0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Termoporty gastronomiczne na żywność

Kluczem do sukcesu firmy cateringowej jest utrzymanie stałej temperatury potraw, od kuchni aż do miejsca, w którym będą one spożywane. Bez spełnienia tego założenia, całe przedsięwzięcie nie ma prawa bytu. Niezależnie od tego, jakie dania Państwa firma przygotowuje, każde z nich powinno zostać skonsumowane w dokładnie określonej temperaturze. Jeśli tego nie dopilnujemy, żywność straci cenne walory smakowe i aromat, konsystencję, co pociąga za sobą spadającą przyjemność z jedzenia. Jeśli zależy nam na dostarczaniu wysokiej jakości, bez względu na rodzaj dań i odległość, musimy zainwestować w wysokiej jakości termoporty gastronomiczne. Pragniemy oferować Państwu przemyślane rozwiązania, oparte na nowoczesnych technologiach, wieloletnim doświadczeniu i mistrzostwie konstruktorskim.

Nasze produkty

Wyższa klasa wytrzymałości dzięki GastroProdukt Professional


Analizując potrzeby i badając przyczyny potknięć w branży gastronomicznej, w szczególności skupiając się na firmach cateringowych, przygotowaliśmy kilkanaście nowatorskich modeli termoportów na żywność. Każdy z nich gwarantuje bezbłędne wykonanie zadania, jakim jest bezawaryjne przetransportowanie potraw od punktu A do punktu B, utrzymując przy tym stałą temperaturę. Ponadto, zadbaliśmy o maksymalną wygodę podczas transportu i ergonomię elementów ruchomych oraz uchwytów, które charakteryzują wszystkie termoporty tu zaprezentowane. Wtłoczone w obudowę rączki, cechujące się niezwykłą trwałością, zapewniają stabilność podczas przenoszenia. Nylonowe klamry służące do szczelnego zamykania drzwi lub pokrywy, w które wyposażone są nasze termoporty na żywność, gwarantują maksymalizację termoizolacyjnej funkcji termosu. Ponadto, w pokrywie umieściliśmy wentyl, wyrównujący ciśnienie i pozwalający nagromadzonej parze opuścić wnętrze pojemnika. Takie rozwiązanie ułatwia otwieranie drzwiczek, wzmocnionymi wysokiej jakości uszczelkami. Czy można oczekiwać czegoś więcej? Zachęcamy do zapoznania się z szeroką ofertą termoportów i termosów na żywność dostępną na stronie GastroProdukt.pl.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej