0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Wyposażenie Kebaba

Maszyna do kebaba oraz pozostały sprzęt to absolutna podstawa. Mają ogromny wpływ na smak oraz prezencję serwowanych dań, dlatego warto zainwestować w profesjonalne wyposażenie. W katalogu GastroProdukt Professional można znaleźć całe niezbędne wyposażenie kebaba, które znacznie ułatwia prowadzenie lokalu gastronomicznego. Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą!

Nasze produkty

Maszyna do kebaba

 

Oferowana przez nas maszyna do kebaba, czyli rożen KING to nomen omen prawdziwy król w swojej klasie. Sprzęt tego typu jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego serwującego dania oparte na kebabie. Nie tylko nadaje odpowiedni charakter restauracji, ale przede wszystkim wypełnia ją cudownym zapachem przyprawionego mięsa, który przyciągnie niejednego smakosza. 

 

Zakup profesjonalnej i sprawdzonej maszyny do kebaba, to inwestycja na lata, dlatego warto wybrać najlepszy model, który pomoże przyrządzić idealne szaszłyki i przepyszne dania mięsne. Wyposażenie lokalu gastronomicznego to spore wyzwanie dla każdego restauratora oraz duży wydatek. Ten może jednak szybko się zwrócić, kiedy postawi się na wysokiej jakości urządzenia z długoletnią gwarancją.

 

Maszyny do kebaba z linii "KING" GastroProdukt Professional to różne rodzaje pieców, rożen i opiekaczy, które są przeznaczone do jednoczesnego przygotowywania dużych ilości mięsa. Z ich pomocą można bez problemu obsłużyć wielu klientów. Posiadamy sporo opcji do wyboru, w tym warianty odpowiednie dla mniejszych lokali czy nawet food trucków.

 

Proces założenia własnej działalności zawsze jest trudny, ponieważ wymaga pracy i wyrzeczeń. Nie inaczej jest w przypadku gastronomii. Tutaj dodatkowo dochodzi fakt, że wszystkiego trzeba przypilnować samodzielnie. Nie da się pracować całkowicie zdalnie, a jedno potknięcie może przekreślić wiele miesięcy, a nawet lat pracy. Kluczowe dla prawidłowego działania lokalu, a przede wszystkim kuchni, jest sprzęt. Do wyposażenia kebaba potrzebne są przede wszystkim odpowiednio dostosowane urządzenia AGD, pomoce do przechowywania produktów spożywczych oraz wszystkie inne niezbędne akcesoria. Trzeba mieć czym i jak pracować, aby móc oferować usługi oraz produkty na najwyższym poziomie. 

Jeśli chce się rozpocząć działalność gastronomiczną, trzeba zdobyć:

 

  • miejsce do przygotowywania i serwowania dań,
  • odpowiedni sprzęt,
  • właściwe narzędzia.

 

Wynajęcie/kupienie odpowiedniego miejsca i jego przygotowanie to najważniejsza kwestia. Kolejnym istotnym punktem jest oczywiście zakup wyposażenia. W przypadku lokalu z kebabem niezbędne są m.in.:

 

  • maszyny do kebaba (piece – gazowe i/lub elektryczne, opiekacze, rożna, nóż elektryczny), 
  • chłodziarki i mroźnie (do przechowywania żywności),
  • witryny chłodnicze (do prezentowania napojów, sałatek, surówek i innych dodatków),
  • małe AGD (m.in. gille kontaktowe do podgrzewania pieczywa, szatkownice do warzyw do przygotowywania sałatek i surówek),
  • kuchenki mikrofalowe (do odgrzewania potraw),
  • dodatkowe AGD, jak chociażby frytkownice, płyty grillowe itp.

 

Koszt zakupu takiego sprzętu to od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Inwestycja w wyposażenie kebaba z reguły jest jedną z mniejszych, a i tak pochłonie nawet 20-30 tysięcy złotych. Sprzęt tego typu nie musi być drogi, ale nie znaczy to, że należy na nim oszczędzać. Najrozsądniej jest zdecydować się na dobre jakościowo, wytrzymałe i funkcjonalne modele. Od nich zależy jakość podawanych posiłków, moce przerobowe, a także komfort i bezpieczeństwo obsługi oraz klientów.

 

W naszej ofercie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz do stworzenia lokalu, który ma podawać wyśmienity kebab. Nasze urządzenia oraz akcesoria reprezentują najwyższą jakość wykonania. Są wytworzone z dobrych gatunkowo materiałów (stali nierdzewnej, odpornych tworzyw sztucznych, hartowanego szkła itp.), a także są wyjątkowo funkcjonalne oraz proste w obsłudze. Proponujemy niezwykle praktyczne, wytrzymałe maszyny do kebaba i wszystkie inne potrzebne sprzęty, w tym m.in. noże elektryczne, grille kontaktowe, opiekacze czy bemary.

 

Urządzenia do kebaba

 

Jeśli chce się stworzyć biznes w branży gastronomicznej oparty na solidnych fundamentach, to niestety duże oszczędności na początek nie są wskazane. Nawet mały lokal wymaga zaangażowania dosyć sporej części budżetu w wyposażenie, w szczególności do kuchni. 

 

Oferujemy profesjonalne urządzenia do kebaba, reprezentujące świetny stosunek jakości do ceny. Ich zakup jest niezwykle opłacalny, ponieważ szybko się zwraca (pomaga generować zarobki), a także jest inwestycją na lata – nasz sprzęt jest wyjątkowo odporny, dlatego przez długi czas sprawdza się bez zarzutu. Dzięki temu można sporo zaoszczędzić na przeglądach i naprawach.

 

Sercem lokalu podającego ten popularny turecki przysmak jest jednak niewątpliwie maszyna do kebabów. Piec może być elektryczny lub gazowy. W naszym sklepie dostępne są obie opcje. Wybór rodzaju sprzętu powinien być przemyślany, ponieważ oba rozwiązania mają swoje plusy oraz minusy. 

 

Gazowy opiekacz do kebaba doskonale sprawdza się w dużych restauracjach oraz lokalach przyjmujących dziennie wiele zamówień. W takim przypadku jest zdecydowanie tańszy w utrzymaniu. Minusem jest jednak to, że można zamontować go jedynie w odpowiednio dostosowanym miejscu (zgodnie z przepisami i rozmaitymi wymogami). Do tego konieczne są regularne przeglądy oraz dodatkowe zabezpieczenia, m.in. czujniki gazu. 

 

Elektryczny piec może z powodzeniem sprawdzić się w mniejszym lokalu, a także wszędzie tam, gdzie nie da się założyć instalacji gazowej. Jest niewątpliwie bezpieczniejszy i wygodniejszy. Trzeba jednak mieć na względzie, że takie urządzenie do kebaba może generować wysokie rachunki za prąd – ceny energii stale rosną. 

 

Opiekacz musi być sprzętem wysokiej jakości, by sprawnie, ale równomiernie piekł mięso, bez jego nadmiernego wysuszania. Wybierając maszyny z oferty GastroProdukt ma się pewność, że uzyska się idealny wygląd, smak oraz aromat. Jeśli chce się osiągnąć sukces, trzeba zachwycić klientów pysznymi daniami. Profesjonalne wyposażenie jest w tym bardzo pomocne.

 

Jednym z najważniejszych urządzeń do kebaba jest też grill kontaktowy, często nazywany też opiekaczem do pieczywa. Mięso zwykle zawija się w placek (macę, tortillę itp.) albo wkłada się je do bułki, pity itp. Następnie całość trzeba podpiec, tak by pieczywo było ciepłe i chrupkie. Nie powinno się oszczędzać na tym sprzęcie, chociaż pozornie pełni niewielką rolę i wykonuje dość proste zadanie. 

 

Nasze urządzenia błyskawicznie się nagrzewają, są ergonomiczne i bezpieczne. Do tego minimalizują ryzyko przypalenia bułki czy ciasta. Klienci będą zachwyceni pyszną kompozycją mięsa, surówek, sosów i innych dodatków (np. frytek) podanych w chrupkim, kruchym pieczywie – nic nie sprawia takiego zawodu, jak miękki, rozmoczony kebab.

 

Sprzęt do kebaba

 

Sprzęt do kebaba powinien być wykonany z wytrzymałych materiałów, które bez problemu będą znosić intensywną eksploatację. W naszej ofercie dostępne są wyłącznie najbardziej odporne, funkcjonalne urządzenia i akcesoria. Do ich produkcji wykorzystywane są m.in. dobra gatunkowo stal nierdzewna, odporne tworzywa sztuczne, szkło hartowane, wytrzymała ceramika, trwałe żeliwne elementy itp.

W katalogu GastroProdukt posiadamy podstawowe, a także dodatkowe sprzęty do kebaba. Proponujemy wszystkie potrzebne urządzenia i akcesoria do przygotowywania oraz przechowywania mięsa i dodatków – pieczywa, sałatek, surówek, frytek, sosów, przypraw itp. 

W naszej ofercie można znaleźć:

 

  • opiekacze do kebaba (gazowe i elektryczne),
  • noże elektryczne do kebaba,
  • grille kontaktowe,
  • frytownice,
  • szatkownice elektryczne do warzyw,
  • płyty grillowe,
  • stoły chłodnicze sałatkowe,
  • bemary gastronomiczne,
  • witryny chłodnicze (w tym też nadstawne),
  • chłodnie do kebaba.

 

Ponadto oferujemy ciekawe dodatki, które pozwalają zdywersyfikować menu lokalu, m.in. urządzenia do zapiekanek. Co więcej, można u nas zdobyć także inne potrzebne sprzęty do kebaba, takie jak np. zmywarki i wyparzarki gastronomiczne, pojemniki GN czy inne akcesoria kuchenne.

 

Wyposażenie kebaba

 

Wyposażenie do kebaba powinno być tak skomponowane, by umożliwiało szybkie, łatwe i bezpieczne przygotowywanie jedzenia. Trzeba nie tylko wybrać odpowiednie maszyny i urządzenia, ale też właściwie je zestawić ze stanowiskami pracy. Dobry układ jest niezwykle ważny – obsługa musi swobodnie poruszać się po kuchni, by sprawnie przygotowywać kebaby. Trzeba pamiętać, że danie to uznawane jest za fast food i klienci nie będą raczej zadowoleni, jeśli będą musieli dłużej czekać na zamówienie. 

 

Wybierając sprzęt do kebaba od GastroProdukt masz pewność, że wszystko będzie idealnie ze sobą współpracować. W naszej ofercie na pewno znajdziesz to, czego potrzebujesz. W tej kategorii dostępne są podstawowe, absolutnie niezbędne artykuły. Nasz sklep posiada jednak bardzo rozbudowany asortyment, dlatego dodatkowo możesz dobrać jeszcze inne potrzebne sprzęty, np. zmywarki i wyparzarki, stoły, pojemniki do przechowywania, najróżniejsze małe AGD czy urządzenia dostosowane do food trucków. W jednym miejscu zrobisz całe zakupy, co pozwoli Ci zaoszczędzić sporo czasu, a także pieniędzy – zwróć uwagę na nasze zestawy promocyjne!

 

Ponieważ prowadzimy własny serwis, w razie przeglądu czy ewentualnych awarii uzyskasz pomoc w jednym miejscu – nie musisz jeździć po mieście czy tracić czas na wykonywanie kilku telefonów. Maszyny do kebaba niemalże bez przerwy intensywnie pracują, dlatego z czasem mogą pojawić się usterki i inne nieprawidłowości. Dzięki nam masz poczucie, że w razie czego masz do kogo się zwrócić po pomoc.

 

Jak wybrać sprzęt do kebaba?

 

Wybierając sprzęt do kebaba przede wszystkim powinno się określić potrzeby lokalu. Największe znaczenie ma średni ruch. Kuchnia musi być w stanie obsłużyć wszystkich klientów w godzinach szczytu. Z tego względu trzeba zadbać o właściwą liczbę urządzeń, a w szczególności maszyn do kebaba (zwracając uwagę na to, ile kilogramów mięsa mogą opiekać).

 

Nie bez znaczenia jest też oczywiście to, ile miejsca ma się do zagospodarowania. Wszystkie sprzęty muszą po prostu pomieścić się w kuchni i/lub na zapleczu. Najlepiej jest dokładnie wymierzyć pomieszczenie, by podczas zakupów świadomie wybierać urządzenia o odpowiednich gabarytach. W naszej ofercie dostępne są różne warianty maszyn, dlatego bez problemu można znaleźć wyposażenie nie tylko do dużej, przestronnej restauracji, ale też mniejszej budki czy nawet food trucka. 

 

Często pomijanym kryterium jest obsługa urządzeń. Mogłoby się wydawać, że profesjonalny sprzęt do kebaba to zaawansowane urządzenia gastronomiczne. W rzeczywistości wcale nie muszą być skomplikowanymi machinami – w praktyce najlepiej, by były właśnie przyjazne pracownikom. Kiedy obsługa będzie mogła bez problemu z nich korzystać, a także sprawnie będzie radzić sobie z czyszczeniem i konserwacją, przełoży się to na jej wydajność. Dzięki temu można bowiem zaoszczędzić sporo czasu oraz odciążyć swoich pracowników – im mniej będą zmęczeni, tym lepiej będą wykonywać swoje obowiązki. 

 

Zadowolony, wypoczęty kucharz bez wątpienia przygotowuje najpyszniejsze kebaby, ponieważ przykłada się do pracy, nie myli się, w odpowiednim momencie skrawa mięso, dobiera odpowiednią ilość dodatków itp. Urządzenia z oferty GastroProdukt są wyjątkowo wygodne w użytkowaniu. Szybko można je wdrożyć (obsługa w mig pozna wszystkie funkcje), a także bez problemu się je utrzymuje. Praca z nimi to prawdziwa przyjemność.

 

Maszynka do kebaba często działa nawet i po kilkanaście godzin dziennie, dlatego niestety nawet najlepszy, najbardziej wytrzymały sprzęt jest narażony na awarie. Podczas wyboru urządzenia warto więc zwrócić uwagę na gwarancję, a także obsługę serwisową. Ważne jest, by w razie kłopotów móc szybko otrzymać pomoc z autoryzowanego serwisu, który ma łatwy dostęp do części zamiennych. Dzięki temu da się błyskawicznie przywrócić urządzenie do pełni sprawności, co minimalizuje ewentualne straty.

 

Jako profesjonalny dostawca sprzętu dla branży gastronomicznej, prócz samych urządzeń, maszyn i akcesoriów posiadamy swój firmowy serwis, co jest znacznym atutem w takim przypadku. W sytuacji, gdy nagle zepsuje się np. maszyna do kebaba, trzeba natychmiast znaleźć pomoc, by zabezpieczyć pełne działanie kuchni.

 

Nie bez znaczenia są też oczywiście ceny sprzętów. Na zebranie całego wyposażenia kebaba trzeba przeznaczyć nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych. Przedsiębiorcy często szukają sposobów na to, by jakoś zmniejszyć te wydatki – każdy grosz się liczy. Nie można jednak oszczędzać na samych urządzeniach. Najrozsądniej jest więc skorzystać z promocji. W naszym sklepie proponujemy niezwykle opłacalne zestawy sprzętu do kebaba. Kupując pakiet idealnie dobranych maszyn, urządzeń i akcesoriów można wyjątkowo korzystnie zdobyć niezbędny osprzęt. 

 

Bardzo ważną kwestią jest również cena utrzymania urządzeń do kebabów. Zakup, to jedno – ich użytkowanie też generuje wydatki. W przypadku pieców trzeba podjąć decyzję, którą opcję wybrać: gazową czy elektryczną. Pozostałe urządzenia są raczej zasilane prądem, ale wszystkie dostępne u nas produkty są niezwykle wydajne i zużywają stosunkowo mało energii. Dzięki temu rachunki mogą być dużo mniejsze, a prowadzenie biznesu – dużo łatwiejsze i bardziej opłacalne.

 

Jak otworzyć lokal z kebabem?

 

Podstawą w prowadzeniu każdego biznesu, nie tylko gastronomicznego, jest posiadanie dobrego pomysłu. Zanim zgromadzi się całe potrzebne wyposażenie kebaba, trzeba więc stworzyć jakąś wizję. Koncepcja lokalu powinna:

 

  • wpisywać się w odpowiednią dla siebie niszę na rynku,
  • umożliwiać rozwój,
  • zapewniać możliwość wykazania się poprzez umiejętności i potencjał.

 

Otwierając nawet mały lokal, zyskuje się szansę na odniesienie sukcesu, jeżeli będzie on w jakiś sposób skutecznie przyciągać klientów. Kebab jak najbardziej ma szansę – w Polsce, jak i na całym świecie to proste danie jest wyjątkowo popularne. Dobrej jakości, smaczny, świeży i odpowiednio przygotowany kebab to bardzo dobry pomysł na rozpoczęcie przygody z gastronomią. 

 

Można postawić na tradycyjną, typowo turecką odmianę, ale też ciekawą wariację, np. zdrowy czy wegański kebab, czy na wskroś polski kebab – przysmak ten już tak długo u nas gości, że można bez problemu wskazać rodzime przepisy i modyfikacje. Dodatkowo pomocna będzie chwytliwa nazwa oraz estetyczna, charakterystyczna identyfikacja wizualna, najlepiej stworzona we współpracy z grafikiem.

 

Jak w przypadku każdego biznesu, tak i w przypadku gastronomii lokalizacja ma ogromny wpływ na powodzenie. Odpowiednie miejsce to połowa sukcesu. Kluczowe jest, by znaleźć punkt, w którym tętni życie. Im bliżej centrum miasta, stref ekonomicznych, kampusów studenckich czy osiedli mieszkaniowych, tym lepiej. Istotne jest też odpowiednie miejsce parkingowe. Nawet jeżeli prowadzi się fast food, ludzie przede wszystkim będą chcieli po posiłek podjechać. 

 

Ponadto, bardzo ważne jest odpowiednie oznakowanie. Jeśli chce się wejść do biznesu gastronomicznego, po prostu trzeba być widocznym i pokazać się zarówno ze strony posiłków i ich jakości, jak również umiejętnego przyciągnięcia klientów. Zacząć można tak naprawdę wszędzie – wystarczy maszyna do kebaba i można działać. Trzeba jednak wiedzieć, jak zwrócić uwagę osób, które chętnie by zjadły taki przysmak.

 

Kiedy już podejmie się decyzję o otworzeniu lokalu gastronomicznego i ma się środki na zakup wyposażenia kebaba, trzeba znaleźć swoją niszę w rynku. Na początek nie musi to być coś wymyślnego, bowiem jeżeli w danym mieście lub okolicy nie ma dobrego lokalu z fast foodem, można od niego zacząć. Kebab doskonale się sprawdzi, ponieważ to bardzo popularne danie, cieszące się dużym powodzeniem w szerokiej grupie odbiorców. Co więcej, koszty skompletowania sprzętu do kebaba nie są też tak duże, jak w przypadku innych knajp czy restauracji.

 

Odpowiednie maszyny, specjalistyczny sprzęt, dobry dostawca mięsa i warzyw, a także ciasta i pieczywa, to kolejny krok w stronę sukcesu. Na sam koniec trzeba jeszcze zadbać o jakość oraz o jej utrzymanie, by zachęcić klientów do powrotu. Smaczny kebab zawsze będzie dobrze się sprzedawał, bez znaczenia na porę roku, pogodę, kulinarne mody itp.

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą wyposażenia do kebaba dostępnego w GastroProdukt! Nasza doświadczona obsługa chętnie odpowie na wszystkie pytania, a w razie potrzeby służy radą. Pomożemy Ci dobrać najlepsze maszyny do kebabów oraz inne sprzęty, tak byś mógł przygotowywać wyśmienite dania. Zacznij od podstaw – zadbaj o kuchnię i zaplecze, by oferować swoim klientom świeży, pyszny, aromatyczny kebab!

Artykuły

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje i zastosowanie pojemników GN

Pojemniki GN, czyli pojemniki Gastro Norm, to standardowe pojemniki, które w branży gastronomicznej wykorzystuje się do przechowywania, transportu, jak i serwowania żywności. Czym…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej