Piec często jest jednym z najważniejszych sprzętów w restauracyjnej kuchni. Można w nim przygotować wiele potraw, od pieczonych mięs i ryb, przez warzywa, aż po słodkie…
Sektor gastronomiczny obejmuje wiele różnych rodzajów działalności. Z tego względu często stosuje się dodatkowe określenie, wyróżniające jedne z najważniejszych gałęzi.…
Wyprane, wysuszone i wyprasowane tekstylia trzeba jeszcze odpowiednio przygotować do wydania klientom/gościom czy pracownikom albo odłożyć na półkę. Ten ostatni etap jest niezwykle ważny,…
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny to zaawansowane technologicznie, odporne urządzenia, dostosowane do intensywnej eksploatacji. Chociaż doskonale radzą sobie nawet w trudnych warunkach, trzeba…
W wielu branżach każdego dnia wykorzystywane są tekstylia, które muszą być regularnie,
dokładnie czyszczone. Często ze względu na pochodzenie zanieczyszczeń standardowe
pranie nie…
W każdym lokalu gastronomicznym najważniejszym czynnikiem, który ma wpływ na pracę i funkcjonowanie takiego punktu, jest czas. Menadżerowie, szefowie kuchni, a także cały…
Prowadzenie własnej restauracji to ogromny wydatek i wysiłek. Z tego względu na początku warto wziąć pod uwagę stworzenie małego lokalu gastronomicznego. Bistro można otworzyć stosunkowo…
Profesjonalny sprzęt do pralni pozwala szybko, w ekonomiczny sposób czyścić odzież oraz rozmaite inne tekstylia. Jednymi z najważniejszych urządzeń są te przeznaczone do prasowania…
Każda profesjonalna pralnia usługowa czy przemysłowa (w zakładzie produkcyjnym, hotelu, restauracji, laboratorium itp.), musi być właściwie wyposażona. Zakup, zoptymalizowanie oraz dostosowanie…