0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Cuttery / kutry gastronomiczne

Nasze produkty

Co dwa noże to nie jeden – cuttery gastronomiczne dla profesjonalistów


Gdy zachodzi potrzeba gruntownego rozdrobnienia żywności, wyrobienia ciasta lub przygotowania sosu, do gry wchodzi cutter. Te zaawansowane maszyny to wielozadaniowe, powalające swoją funkcjonalnością urządzenia do cięcia, siekania i zagęszczania. Wielu z naszych Klientów, którzy zakupili cuttery gastronomiczne na GastroProdukt.pl nie wyjść z podziwu, jak wiele czynności im powierza. Zastępując inne sprzęty oraz uwalniając cenne zasoby czasu, poprawiają one wydajność, a także jakość pracy w kuchni. A ponieważ w profesjonalnym zapleczu kuchennym liczy się każda sekunda, to przemyślanie, uniwersalne rozwiązania stanowią nieocenione remedium na chroniczny brak czasu.


Tną, aż wióry lecą


Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej oraz poliwęglanu, kutry gastronomiczne marki GastroProdukt Professional to naprawdę twarde sztuki. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz na pochodzące z żywności związki organiczne, co gwarantuje długoletnią, bezawaryjną pracę. Niezależnie od tego, czy pragniemy przygotować pesto, majonez, posiekać warzywa, mięso lub ser, cuttery gastronomiczne spiszą się na medal. Maksymalnie ergonomiczna konstrukcja, jaką bez wątpienia mogą pochwalić się kutry, umożliwia sprawną i bezpieczną obsługę, niezależnie od doświadczenia użytkownika. Przezroczysta pokrywa pozwala na wizualną kontrolę wnętrza urządzenia, a otwór w niej umieszczony, daje możliwość łatwego dodawania składników w trakcie pracy. Nasze cuttery gastronomiczne, to wszechstronne maszyny, które z łatwością utrzymuje się w czystości, dzięki zastosowaniu inteligentnego, a zarazem prostego systemu demontażu wewnętrznego zbiornika. Konstruując nasze narzędzia gastronomiczne, na pierwszym miejscu stawiamy bezpieczeństwo. Kutry gastronomiczne zostały wyposażone w mikrowyłączniki, umieszczone w podstawie zbiornika, a także w pokrywie. Pracę ułatwia i czyni bardziej dokładną możliwość wyboru preferowanej prędkości obrotów. Możemy tego dokonać, korzystając z przejrzystego i nieskomplikowanego panelu kontrolnego, umieszczonego na przedzie kutra.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej