Produkty

Piec konwekcyjno parowy

 

Każda osoba, która kiedykolwiek próbowała swoich sił w gastronomii wie doskonale, że odpowiednie wyposażenie kuchni jest ważnym czynnikiem sukcesu mierzonego w uśmiechach gości hotelu lub restauracji. Świeże składniki, pilnie strzeżony przepis szefa kuchni czy wreszcie utalentowana załoga kuchmistrzów są ogromnie ważne, jednak bez najwyższej klasy sprzętu do gotowania mogą okazać się niewystarczające. Profesjonalne wyposażenie kuchni hotelowej czy restauracyjnej pozwoli rozwinąć skrzydła mistrzom sztuki kulinarnej i wydobyć pełnię smaku z każdej, nawet pozornie prostej potrawy. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tej zależności, dlatego nasza oferta aż kipi od sprzętu gastronomicznego najwyższej próby. Wśród licznych produktów, które przygotowaliśmy dla naszych Klientów, nie mogło oczywiście zabraknąć elementarza

sztuki kulinarnej, do którego zalicza się m.in. piec konwekcyjny gastronomiczny.

 

Piece konwekcyjno parowe dla profesjonalistów

 

Piec konwekcyjno-parowy, wyposażony jest w funkcję naparowywania komory, umożliwiają gotowanie, pieczenie, blanszowanie, obróbkę termiczno-parową oraz gotowanie i pieczenie w niskich temperaturach. Nasze piece konwekcyjno-parowe świetnie sprawdzą się w pieczeniu wyrobów piekarniczych – chlebów, bułek, zapiekanek, ciast, croissantów, zapiekanek, pizzy, a także różnego rodzaju mięs i ryb. Nowoczesny design idzie w parze z funkcjonalnością urządzeń przedstawionych w tej kategorii produktowej. Uszczelnione drzwi i izolacja ścian zapewnia optymalne zarządzanie energią cieplną wytworzoną przez grzałki. Oferowane przez nas piece konwekcyjno-parowe są stosunkowo proste w obsłudze, dzięki czemu nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej będą mogli wykorzystać ich pełen potencjał. Bogaty asortyment firmy, prezentowany na GastroProdukt.pl przekłada się na pokaźny wybór produktów. Znajdą tu Państwo piec konwekcyjno-parowy szyty na miarę potrzeb każdej kuchni – proponujemy piece modułowe składające się z różnej ilości komór grzewczych. W razie problemu z wyborem odpowiedniego modelu, zapraszamy do kontaktu z naszymi doradcami, którzy ułatwią Państwu wybór najbardziej optymalnego pieca.

Podkategorie (kliknij, by zobaczyć produkty):

 

 

Piec konwekcyjny i jego możliwości!

Piece konwekcyjne GastroProdukt Professional posiadają zawsze kilkanaście elementów grzewczych, które są zasilane elektrycznie. Piece konwekcyjne są wyposażone w jeden lub dwa wentylatory, które rozprowadzają gorące powietrze równomiernie w komorze pieca.

Dlatego gorące powietrze piecze równomiernie ze wszystkich stron. Piec konwekcyjny znany jest bardzo wydajnego pieczenia różnorodnych mies. Kolejnym plusem pieca konwekcyjnego jest krótki czas pieczenia.

 

Co można przygotować w piecu konwekcyjnym?

Najmocniejszą stroną pieca konwekcyjnego jest to, że nadają się one do pieczenia każdego mięsa oraz chleba. Szczególnie polecane piece są do pieczenia chleba i słodkich rogali. Z uwagi na fakt, że produkty pieczone w gorącym powietrzu, w efekcie otrzymujesz smaczne posiłki. Piece konwekcyjne sprawdzają się bardzo dobrze przy pieczeniu mięs, warzyw i pieczonych ziemniaków. Stosując w piecu konwekcyjnym bardzo wysoką temperaturę, osiągamy uzyskujemy chrupiącą powłokę wszystkich potraw . Natomiast ustawienie pieca konwekcyjnego na niską temperaturę pozwala na bardzo powolne pieczenie dań o delikatnej strukturze.

 

Piec konwekcyjno parowy GastroProdukt Professional

W naszej ofercie GastroProdukt dostępne są zarówno piece konwekcyjne oraz piece konwekcyjno parowe, które łączą w sobie funkcjonalność innych urządzeń. Świetnym przykładem są piece konwekcyjno parowe, które umożliwiają również pieczenie na parze, co czyni przyrządzane danie jeszcze bardziej zdrowszym oraz smacznym. Warto też dodać, że pieczenie w piecu konwekcyjno parowym na parze nadaje potrawom wyjątkowy smak oraz aromat no i niebiański wyglądu. Ponadto niektóre piece konwekcyjno parowe dysponują funkcją grillowania, dzięki której bardzo szybko przygotujesz doskonałe dania w swojej niepowtarzalnej restauracji!

 

GastroProdukt Professional- o czym należy pamiętać przy zakupie pieca?

Gdy podejmujesz decyzje o tym jaki piec konwekcyjno parowy wybrać przy zakupie. Głównym kluczowym czynnikiem są rozmiary oraz wydajność pieca. Gdyż decydują one o wydajności użytkowania danego pieca konwekcyjno parowego w pracy w kuchni gastronomicznej.

Niektóre nasze piece konwekcyjno parowe są wystarczająco duże aby pomieścić nawet 20 pojemników GN w tym samym czasie.

 

 

Piec konwekcyjno parowy GastroProdukt Professional - praca pieca konwekcyjno parowego?

Piec konwekcyjno parowy GastroProdukt to urządzenie niezbędne twojej restauracji. Zanim zdecydujesz się na zakup pieca konwekcyjno parowego na gastroprodukt.pl, musisz wiedzieć dokładnie do jakich potrzeb będziesz go potrzebował oraz jaką wydajność musi posiadać piec konwekcyjno parowy. W przypadku pieców konwekcyjno parowych ich wykorzystanie w kuchni gastronomicznej jest mniej więcej znana. Umożliwiają nam precyzyjne pieczenie oraz gotowanie na parze do przyrządzania takich produktów jak mięsa, owoce morza oraz różnego rodzaju pieczywa. Za pomocą pieca konwekcyjno parowego możemy też przygotować kurczaka z rożna, który będzie wykwitnie soczysty w środku z chrupiącą rumianą skórką na zewnątrz.

 

Piece konwekcyjno parowe GastroProdukt jaki wybrać?

Z uwagi na fakt, że tego rodzaju piec konwekcyjno parowy wykorzystywany jest głównie do pieczenia różnego rodzaju mięs, ten typ pieca konwekcyjno parowy jest stworzony dla dużych zakładów gastronomicznych, w którym możemy piec nawet półtusze. Często są to restauracje typu "KARCZMA" zakłady cateringowe. Piece konwekcyjno parowe używane są też w innych obiektach gastronomicznych, jak choćby hotele czy bistro bary. Dodatkowym atutem jest, że piece konwekcyjno parowe doskonale sprawdzają się w piekarniach, gdyż znakomicie nadają się do jego ponownego podgrzania w celu uzyskania chrupiącego efektu.

 

Piec konwekcyjno parowy i ich właściwości?

Piec konwekcyjno parowy, który można kupić na stronie gastroprodukt.pl, mają często zbliżone właściwości. Wyposażony jest termostat regulacji temperatury, gdzie możemy ustawić zakres od 20 ℃ do 280 ℃. Piece konwekcyjno parowe posiadają również TIMER oraz sondę rdzeniową, które gwarantują precyzyjną kontrolę czasu pieczenia. Działanie pieca konwekcyjno parowego możemy obserwować dzięki innowacyjnemu panelowi cyfrowemu LED SMART. Dzięki tym funkcją masz pewność, że efekt końcowy pieczenia zawsze będzie twoim sukcesem.

Piec konwekcyjno parowy - dodatkowe informacje:

  • konstrukcja pieca zewnętrzna oraz wewnętrzna wykonana ze szlachetnej stali nierdzewnej,
  • oświetlenie LED komory pieczenia,
  • drzwi regulowane,
  • podwójne szyby
  • prowadnice przystosowane do pojemników GN (530 x 325mm)

Jeżeli planujesz zakup pieca konwekcyjno parowego GastroProdukt Professional musisz brać pod uwagę kilka elementów. Przed zakupem pieca konwekcyjno parowego należy wziąć pod uwagę zarówno zużycie energii, jak i zakres temperatury. Ważnym też czynnikiem są wymiary pieca, o którym należy pamiętać. Należy również pamiętać, jak często piec konwekcyjno parowy będzie używany, zwłaszcza gdy piec będzie niezbędnym elementem twojej kuchni gastronomicznej.