poprawić smak i prezencję serwowanych potraw, ale też znacznie odciążyć pracowników, by mogli zająć się ważniejszymi zadaniami. Dobra organizacja pozwala m.in. ograniczyć ryzyko niedociągnięć, a także skrócić czas wydawania potraw, co przyczynia się do zwiększenia zadowolenia gości i poprawy wizerunku lokalu.

 

Nasze elektryczne kotleciarki do mięsa spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających kulinarnych mistrzów. Od ponad dziesięciu lat badamy potrzeby rynku i udoskonalamy nasze urządzenia, aby jak najlepiej służyły w profesjonalnych kuchniach na całym świecie. Wprowadzamy najnowsze, przełomowe technologie, nie zapominając o tradycji. 

 

Steaker do mięsa

 

Kotleciarka, czyli inaczej steaker do mięsa, jest profesjonalnym urządzeniem, powszechnie stosowanym w branży gastronomicznej, a także w zakładach przetwórstwa żywności itp. Nasze urządzenia gwarantują nie tylko niespotykaną na rynku szybkość pracy, lecz również pozwalają zachować więcej soków mięsnych, dla najlepszych walorów smakowych. 

 

Czas to pieniądz, a w kuchni każda minuta jest na wagę złota. Nasze elektryczne steakery do mięsa w dużej mierze przyczyniają się do zwiększenia zarobków. Ich wydajność sięga nawet do 500 sztuk na godzinę, a przygotowane z ich pomocą porcje poddają się obróbce cieplnej niemal dwa razy szybciej. 

 

Design każdego z naszych steakerów jest gruntownie przemyślany, tak by sprzęt był możliwie jak najbardziej funkcjonalny i praktyczny. Kotleciarki elektryczne wyposażone są w dwa wałki, które posiadają 350 małych ostrzy. Za pomocą napędu elektrycznego wprawiają w ruch rolki, by ostrza uszlachetniały powierzchnię mięsa. W konstrukcji na próżno szukać kłopotliwych grzebieni – zastosowaliśmy unikalny system separatorów, prostych w konserwacji i niezawodnych w eksploatacji. W tej kategorii dostępne są również modele przemysłowe o prostszej konstrukcji, a także zestaw: kotleciarka elektryczna z wilkiem do mięsa.

 

Elektryczna kotleciarka do mięsa

 

Elektryczna kotleciarka do mięsa powinna być funkcjonalna, a do tego wytrzymała i bezpieczna dla użytkownika. Nasze urządzenia posiadają dużą obudowę z nóżkami antypoślizgowymi, które gwarantują odpowiednią przyczepność na stole gastronomicznym ze stali nierdzewnej. Są wyjątkowo solidne i praktycznie nieawaryjne, ale w razie kłopotów zapewniamy wsparcie serwisowe.

 

Obsługa steakera jest bardzo prosta. W pierwszej kolejności trzeba przygotować plastry mięsa odpowiedniej wielkości. Następnie należy chwycić mięso jedną ręką i umieścić w urządzeniu, tak by miało kontakt z wałkiem. Na koniec wystarczy przygotować się na odbiór wsadu z drugiej strony, kiedy zostanie już obrobione.

Elektryczną kotleciarkę do mięsa należy myć po każdym użyciu. Aby wyczyścić urządzenie, najpierw powinno się odłączyć je od zasilania. Następnie można ściągnąć przystawkę rozdrabniającą z napędu. Kolejnym krokiem jest rozkręcenie pokrywy ochronnej, w celu wyciągnięcia wałków tnących – tego można umyć pod bieżącą wodą albo w zmywarce. Nie wolno jednak stosować w tym celu szczotek z twardym włosiem.

Elektryczne kotleciarki do mięsa znakomicie sprawdzają się w zakładach produkcyjnych, sklepach mięsnych oraz restauracjach. Niezależnie od tego, jakie dania chce się serwować, gwarantuje, że każdy kęs mięsa będzie delikatny oraz soczysty. Dzięki maszynom z kolekcji GastroProdukt Professional wydobywa się prawdziwy smak i aromat. 

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą kotleciarek do mięsa. Masz jakieś pytania albo potrzebujesz porady? Skontaktuj się z nami, a chętnie Ci pomożemy. Zainwestuj w fachowy sprzęt, by ułatwić codzienną pracę w kuchni i zachwycić swoich klientów wspaniałymi potrawami!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej