GP | Szatkownica elektryczna w profesjonalnej gastronomii – wymagania a możliwości

Profesjonalna kuchnia gastronomiczna znacząco różni się od powszechnie nam znanej- kuchni domowej. Różnice są na każdym poziomie, od wyglądu i przygotowania pomieszczenia, aż po…
Zobacz więcej

GP | Smaczne, zdrowe i sycące gofry bąbelkowe – w domu i restauracji

Jeżeli ktoś zapyta nas, jaka jest najbardziej popularna letnia przekąska podczas wakacji? Chyba większość z nas odpowie lody oraz gofry. Polacy uwielbiają gofry, jak zresztą każde tego typu…
Zobacz więcej

GP | Obróbka mięsa – czyli jak gościom i klientom zaoferować najlepszy produkt

Mięso jest bardzo ważnym elementem polskiej kuchni. Nasza kultura i historia kulinarna jest związana z mięsem, począwszy od polowań i dziczyzny, aż po hodowle zwierząt rzeźnych,…
Zobacz więcej

GP | Magiel przemysłowy – zastosowanie i możliwości

Magiel elektryczny, jest urządzeniem, który wykorzystywany był już w XIX wieku, kiedy to pełnił funkcję identyczną jak dziś – prasował obrusy, pościele, zasłony, a nawet…
Zobacz więcej

GP | Pralka przemysłowa a pralka domowa – różnice i efektywność pracy

Pralka przemysłowa to urządzenie, które z założenia jest zaprojektowane i wyprodukowane celem pracy w trudnych warunkach, prania odzieży w bardzo wysokich temperaturach,…
Zobacz więcej

GP | Szafy chłodnicze – budowa, zastosowanie i możliwości

Szafa chłodnicza jest urządzeniem, które łączy w sobie możliwości lodówki lub chłodziarki z witryną wystawienniczą. Jest to urządzenie, które najczęściej zbudowane jest…
Zobacz więcej

GP | Kebab – historia i sukces prostego dania

Kebab to znane wszystkim Polakom danie, fast food, prosty i smaczny, a przy tym pożywny i tani. Choć chyba każdy Polak jadł kebaba, nie każdy wie skąd to danie pochodzi, jak…
Zobacz więcej

GP | Piec konwekcyjno parowy – budowa, możliwości i zastosowanie

Nowoczesna technologia wdziera się w każdy aspekt i w każdą gałąź naszego życia. Również w gastronomii mamy do czynienia z wieloma nowinkami technicznymi,…
Zobacz więcej

GP | Meble ze stali nierdzewnej w gastronomii – zalety i wady

Branża gastronomiczna jest jedną z najbardziej restrykcyjnych, jeśli chodzi o higienę, czystość oraz dezynfekcję. W czasach pandemii jest to branża, która najbardziej…
Zobacz więcej