Produkty

Pakowarka próżniowa - Zapakuj świeżość na długo – profesjonalne pakowarki próżniowe

Kochamy włączać nowe technologie, innowacyjne rozwiązania do codziennego użytku. Dzięki znaczącemu postępowi w wielu dziedzinach nauki i techniki, żmudne czynności stają się fraszką i przyjemnością. Nie inaczej jest w branży gastro. Konstruktorzy, wykorzystując coraz lepszej jakości materiały, tworzyli solidniejsze, nieco lżejsze, łatwiejsze w obsłudze piece, garnki czy inne narzędzia. Zmiany te zajmowały dziesiątki, jeśli nie setki lat. W XXI wieku proces kuchennych ewolucji znacznie przyspieszył. W branży niemal codziennie dokonuje się odkryć, mniej lub bardziej przełomowych, znacznie podnoszących jakość pracy. Już od dziesięciu lat wprowadzamy najnowsze osiągnięcia technologiczne do kuchni w całej Polsce i nie tylko, przyspieszając i ułatwiając przygotowywanie posiłków, a także ich przechowywanie. W tej kategorii możecie Państwo nabyć wydajne i niezwykle uniwersalne pakowarki próżniowe. Wyśmienicie sprawdzą się one na zapleczu gastronomicznym, jeśli chcemy zachować smak i aromat potraw na dłużej lub przygotować żywność pod metodę Sous Vide.

 

Pakowaczka próżniowa - Pakowanie próżniowe jest bardzo opłacalną procedurą przechowywania żywności psującej się.

Istnieją dwie podstawowe czynności wykonywane przez pakowarkę próżniową: pierwsza faza to wlot powietrza oraz druga to uszczelnianie worka do pakowania.

Chociaż mechanizm jest szczególnie intuicyjny, nowoczesne pakowarki próżniowe oferują szeroki zakres funkcji, które pozwalają w pełni dostosować korzystanie z tego produktu.

 

Pakowarka próżniowa jest idealna dla wszystkich tych, którzy chcą spróbować zapachu i aromatu prawdziwej żywności, która dzięki temu procesowi pakowania nie traci żadnej z właściwości odżywczych.

Opakowania próżniowe to bez wątpienia jeden z najbardziej wydajnych i bezpiecznych procesów przechowywania produktów spożywczych. Z tego powodu pakowarka próżniowa jest niezbędnym narzędziem dla tych, którzy chcą zwrócić uwagę na to, co wkładają na talerz.

W życiu codziennym operacje czyszczenia są jednym z podstawowych aspektów. Ich prostota znacząco wpływa na relacje, jakie mamy z samym urządzeniem do pakowania. Dlatego wybór pakowarki próżniowej, która jest łatwa do czyszczenia, jest zdecydowanie zaletą.

 

Pakowaczka próżniowa - Duża moc w kompaktowym opakowaniu

Profesjonalne pakowarka próżniowa od GastroProdukt Professional znajdą zastosowanie wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba szczelnego, trwałego pakowania próżniowego. Tak jak w przypadku każdego innego urządzenia do profesjonalnego zastosowania w gastronomii, tak i pakowarki próżniowe wykonane są z wysokiej jakości materiałów. W tym przypadku w grę wchodzą wytrzymałe tworzywa sztuczne oraz niezawodna stal nierdzewna, pakowarka próżniowa przemysłowa GastroProdukt to jakość i wytrzymałość. Prosta obsługa sprawia, że nawet początkujący adept sztuki kulinarnej w mig stanie się doświadczonym użytkownikiem. Wyraźny manometr zegarowy i wygodny w użytkowaniu mikroprocesorowy sterownik umożliwia pełną kontrolę nad urządzeniem, a ułatwienia takie jak automatyczne rozpoczęcie cyklu pakowania przez zamknięcie pokrywy, znacznie przyspieszają cały proces. Mając do dyspozycji profesjonalne pakowarki próżniowe, pakowanie stanie się jedną z najprzyjemniejszych czynności na zapleczu gastronomicznym. Pakowarka próżniowa - tylko z GP Professional. 

 

Pakowarka próżniowa GastroProdukt Professional - Jak używać pakowarki próżniowe?

Pakowarka próżniowa służy do pakowania próżniowego artykułów spożywczych. Pakowarka próżniowa w czasie pracy wysyca powietrzę z odpowiedniego worka vacum. Dlatego zapakowana żywność w taki sposób zachowuje świeżość, smak oraz aromat na długi czas. Aby uzyskać 100% satysfakcji z pakowarki próżniowej upewnij się, że produkt spożywczy, który chcesz pakować próżniowo jest odpowiednio świeży. Pakowarka próżniowa jest nie zbędnym urządzeniem do gotowania sous-vide. Przed gotowaniem produktów spożywczych w niskich temperaturach, produkt jest najpierw pakowany próżniowo. W ten sposób możemy uzyskać wyjątkowy smak oraz wszystkie walory witaminowe.

 

Pakowarka próżniowa - Co możemy pakować pakowarce komorowej?

Pakowarka komorowa może być używana do pakowania różnych rodzaju żywności. Wspaniale sprawdza się w przypadku mięsa oraz ryb. Możemy pakować pakowarce próżniowej również nabiał oraz sery. Pakowarka próżniowa może pakować też produkty płynne jak zupy czy sosy, beż żadnego problemu zachowają dłuższa świeżość oraz intensywniejszy smak. Pakowarka komorowa może być stosowana do pakowania jak najbardziej do owoców, warzyw, grzybów itp.

 

Pakowarka komorowa GastroProdukt Professional - Jak pracuje pakowarka próżniowa?

Zawsze pamiętać, że należy najpierw wybrać odpowiedni rozmiar worków próżniowych w których będziemy pakować produkty spożywcze w pakowarce próżniowej. Umieść produkt worku następnie ustaw czas oraz temperaturę pakowaczki próżniowej, a następnie umieść worek w komorze urządzenia. Trzeba się upewnić czy worek prawidłowo mieści się na taśmie grzewczej w komorze pakowarki. Proces pakowania próżniowego trwa dosłownie kilkadziesiąt sekund. Po usłyszeniu końca procesu pakowania możesz wyjąć worek z pakowarki próżniej i sprawdzić czy produkt został dobrze spakowany oraz czy zgrzew jest odpowiednio zgrzany.

 

Pakowarka próżniowa - Na co zwracać uwagę przed zakupem pakowarki komorowej?

GastroProdukt Professional posiada szeroką ofertę pakowarek komorowych. Mniejsze modele pakowarek próżniowych są odpowiednie do użytku kiedy chcemy pakować próżniowo sporadycznie. Zarówno modele stołowe jak i pakowarki podłogowe ich proces pracy jest automatyczny oprócz tego bardzo proste obsłudze. Przed zakupem pakowarki próżniowej firmy GastroProdukt Professional warto zwrócić uwagę , jak często będzie pracowała maszyna pakująca. Bardzo ważnym aspektem jest rozmiar maszyny oraz jej wydajność pompy próżniowej, gdyż te szczegóły określają, którą pakowarkę próżniową potrzebujesz swoim biznesie.

 

Pakowaczka próżniowa - Prawidłowe czyszczenie pakowarki próżniowej

Regularna konserwacja pakowarki próżniowej to podstawowy proces do przedłużenia żywotności maszyny. Wymiana oleju wymagana jest przynajmniej dwa razy w roku oraz regularnie sprawdzaj stan listwy grzewczej pakowarce próżniowej. Pakowarki próżniowe należy czyścić wilgotna szmatką oraz płynem do naczyń.