Miksery planetarne

Miesiarki planetarne – Miesiarki do ciasta

Miesiarki planetarne zwane potocznie mikserami są niezbędnym elementem wyposażenia każdej profesjonalnej cukierni. Nie posiadasz jeszcze takiego sprzętu? Koniecznie zapoznaj się z naszą ofertą – misiarka planetarna w atrakcyjnej cenie na wyciągnięcie Twojej ręki.

Sprzęt ten może znaleźć zastosowanie także w innych lokalach gastronomicznych. Miesiarki planetarne doskonale sprawdzają się przykładowo przy wyrabianiu ciasta na pizzę czy przyrządzaniu purre ziemniaczanego.miesiarka planetarna

W razie jakichkolwiek problemów z doborem odpowiedniego sprzętu serdecznie zapraszamy do kontaktu, z chęcią pomożemy w wyborze najlepszego miksera oraz innych urządzeń niezbędnych do wyposażenia lokalu gastronomicznego. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą – miesiarka planetarna do ciasta.

 

Mikser planetarny GastroProdukt Professional - Co to za urządzenie?

 

W profesjonalnej cukierni czy kuchni gastronomicznej, duża ilość ubitej piany, ciasta albo masy cukierniczej musi być wyrabiane efektywnie oraz bardzo szybko. Oczywiście możemy to wyrabiać sposób tradycyjny czyli ręczny. Zdecydowanie innowacyjnym rozwiązaniem są miksery planetarne zwane również mikserami cukierniczymi. Miksery planetarne posiadają dużą nierdzewną dzierżę, której znajdują się trzy możliwe końcówki:

  • spirale,
  • mieszadło
  • rózga.

Po włączeniu miksera planetarnego końcówka np. spirala do ciasta zaczyna się obracać precyzyjnie mieszając składniki. Mikser planetarny pozwala na wyrabianie wielu kilogramów ciasta biszkoptowego bardzo krótkim czasie oraz jego konsystencja jest zawsze jednolita, co świadczy o znakomitej jakości miksera planetarnego.

 

Mikser planetarny - Jak działa mikser cukierniczy?

Mikser planetarny jest bardzo wydajny, czyli idealny gdy twoja cukiernia potrzebuje wyrabiać dużą ilość ciasta lub masy cukierniczej. Miesiarka planetarna wykorzystywana jest wyrabiania różnych ciast, kremów itp.

Po za tym mikser planetarny możemy również używać do różnych innych zadań twej cukierni, piekarni czy kuchni gastronomicznej. Za pomocą miksera planetarnego możemy również wymieszać mięso mielone z ziołami a nawet ciasto do pizzy. Więc mikser planetarny możemy używać do wszystkiego i jest urządzeniem bardzo uniwersalnym.

Miksery planetarne GastroProdukt Professional - W jaki sposób używać poprawnie mikser cukierniczy?

mikser planetarny

Jeżeli używasz mikser planetarny podczas codziennej pracy twej cukierni, wystarczy umieścić w dzierży wszystkie składniki odpowiednio wcześniej. Praca miksera planetarnego nie jest trudna oraz nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy po prostu założyć odpowiednią końcówkę urządzeniu oraz obniżyć mechanizm pracujący i możemy bezpiecznie uruchomić mikser planetarny GastroProdukt Professional. Końcówka miksera planetarnego zaczyna się obracać czyli zaczynamy proces wyrabiania wszystkich składników dzierży, a po paru minutach powstanie znakomity końcowy produkt. Po zakończeniu pracy mikser cukierniczy wystarczy wyłączyć.

 

Miksery planetarne - Oferta GastroProdukt Professional

Podstawową różnicą w mikserach planetarnych GastroProdukt Professional jest ich pojemność dzierży, która jest wyrażana w litrach czyli ilość wyrobionego produktu. Najmniejsze w ofercie miksery planetarne maja pojemność 7 litrów a największe natomiast posiadają dzierżę o pojemności aż 120 litrów. Proszę pamiętać, że nie zaleca się uruchamiać miksera planetarnego, jeżeli dzieża jest całkowicie wypełniona składnikami. Każda miesiarka planetarna ma podaną w instrukcji obsługi maksymalny jednorazowy wsad, przy jakiej powinna pracować. Z uwagi na pojemność nasze miksery planetarne mają przy tym różne wymiary. Mniejsze miksery planetarne możemy umieszczać na stołach gastronomicznych stalowych, większe modele mikserów umieszczamy wyłącznie na twardym oraz stabilnym podłożu.

 

Miesiarka planetarna GastroProdukt - Prawidłowe mycie mikserów planetarnych po pracy.

Miesiarka planetarna jest bardzo łatwa do mycia. Należy pamiętać, że zawsze przed myciem odłączamy mikser planetarny od źródła zasilania. Bardzo ważne jest, aby spiralę, rózgę, mieszadło czy dzieża były dokładnie wymyte. Element te możemy również myć w zmywarce gastronomicznej. Nie zapomnij też wymyć całego miksera planetarnego wilgotną szmatką.