Produkty

Piece do pizzy - Innowacje rozwiązania Pizzerii

Piece do pizzy - Nie od dziś wiadomo, że dobry pizzaiolo, a więc ekspert od wypieku pizzy, nie pracuje na pierwszym lepszym piecu. Do wypieku idealnego ciasta, bo tylko takie się liczy, używa się pieców wyspecjalizowanych. Ręcznie produkowane, zgodnie z wielowiekową włoską tradycją, z wykorzystaniem najlepszych materiałów Włoskie piece do pizzy są dostępne na GastroProdukt.pl. Projektanci z grupy Alfa pizza zadbali, żeby każdy szczegół wzbudzał zachwyt, a wykonanie nie pozostawiało żadnych złudzeń, iż mamy do czynienia z wyrobem najwyższej klasy. Piece do pizzy GastroProdukt Professional to tradycja wypieku najlepszego ciasta zaklęta w nowoczesną, designerską formę. Zachęcamy do zapoznania się z szeroką ofertą jednych z najlepszych pieców do pizzy na świecie.

 

Piec do pizzy prosto z Italii


Piec do pizzy - Jeśli szukają Państwo unikatowego pieca do pizzy, nie tylko wybitnie wydajnego, lecz również, jak na rodowitego Włocha przystało, świetnie wyglądającego – pragniemy pogratulować strzału w dziesiątkę! Właśnie u nas można nabyć włoski piec do pizzy opalany drewnem lub gazem, wykonany ręcznie przez lokalnych specjalistów z pasją, w samym sercu Włoch. W naszej wyjątkowej ofercie, znajdą państwo różne rodzaje pieców, a także zestawy do pizzerii – stół, piec oraz miesiarka. Wiele modeli posiada kółka dla pełnej mobilności, co umożliwia wypiek bezpośrednio w ogrodzie lub w patio, jednak większe modele są dostępne wyłącznie w wersji stacjonarnej. Wykorzystanie stali nierdzewnej i innych materiałów wysokiej jakości, zapewnia gwarancję wieloletniego użytkowania, nawet w najbardziej popularnych pizzeriach. Piece do pizzy w naszej ofercie są przygotowane w oparciu o technologię W Forninox™, umożliwiającą utrzymanie stałej, wysokiej temperatury w komorze, co dodatkowo zwiększa wydajność urządzenia. Eliminując konieczność nieustannego kontrolowania ciepła i stanu ognia, możemy skupić się na przygotowywaniu kolejnych pysznych placków z wyjątkowym sosem pomidorowym, bazylią i mozzarellą, dzięki którym Klienci nie będą chcieli odwiedzać już innych pizzerii w mieście.

 

Piece do pizzy GastroProdukt Professional - Jak pracuje Włoski piec?

Na początek musimy załączyć piec do pizzy oraz rozgrzać go do ok 450℃. Lampka kontrolna potwierdzi jej osiągnięcie. Następnie możemy włożyć pizze do wnętrza rozgrzanej komory pieca do pizzy za pomoc specjalnej łopaty. Surową pizze wsuń na łopatę, a następnie ostrożnie włóż ją do rozgrzanej komory pieca do pizzy. W ten sposób zachowamy oryginalny włoski kształt pizzy. Cały proces pieczenia pizzy trwa ok 60 sekund. Podczas pieczenia nie zapominaj żeby pizze obracać co jakiś czas celu jej upieczenia ze wszystkich stron.


Piec do pizzy gazowy - jakie ma możliwości

Piec do pizzy gazowy to niesamowite oraz wszechstronne urządzenie do twojej restauracji. Jak wskazuje sama nazwa, piec tego typu przystosowany jest przede wszystkim do pieczenia przepysznej pizzy Neapolitanki, a dzięki umieszczeniu ciasta pizzy bezpośrednio na szamocie rozgrzanym do 500℃. W taki sposób nadamy naszej pizzy odpowiedniej chrupkości. Piec do pizzy gazowy równomiernie rozprowadza ciepło po całej komorze, dzięki czemu pizza jest za każdym razem właściwie upieczona. Możemy też dodać, że piec do pizzy gazowy to nie tylko pizza! Piecu możemy piec ciasta, desery oraz przeróżne mięsa.

 


Piece do pizzy GastroProdukt - O czym należy pamiętać przy zakupie?

Przy wypieku pizzy Neapolitanki najważniejsza jest odpowiednio wysoka temperatura. Dlatego najrozsądniej wybrać taki piec do pizzy, który ma szeroki zakres regulacji temperatury. Temperatura w piecach do pizzy wynosi 450℃, ale w naszej ofercie znajdziemy piece do pizzy, które osiągają temperaturę nawet 500℃. Ponadto wszystkie nasze piece do pizzy są wyposażone płyty szamotowe, dzięki czemu pizza ma jeszcze lepszy smak.

 


Piec do pizzy gazowy - Jaki rozmiar pieca wybrać?

W naszej ofercie każdy piec do pizzy gazowy cechuje się innymi właściwościami. Dostępne są piece do pizzy z pojedynczą komorą, gdzie możemy pomieścić od jednej do czterech pizz o średnicy 32 cm. Jeżeli twój lokal potrzebuje coś większego to proponujemy kupno pieca do pizzy szerszą komorą grzewczą, gdzie pomieścimy od sześciu do nawet dziewięciu pizz o średnicy 32 cm. Ponadto w naszej ofercie posiadamy jeszcze piece do pizzy z dwoma komorami pieczenia. W tedy będziemy mogli w naszym piecu do pizzy piec jednocześnie 18 pizz! Piec do pizzy gazowy dwu komorowy temperaturę możemy ustawić niezależnie dla każdej komory.

 

 

Piec do pizzy GastroProdukt - Właściwe czyszczenie

Tak jak każde urządzenie gastronomiczne w profesjonalnej kuchni, piec do pizzy musi zostać odpowiednio wyczyszczone po każdym dniu pracy. W tym przypadku proces czyszczenia komory pieca do pizzy wygląda następująco. Przy pomocy specjalnej szczotki drucianej na ciepłym szamocie ścieramy przypalone ciasto oraz pozostałość po pizzy aż do czystej powierzchni. Pozostałą zimną część pieca czyścimy tradycyjnie za pomocą wilgotnej gąbki.