0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Kotleciarki elektryczne

W lokalach gastronomicznych, w których często serwuje się dania mięsne, niezwykle przydatnym elementem wyposażenia są kotleciarki elektryczne. Elektryczne narzędzia umożliwiające profesjonalną obróbkę pozwalają uzyskać estetyczny wygląd i doskonały smak, a co za tym idzie – zadowolenie klientów. Profesjonalne urządzenia pozwalają znacznie zwiększyć wydajność zaplecza kuchennego. Wybierz wyposażenie, które pozwoli Ci podnieść jakość oferowanych dań!

Nasze produkty

Kotleciarki elektryczne

 

W ofercie GastroProdukt Professional dostępne są nowoczesne kotleciarki elektryczne, które są przeznaczone do profesjonalnej obróbki mięsa. Urządzenia tego typu są wyposażone w dużą ilość małych ostrzy, które wykonują drobne nacięcia. W ten sposób uszlachetniają mięso, by mogło równomiernie się piec, a także umożliwiają głębsze wniknięcie przypraw, marynaty itp. Taki zabieg można wykonać ręcznie, ale zajmuje on wiele czasu i pochłania sporo energii. 

 

W wyniku niewłaściwej obróbki mięsa traci się nie tylko wartości odżywcze, ale również można odnotować straty wagowe składników. Z tego względu inwestycja w fachową kotleciarkę elektryczną jest wyjątkowo opłacalna. Dzięki temu nie tylko można poprawić smak i prezencję serwowanych potraw, ale też znacznie odciążyć pracowników, by mogli zająć się ważniejszymi zadaniami. Dobra organizacja pozwala m.in. ograniczyć ryzyko niedociągnięć, a także skrócić czas wydawania potraw, co przyczynia się do zwiększenia zadowolenia gości i poprawy wizerunku lokalu.

 

Nasze elektryczne kotleciarki do mięsa spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających kulinarnych mistrzów. Od ponad dziesięciu lat badamy potrzeby rynku i udoskonalamy nasze urządzenia, aby jak najlepiej służyły w profesjonalnych kuchniach na całym świecie. Wprowadzamy najnowsze, przełomowe technologie, nie zapominając o tradycji. 

 

Steaker do mięsa

 

Kotleciarka, czyli inaczej steaker do mięsa, jest profesjonalnym urządzeniem, powszechnie stosowanym w branży gastronomicznej, a także w zakładach przetwórstwa żywności itp. Nasze urządzenia gwarantują nie tylko niespotykaną na rynku szybkość pracy, lecz również pozwalają zachować więcej soków mięsnych, dla najlepszych walorów smakowych. 

 

Czas to pieniądz, a w kuchni każda minuta jest na wagę złota. Nasze elektryczne steakery do mięsa w dużej mierze przyczyniają się do zwiększenia zarobków. Ich wydajność sięga nawet do 500 sztuk na godzinę, a przygotowane z ich pomocą porcje poddają się obróbce cieplnej niemal dwa razy szybciej. 

 

Design każdego z naszych steakerów jest gruntownie przemyślany, tak by sprzęt był możliwie jak najbardziej funkcjonalny i praktyczny. Kotleciarki elektryczne wyposażone są w dwa wałki, które posiadają 350 małych ostrzy. Za pomocą napędu elektrycznego wprawiają w ruch rolki, by ostrza uszlachetniały powierzchnię mięsa. W konstrukcji na próżno szukać kłopotliwych grzebieni – zastosowaliśmy unikalny system separatorów, prostych w konserwacji i niezawodnych w eksploatacji. W tej kategorii dostępne są również modele przemysłowe o prostszej konstrukcji, a także zestaw: kotleciarka elektryczna z wilkiem do mięsa.

 

Elektryczna kotleciarka do mięsa

 

Elektryczna kotleciarka do mięsa powinna być funkcjonalna, a do tego wytrzymała i bezpieczna dla użytkownika. Nasze urządzenia posiadają dużą obudowę z nóżkami antypoślizgowymi, które gwarantują odpowiednią przyczepność na stole gastronomicznym ze stali nierdzewnej. Są wyjątkowo solidne i praktycznie nieawaryjne, ale w razie kłopotów zapewniamy wsparcie serwisowe.

 

Obsługa steakera jest bardzo prosta. W pierwszej kolejności trzeba przygotować plastry mięsa odpowiedniej wielkości. Następnie należy chwycić mięso jedną ręką i umieścić w urządzeniu, tak by miało kontakt z wałkiem. Na koniec wystarczy przygotować się na odbiór wsadu z drugiej strony, kiedy zostanie już obrobione.

Elektryczną kotleciarkę do mięsa należy myć po każdym użyciu. Aby wyczyścić urządzenie, najpierw powinno się odłączyć je od zasilania. Następnie można ściągnąć przystawkę rozdrabniającą z napędu. Kolejnym krokiem jest rozkręcenie pokrywy ochronnej, w celu wyciągnięcia wałków tnących – tego można umyć pod bieżącą wodą albo w zmywarce. Nie wolno jednak stosować w tym celu szczotek z twardym włosiem.

Elektryczne kotleciarki do mięsa znakomicie sprawdzają się w zakładach produkcyjnych, sklepach mięsnych oraz restauracjach. Niezależnie od tego, jakie dania chce się serwować, gwarantuje, że każdy kęs mięsa będzie delikatny oraz soczysty. Dzięki maszynom z kolekcji GastroProdukt Professional wydobywa się prawdziwy smak i aromat. 

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą kotleciarek do mięsa. Masz jakieś pytania albo potrzebujesz porady? Skontaktuj się z nami, a chętnie Ci pomożemy. Zainwestuj w fachowy sprzęt, by ułatwić codzienną pracę w kuchni i zachwycić swoich klientów wspaniałymi potrawami!

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej