0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Profesjonalne zaparzacze do kawy

Większość ludzi nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Napój ten, znany od wieków a pochodzący z Etiopii, jest bowiem nieodłącznym elementem codziennej diety przeciętnego Amerykanina czy Europejczyka. Profesjonalne zaparzacze do kawy stworzone zostały, aby zaspokoić potrzeby nawet najbardziej wymagających kawoszy.

Nasze produkty

Zaryzykujesz poranek bez kubka gorącej kawy?


To urządzenia niezbędne w jadalniach hotelowych, stołówkach samoobsługowych i znajdujące się na wyposażeniu w każdej firmie cateringowej. Jednym z ich atutów jest uniwersalność – oprócz kawy, umożliwiają parzenie herbaty oraz gotowanie wody. Niewielkie wymiary i solidne, ergonomiczne uchwyty, ułatwiają transport i umieszczenie zaparzacza w dowolnym miejscu. Niech ten niepowtarzalny aromat unosi się nie tylko w kawiarniach! Dysponując profesjonalnymi zaparzaczami do kawy, zaskarbią sobie Państwo przychylność wielu Klientów, dla których filiżanka kawy czy herbaty to świętość.


Estetyczne i wydajne, czyli profesjonalne zaparzacze do kawy


Produkowane przez nas profesjonalne zaparzacze do kawy, ułatwią przygotowanie tego napoju oraz utrzymanie idealnej temperatury (85 stopni) przez długi okres czasu! Zaparzacze gastronomiczne do kawy oznaczone logo GastroProdukt Professional wykonane są z pojedynczych ścianek ze stali nierdzewnej oraz niekapiącego kranu z twardego tworzywa. Pozwalają one na wygodne, samodzielne użytkowanie sprzętu przez gości hotelowych i restauracyjnych. We wnętrzu zaparzacza znajduje się wbudowany filtr do grubo mielonej kawy, dzięki czemu napar oczarowuje wyjątkowo intensywnym smakiem i aromatem. Zaparzacze gastronomiczne do kawy wyposażone są w klarowny wskaźnik poziomu napoju w zbiorniku. Oprócz tego, w dolnej części urządzenia znajduje się lampka kontrolna, sygnalizująca zakończenie procesu parzenia oraz konieczność czyszczenia. To duże ułatwienie w użytkowaniu zaparzacza. GastroProdukt Professional posiada w swojej ofercie dwa rozmiary: mniejszy, 10-litrowy oraz większy, 15-litrowy, co ułatwia dopasowanie urządzenia do swoich potrzeb. Zachęcamy do kontaktu z naszym działem obsługi Klienta, aby uzyskać specjalistyczne porady dotyczące wyposażenia gastronomicznego.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej