0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Obieraczki do ziemniaków

W kuchni lokalu gastronomicznego przede wszystkim najważniejsza jest dobra organizacja miejsca, pracy i czasu. Z tego względu niezwykle przydatne są rozmaite maszyny, które ułatwiają oraz usprawniają przygotowywanie potraw. W naszej ofercie dostępne są profesjonalne obieraczki do ziemniaków, dzięki którym można znacznie odciążyć obsługę. Sprawdź nasze urządzenia i wybierz model, który pozwoli Ci zapewnić najwyższą jakość oferowanych dań.

Nasze produkty

Obieraczki do ziemniaków

 

Elektryczne obieraczki do ziemniaków są jednym z najpopularniejszych urządzeń dodatkowego wyposażenia profesjonalnej kuchni. Nie tylko w naszym kraju warzywo to jest niezwykle popularne. Stanowi bazę dla wielu potraw, a także może być podawane na wiele różnych sposobów jako dodatek. Jego obróbka pochłania jednak sporo czasu i energii, dlatego warto jest skorzystać ze wsparcia.

 

W naszej ofercie dostępne są nowoczesne modele maszyn do obierania ziemniaków. Posiadamy warianty dostosowane do potrzeb dużej restauracji, jak i małego lokalu szybkiej obsługi. Świetnie sprawdzą się też w innych miejscach czy sytuacjach, np. w stołówkach, firmach cateringowych/garmażeryjnych czy zakładach przetwórstwa żywności. 

 

Każda nasza obieraczka do ziemniaków gastronomiczna jest wykonana z materiałów najwyższej jakości, dzięki czemu jest solidna, odporna na intensywne użytkowanie oraz praktycznie niezawodne. Urządzenia zostały tak zaprojektowane, by były jak najbardziej wydajne i funkcjonalne. Stanowią doskonałe ułatwienie, dzięki któremu da się o wiele szybciej przygotowywać oraz serwować potrawy.

 

Obieraczka do ziemniaków nie tylko umożliwia nieporównywalnie sprawniejszą obróbkę warzyw, ale też odciąży personel, by ten mógł wykonywać inne czynności zmierzające do tego, by warzywo pod dowolną postacią znalazło się jak najprędzej na talerzu. Warto przy tym podkreślić, że chociaż sama nazwa maszyny wskazuje na to, że została wyprodukowana została głównie z myślą o obieraniu ziemniaków, doskonale nadaje się również do obierania innych warzyw korzeniowych, takich jak chociażby marchew, pietruszka, seler czy buraki.

 

Maszyny do obierania ziemniaków

 

Ręczna obróbka warzyw zajmuje sporo czasu, który rozsądniej jest poświęcić na ważniejsze czynności. Oferowane przez nas maszyny do obierania ziemniaków wykonują te żmudne zadanie wyręczając pomocników kuchennych, tak aby mogli skupić się na innych aspektach sztuki kulinarnej. Dzięki temu krótszy czas przygotowania potrawy nie musi odbijać się na jej jakości. Przy tym urządzenie pozwala uzyskać estetyczny kształt warzywa, co nie zawsze się udaje przy ręcznej obróbce (albo pochłania jeszcze więcej czasu).

 

Maszyna do obierania ziemniaków w zależności od modelu jest w stanie obrać w ciągu godziny od 150 do nawet 650 kg warzyw. Jest więc zdecydowanie bardziej skuteczna niż pracownicy. Jej innymi atutami są mała jak na tego typu urządzenie waga (od 47 do 75 kg), gabaryty sprawiające, że zmieści się w każdej kuchni, a także specjalne okładziny ścierne, zwiększające wydajność o 25%. Dzięki podłączeniu do wody maszynka do obierania ziemniaków jednocześnie myje warzywa, dlatego cały proces jest higieniczny, a żywność od razu jest gotowa do gotowania, smażenia, pieczenia itp.

 

Dzięki maszynom do obierania ziemniaków można zaoszczędzić nie tylko czas. Wybrane modele posiadają w swoim wyposażeniu timer, dzięki któremu mogą automatycznie się wyłączać po upływie ustalonego czasu. To pozwala zmniejszyć zużycie prądu oraz umożliwia jeszcze większą kontrolę nad urządzeniem. Dodatkowo łatwy w obsłudze panel sterowania regulujący pracę maszyny sprawia, że sprzęt jest bezproblemowy, a pracownicy błyskawicznie nauczą się, jak się z nim obchodzić. Obieraczka nie jest więc droga ani kłopotliwa w utrzymaniu, co na pewno zostanie docenione właściciela i przez personel.

 

Elektryczne obieraczki do ziemniaków

 

Elektryczne obieraczki od ziemniaków z linii GastroProdukt Professional są nie tylko intuicyjne w użytkowaniu, ale też całkowicie niegroźne dla obsługi. Prawidłowo użytkowane nie stanowią żadnego zagrożenia. Do tego posiadają oczywiście odpowiednie zabezpieczenia, minimalizujące ryzyko wypadku przy pracy. 

 

Nasze maszynki do obierania ziemniaków są w zasadzie nieawaryjne. Jeśli jednak pojawi się jakiś problem, zapewniamy pełne wsparcie. Prowadzimy profesjonalny serwis, dlatego w razie potrzeby wyślemy na wskazane miejsce doświadczonych fachowców. Szybko przywrócą sprzęt do sprawności, tak by mógł dalej pełnić swoją rolę.

 

Obsługa maszyny nikomu nie powinna sprawić kłopotu. Przed rozpoczęciem pracy obieraczki do ziemniaków warto upewnić się, czy dopływ wody jest prawidłowo podłączony. Żeby uruchomić cykl, wystarczy włożyć do zasobnika pożądaną ilość warzyw, pilnując, by nie przekroczyć maksymalnej wielkości wsadu. Następnie należy prawidłowo nałożyć pokrywę, włączyć urządzenie i poczekać zaledwie 2-3 minuty na obranie ziemniaków lub innych warzyw. Po tym pozostaje już tylko otworzyć przednie drzwi wyładowcze i wybrać gotowy wsad.

 

Ogromną zaletą naszych elektrycznych obieraczek od ziemniaków jest też to, że nie sprawiają kłopotów przy konserwacji. Taki sprzęt powinien być regularnie czyszczony, by spełniał wymogi higieny i bezpieczeństwa. W ten sposób wydłuża się również żywotność urządzenia oraz zachowuje jego walory estetyczne. 

 

Konstrukcja elektrycznej obieraczki do ziemniaków w całości wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Dzięki temu czyszczenie jest wyjątkowo łatwe – wystarczy wilgotna szmatka z dodatkiem płynu do naczyń. W taki sam sposób można dbać o wewnętrzne elementy, pamiętając jednak o tym, żeby wyjąć i osobno umyć dolną płytę.

 

Gastronomiczna obieraczka do ziemniaków

 

Gastronomiczna obieraczka do ziemniaków jest urządzeniem profesjonalnym, które jest przystosowane do ciągłej, intensywnej pracy oraz wielokilogramowych wsadów. Z tego względu taki sprzęt jest odpowiednio większy, trwalszy oraz droższy. Jego zakup jest jednak inwestycją w rozwój lokalu – pozwala szybciej i lepiej przygotowywać dania, a także zwiększa produktywność pracowników. Dzięki temu da się sprawniej serwować posiłki, dbając o zadowolenie klientów. W ten sposób generuje się większy zysk oraz poprawia się wizerunek lokalu.

 

Jeżeli sprzęt ma być faktycznie użyteczny i opłacalny, trzeba odpowiednio dobrać go do swoich potrzeb. Wybierając profesjonalną, elektryczną obieraczkę do ziemniaków, warto zastanowić się przede wszystkim nad jej pojemnością. Już model o maksymalnym jednorazowym wkładzie wielkości 8 kg pozwala uzyskać do 180 kg obranych ziemniaków w ciągu godziny, ale jeśli zapotrzebowanie jest znacznie większe, to optymalnym rozwiązaniem może okazać się wariant o pojemności 30 kg, który w ciągu godziny obierze nawet 650 kg produktu.

 

Inną cechą, która może być istotna, to wymiary. W przypadku gastronomicznej obieraczki do ziemniaków trzeba zarezerwować nieco miejsca na ustawienie urządzenia, tak by pracownicy mogli swobodnie z niego korzystać oraz bez problemu poruszać się w jego okolicy. Warto jednak wiedzieć, że model pozwalający obrać w ciągu godziny 650 kg ziemniaków jest tylko nieco ponad 10 cm szerszy i dłuższy niż taki obierający 180 kg. Dobrze jest więc dokladnie wymierzyć dostępną przestrzeń oraz odpowiednio dobrać model, mając na względzie jego możliwości przerobowe.

 

W razie kłopotów z wyborem odpowiedniego modelu obieraczki do ziemniaków nasza doświadczona obsługa chętnie służy radą. Wyczerpująco odpowiemy na pytania oraz podpowiemy, który wariant dobrze odnajdzie się w danych warunkach i spełni konkretne oczekiwania.

 

Zachęcamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą urządzeń z linii GastroProdukt Professional. Wierzymy, że dzięki naszym produktom Twój biznes wejdzie na jeszcze wyższy poziom. Szybko serwuj przepyszne, pięknie prezentujące się dania z warzywami. Przekonaj się, która elektryczna obieraczka do ziemniaków najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej