0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Fontanny Czekoladowe

Czekolada to ulubiony przysmak wielu ludzi na całym świecie. Słodycz o wielu odmianach, kształtach i smakach posiadająca rzeszę zwolenników, bez względu na wiek czy pochodzenie. W profesjonalnej gastronomii słodka pani nierzadko pojawia się jako polewa, składnik ciast i tortów lub dodatek do deserów. Jeśli jednak pragniemy zaskoczyć naszych gości czymś wyjątkowym, warto sięgnąć po nietuzinkowe rozwiązania. Jednym z nich są fontanny czekoladowe. Wyśmienicie prezentujące się w salach restauracyjnych i bankietowych, wzbudzają zachwyt i umożliwiają rozkoszowanie się płynną czekoladą w połączeniu z wypiekami lub owocami. W naszej ofercie na stronie GastroProdukt.pl znajdą Państwo szeroki wybór urządzeń do gastronomii profesjonalnej, w tym unikatowe fontanny do czekolady.

Nasze produkty

Przez oczy do żołądka, przez żołądek do serca


Płynna czekolada to nie tylko przyjemność z jedzenia. To także wizualna uczta, kulinarne widowisko i smakowita atrakcja w jednym. Oferujemy wiele modeli fontann czekoladowych, różniących się ilością poziomów kaskady. Zaczynając od kompaktowych czterech poziomów, a kończąc na zawrotnych siedmiu piętrach, dajemy Państwu szeroki wybór tych fantastycznych urządzeń. Fontanny czekoladowe wyposażone są precyzyjne i wygodne regulatory temperatury, którą możemy ustawić wedle uznania od 30 °C do 150 °C. Ponadto, widoczny i solidnie wykonany włącznik sprawi, że nigdy nie zapomną Państwo o wyłączeniu urządzenia. Polerowana stal nierdzewna, którą wykorzystujemy do produkcji nie tylko wygląda fantastycznie, ale jest również niezwykle wytrzymałym materiałem, łatwym w czyszczeniu oraz odpornym na korozję i wszelkiego rodzaju uszkodzenia mechaniczne, jak wgniecenia czy zadrapania. Dzięki temu, zyskujemy pewność, że fontanny do czekolady będą pracować i prezentować się doskonale przez wiele lat. W razie pytań zachęcamy do kontaktu z naszym działem obsługi Klienta. W GastroProdukt Professional wszyscy jesteśmy entuzjastami dobrego jedzenia, a dziesięcioletnie doświadczenie w branży pozwala nam dzielić się jego przykładami z naszymi kontrahentami.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej