Kotleciarki elektryczne

Technologia w służbie smaku – kotleciarki elektryczne GastroProdukt Professional


Już od dziesięciu lat badamy potrzeby, udoskonalamy nasze urządzenia, aby jak najlepiej służyły w profesjonalnych kuchniach na całym świecie. Wprowadzamy najnowsze, przełomowe technologie, nie zapominając o tradycji. Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje, ale dobry kotlet bardzo łatwo jest odróżnić od mięsa przygotowanego nieudolnie. Podstawą smacznego steku czy kotleta bez wątpienia jest odpowiednie zmiękczenie mięsa przed smażeniem. Jeśli prowadzą Państwo lokal gastronomiczny, taki jak restauracja, pensjonat lub hotel, w którym podstawą menu jest mięso, kotleciarki przemysłowe będą strzałem w dziesiątkę. Inwestując w elektryczne steakery do mięsa zapewniamy naszym Klientom maksimum satysfakcji i smaku. Pragnąc osiągnąć zadowalającą wydajność w zapleczu kuchennym, potrzebujemy bowiem nie tylko zgranej załogi, ale również sprawne i efektywne wyposażenie gastronomiczne. Zachęcamy do zapoznania się z szeroką ofertą GastroProdukt Professional.


Kotleciarki elektryczne – pierwszy krok do schabowego


Kotleciarka elektryczna to soczyste, miękkie i pyszne… Takie właśnie mogą (i powinny) być kotlety i steki, jeśli poddamy je odpowiedniej obróbce. Jednakże przy niewłaściwym sposobie obróbki mięsa tracimy nie tylko wartości odżywcze, ale również możemy odnotować straty wagowe składników. Dlatego innowacyjne rozwiązania, w które wyposażamy nasze kotleciarki elektryczne, gwarantują nie tylko niespotykaną na rynku wydajność i prędkość steakowania, lecz również zatrzymanie soków mięsnych, dla maksymalnego smaku. Jeśli czas to pieniądz, a przecież w każdej kuchni każda minuta jest na wagę złota, to elektryczne steakery do mięsa przyniosą Państwu prawdziwe bogactwo. Ich szybkość pracy sięga 500 sztuk na godzinę, a rozdrobnione mięso poddaje się obróbce cieplnej niemal dwa razy szybciej. W naszej konstrukcji na próżno szukać kłopotliwych grzebieni. Zastosowaliśmy tu system separatorów, prostych w konserwacji i niezawodnych w eksploatacji. W tej kategorii znajdą Państwo również kotleciarki przemysłowe o prostszej konstrukcji, a także zestaw: kotleciarka elektryczna z wilkiem do mięsa.

 

Kotleciarka elektryczna - Co to jest Steaker

Przyrządzając świeże mięso, chcesz mieć mieć pewność, że ten kawał stęka, karkówki jest tak miękka i uszlachetniona jak to tylko możliwe. Taki rezultat można osiągnąć dzięki naszej kotleciarce elektrycznej | steaker. Kotleciarka elektryczna wyposażona jest dużą ilość małych ostrzy, które powodują drobne cięcia mięsa. Są to bardzo nie delikatne cięcia, a jednak powodują, że mięso jest uszlachetniane. Dlatego mięso równomiernie się piecze podczas obróbki termicznej. Są również metody ręczne, które zajmują bardzo dużo czasu oraz jest czasochłonne. Podstawową zaletą uszlachetnianie mięsa przez naszą kotleciarkę elektryczną jest to, że przyprawy oraz inne dodatki do mięsa wnikają głęboko jej strukturę. Kotleciarka elektryczna równa się niesamowite doznania!

 

Kotleciarki elektryczne jak działają ?

Kotleciarka elektryczna | steaker posiada dużą obudowę z nóżkami antypoślizgowymi, które pozwala na solidną przyczepność na stole gastronomicznym ze stali nierdzewnej. Kotleciarki elektryczne wyposażone są w dwa wałki, które posiadają 350 małych ostrzy. Za pomocą napędu elektrycznego wprawia w ruch rolki w taki sposób, aby ostrza uszlachetniały powierzchnie mięsa. Obsługa kotleciarki elektrycznej jest bardzo prosta. W pierwszej kolejności cza przygotować plastry mięsa odpowiedniej wielkości. Następnym krokiem jest uchwyt mięsa jedną ręką i opuścić do kotleciarki elektrycznej aż do chwili, gdy dotknie się z wałkiem. Przygotuj się na odbiór mięsa z drugiej strony kotleciarki po przejściu przez wałki.

 

Kotleciarka elektryczna do czego można użyć???

Największą zaletą kotleciarki elektrycznej | Steaker, że maszyna ta znakomicie sprawdzi się sklepie mięsnym oraz twojej restauracji. Nie zależnie co będziesz chciał serwować czy karczek na grill a może steka wołowego kotleciarka elektryczna gwarantuje, że każdy kęs mięsa będzie delikatny oraz soczysty. Dzięki naszej kotleciarce elektrycznej GastroProdukt Professional spotęgujesz smak wieprzowiny czy wołowiny! Kotleciarka elektryczna sprawi, że szybciej oraz łatwej zamarynujesz plastry mięsa.

 

Kotleciarki elektryczne do mięsa - prawidłowe mycie urządzenia po pracy.

Kotleciarkę elektryczną należy zawsze myć po każdym użyciu. Aby zacząć myć urządzenie należy wyłączyć przewód zasilający z zasiania elektrycznego. Następnie ściągnąć przystawkę rozdrabniającą z napędu elektrycznego. Teraz musimy rozkręcić pokrywę ochronną kotleciarki i można w tym momencie wyciągnąć wałki tnące do umycia w zmywarkach albo pod bieżącą wodą. Nie można stosować szczotek myjących z twardym włosiem.