0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Pojemniki termoizolacyjne

Bardzo ważnym zagadnieniem w gastronomii jest przechowywanie oraz przewóz produktów spożywczych i gotowych dań. W naszej ofercie dostępne są specjalistyczne pojemniki termoizolacyjne, które pozwalają utrzymać wysoką jakość serwowanych potraw. Dzięki nim nie utracą swoich właściwości w transporcie i będą mogły być od razu podane gościom, bez uszczerbku na smaku czy prezencji. Wybierz profesjonalne metalowe termoporty i styropianowe pojemniki, dostosowane do profilu Twojej działalności.

Nasze produkty

Pojemniki termoizolacyjne

 

Świeże dania zachwycają zapachem, smakiem i wyglądem. Duży wpływ na efekt ma temperatura. Co jednak w sytuacji, gdy żywność przygotowywana jest w innym miejscu niż będzie spożywana? Z tym problemem zmagają się wszystkie punkty gastronomiczne oferujące dowóz lub firmy cateringowe. Z myślą o nich, stworzyliśmy niezawodne pojemniki termoizolacyjne, gwarantujące bezpieczny transport, bez obaw o utratę pożądanej temperatury potraw.

 

Nasze akcesoria projektujemy z myślą o specjalistach z branży gastronomicznej. Powstają we współpracy z naszymi Klientami, dlatego stanowią odpowiedź na realne potrzeby i spełniają wszystkie oczekiwania. Są funkcjonalne, skuteczne, wytrzymałe, a do tego estetyczne.

 

Z naszych pojemników termoizolacyjnych z powodzeniem mogą korzystać m.in.:

 

  • restauracje,
  • hotele,
  • stołówki, jadłodajnie,
  • puby/bary,
  • firmy cateringowe,
  • firmy garmażeryjne,
  • zakłady produkcji żywności.

 

Termoporty

 

To, co wyróżnia nasze termoporty, to wytrzymałość i atrakcyjna, funkcjonalna konstrukcja. Dwuścienne pojemniki ze stali nierdzewnej o dużej pakowności umożliwiają bezproblemowe przewożenie zimnych oraz ciepłych potraw. Są szczelne, dlatego utrzymują odpowiednią temperaturę oraz zapobiegają kontaminacji czy wylewaniu się płynnych składników, sosów itp.

 

Ogromną zaletą naszych termoportów stanowi uniwersalność i duża dowolność w konfiguracjach wypełnienia. Do wnętrza pasują pojemniki GN 1/1 o wszystkich głębokościach, od 20 mm, przez 65, 100, 150 aż po 200 mm. Daje to maksymalną swobodę w zestawianiu różnych pojemników dla maksymalnego wykorzystania przestrzeni. 

 

Każdy termoport posiada również stabilne prowadnice, zapewniające nieskrępowaną wygodę i bezpieczeństwo podczas załadunku, wyładunku oraz przewożenia. Co więcej, pojemniki termoizolacyjne do transportu żywności posiadają unikalną konstrukcję, umożliwiającą sztaplowanie i układanie w stosy, co pozwala zaoszczędzić sporo miejsca przy transporcie zwrotnym albo podczas przechowywania opakowań.

 

Pojemniki cateringowe

 

Nasze pojemniki cateringowe pozwalają przewozić żywność w temperaturze od -40 do 100 stopni Celsjusza. Doskonale sprawdzają się więc zarówno przy transporcie gotowych dań, jak i półproduktów, przygotowanych wcześniej składników czy innych produktów spożywczych. Można w nich umieścić najróżniejszą żywność: mięsa, warzywa, słodkości, zupy, potrawki itp.

 

Korzystanie z naszych pojemników cateringowych jest wyjątkowo przyjemne, ponieważ nie wymagają żadnego specjalnego traktowania. Nadają się do mycia w zmywarkach, a dla dodatkowego ułatwienia utrzymania w czystości, wewnętrzne narożniki zostały zaokrąglone. Do tego są wyjątkowo odporne na uszkodzenia mechaniczne i świetnie znoszą częste użytkowanie. Przez długi czas zachowują swoje właściwości oraz reprezentacyjny wygląd. Inwestycja w nie jest wyjątkowo opłacalna, ponieważ mają długą żywotność, są niezawodne i praktycznie bezproblemowe. 

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej