Kebab jest jednym z najpopularniejszych dań typu fast food w Polsce i na świecie. Jest prosty, smaczny, pożywny, a do tego tani i wygodny w jedzeniu. Chociaż trudno…
Odzież pracownicza jest szczególnie narażona na zabrudzenia. Przy tym często jest wykonana z nietypowych materiałów, które muszą być traktowane w odpowiedni…
Czyste, lśniące naczynia to wizytówka każdego lokalu gastronomicznego. Odpowiedni sprzęt myjący jest niezwykle ważny nie tylko ze względów wizualnych, ale przede wszystkim sanitarnych.…
Mięso stanowi bardzo ważny element diety człowieka. Pomimo tego, że stopniowo od jedzenia mięsa odchodzimy, to w dalszym ciągu jest ono jednym z najchętniej spożywanych pokarmów.…
Otworzenie własnej, profesjonalnej restauracji to bardzo duży koszt. Głównie, koszt ten opiera się o aranżację wnętrza, wyposażenie wnętrza i wreszcie o najważniejsze –…
Branża gastronomiczna jak każda inna, wymaga zastosowania oraz użytkowania bardzo specjalistycznych narzędzi oraz urządzeń. Dedykowane czyli zaprojektowane oraz wykonane specjalnie dla tej branży…
Profesjonalna kuchnia gastronomiczna znacząco różni się od powszechnie nam znanej- kuchni domowej. Różnice są na każdym poziomie, od wyglądu i przygotowania pomieszczenia, aż po…
Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia gazowa? Tym, że pełni ona rolę urządzenia wielofunkcyjnego, a wybrane modele – jak na przykład kuchnia Retro Lofra – mogą dodatkowo…
Chcąc wyróżnić swój lokal gastronomiczny spośród wielu innych, warto zainwestować w urządzenia pozwalające na urozmaicenie oferowanego menu. Jednym z nich jest…