• Zaloguj się
    Zaloguj się
0
Koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!

Inspiracje

Jak wybrać odpowiednią pralkę przemysłową dla małego hotelu?
Pralnictwo

Jak wybrać odpowiednią pralkę przemysłową dla małego hotelu?

W małych ośrodkach wypoczynkowych bardzo ważne jest, by szybko sprzątać pokoje. Największym wyzwaniem jest wymiana pościeli. Właściciele często mają kłopot z doborem wyposażeniem pralni, które pozwala w optymalny sposób dbać o czystość tekstyliów. Podpowiadamy, jak wybrać odpowiednią pralkę przemysłową dla małego hotelu!

Pralka przemysłowa – jak dobrać urządzenie?
Pralnictwo

Pralka przemysłowa – jak dobrać urządzenie?

Profesjonalny sprzęt pralniczy może wyprać setki kilogramów prania dziennie. Jest Ci potrzebne urządzenie tego typu? Wyjaśniamy, jaka powinna być pralka przemysłowa i podpowiadamy, jak wybrać odpowiedni model!

Wyposażenie piekarni – od czego zacząć?
Piekarnia | Cukiernia

Wyposażenie piekarni – od czego zacząć?

Sprzęt piekarniczy umożliwia szybkie i wydajne przygotowywanie wypieków wysokiej jakości. Inwestycja w odpowiednio dobrane urządzenia i akcesoria gastronomiczne pomaga stworzyć solidną podstawę dla rozwoju biznesu. Podpowiadamy, jak wybrać wyposażenie piekarni!

Zmywarka w małym lokalu gastronomicznym – wygoda czy konieczność?
Zmywalnia

Zmywarka w małym lokalu gastronomicznym – wygoda czy konieczność?

W małych kawiarniach czy pubach niewielka ilość brudnych naczyń czasami sprawia, że obsługa bez problemu nadążałaby z ręcznym myciem. Z wielu względów nie jest to jednak optymalne rozwiązanie. W tym wpisie wyjaśniamy, czy zmywarka w małym lokalu gastronomicznym jest przydatnym udogodnieniem, czy niezbędnym elementem wyposażenia!

Jak założyć pralnię samoobsługową? Praktyczne wskazówki krok po kroku
Pralnictwo

Jak założyć pralnię samoobsługową? Praktyczne wskazówki krok po kroku

Pralnia samoobsługowa to ciekawy pomysł na biznes, szczególnie w pobliżu akademików, hoteli czy mieszkań na wynajem. Zastanawiasz się nad uruchomieniem takiej działalności? Przedstawiamy krótki poradnik na temat tego, jak założyć pralnię samoobsługową!

Rodzaje pieców do piekarni i cukierni – jaki piec piekarniczy wybrać?
Piekarnia | Cukiernia

Rodzaje pieców do piekarni i cukierni – jaki piec piekarniczy wybrać?

Piec jest najważniejszym sprzętem w każdej piekarni i cukierni. Od niego zależy jakość przygotowywanych wypieków, dlatego warto z zaangażowaniem dobrać odpowiedni model. Na co zwrócić uwagę, by wyposażenie było funkcjonalne, wydajne i ekonomiczne? Krótko opisujemy rodzaje pieców do piekarni i cukierni oraz podpowiadamy, jak wybrać najlepszy wariant!

Jak otworzyć kebaba? Praktyczne wskazówki krok po kroku
Kebab

Jak otworzyć kebaba? Praktyczne wskazówki krok po kroku

Kebab jest najpopularniejszym fast foodem w Polsce. W Twojej okolicy brakuje dobrego lokalu i chcesz wypełnić tę lukę? A może masz pomysł na własną odmianę tego dania, która zachwyci klientów i zrewolucjonizuje rynek? Jeśli planujesz uruchomić własny lokal, musisz odpowiednio się do tego przygotować. Podpowiadamy, jak otworzyć kebaba!

Rodzaje zmywarek gastronomicznych – przewodnik dla restauratorów
Zmywalnia

Rodzaje zmywarek gastronomicznych – przewodnik dla restauratorów

Każdy restaurator ma obowiązek dbać o czystość naczyń i sprzętu kuchennego. Z tego względu koniecznym elementem wyposażenia są specjalne maszyny do mycia i wyparzania. Na rynku dostępnych jest kilka typów zmywarek. Warto je poznać, by dobrać model do potrzeb lokalu. W tym wpisie przedstawiamy krótki przewodnik dla restauratorów – opisujemy rodzaje zmywarek gastronomicznych!

Jaki piec do pizzy w małej pizzerii?
Pizzeria

Jaki piec do pizzy w małej pizzerii?

Skromny metraż lokalu nie musi stać na przeszkodzie ku temu, by serwować dania wysokiej jakości. Szukasz wyposażenia, które pomoże Ci w szybki, bezpieczny i przede wszystkim wydajny sposób przygotowywać włoskie specjały? Podpowiadamy, jaki piec do pizzy wybrać w małej pizzerii!

Wyposażenie do włoskiej restauracji – przewodnik dla restauratorów
Kuchnia

Wyposażenie do włoskiej restauracji – przewodnik dla restauratorów

Włoska kuchnia ma wielu miłośników. Chcesz założyć lub rozwijać lokal specjalizujący się w serwowaniu specjałów rodem ze słonecznej Italii? Profesjonalny sprzęt pomoże Ci uzyskać oryginalny smak i aromat potraw. Podpowiadamy, jak skompletować wyposażenie do włoskiej restauracji! 

Wybór idealnego pieca do pizzy – przewodnik dla restauratorów
Pizzeria

Wybór idealnego pieca do pizzy – przewodnik dla restauratorów

Pizza jest niezwykle popularnym daniem, dlatego wielu restauratorów uwzględnia ją w swojej karcie. Niezależnie od tego, czy lokal specjalizuje się we włoskich przysmakach, czy są one jedynie urozmaiceniem menu, warto pracować z profesjonalnym sprzętem. Wysokiej jakości wyposażenie ma wpływ na smak potraw, a przy tym jest praktyczne i ekonomiczne. Podpowiadamy, jak wybrać idealny piec do pizzy!

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?
Kuchnia

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach, restauracjach, ale też podczas cateringów na różnych wydarzeniach. W ofercie dostępne są bemary w różnych rozmiarach i kształtach, dzięki czemu każdy może znaleźć model odpowiadający swoim potrzebom. Sprawdź najważniejsze informacje o bemarach i ich przeznaczeniu.