Piece szybkiego pieczenia
Piece do szybkiego pieczenia pozwalają błyskawicznie przygotować takie przekąski jak m.in. frytki, nuggetsy czy zapiekanki, bez użycia tłuszczu. Doskonale sprawdzą się wszędzie tam, gdzie konieczne jest szybkie przyrządzanie potraw w możliwie najbardziej wydajny i wygodny sposób. Sprawdź nasze innowacyjne piece szybkiego gotowania!
Zobacz nasze produkty
Piece do szybkiego pieczenia
Piece do szybkiego pieczenia to nowoczesne urządzenia grzewcze, które umożliwiają beztłuszczową obróbkę termiczną małych dań. Z ich pomocą zwykle przyrządza się wstępnie przygotowane przekąski, takie jak m.in.:
- frytki,
- nuggetsy,
- tosty,
- kanapki na ciepło np. panini,
- zapiekanki,
- nachosy.
Oferujemy szeroki wybór profesjonalnych pieców do szybkiego pieczenia wysokiej jakości. Nasze urządzenia są trwałe, proste w obsłudze i niezwykle funkcjonalne. Zostały zaprojektowane w porozumieniu z ekspertami z branży gastronomicznej, przez co są maksymalnie praktyczne i wydajne.
Korzystanie ze sprzętu tego typu ma wiele wymiernych zalet. Piece są praktyczne, wszechstronne i ekonomiczne. Ze względu na ich niewielkie wymiary, można je ustawić w dowolnym miejscu – tak by były w zasięgu ręki. Dzięki nim wystarczy ok. 5 minut, by przygotować danie na ciepło, z surowych, mrożonych lub wcześniej przygotowanych produktów.
Sprzęt jest idealny do przyrządzania szerokiej gamy lekkich, smacznych przekąsek. Ponieważ nie wymaga stosowania oleju, potrawy mają zmniejszoną zawartość tłuszczu i ok. 50% mniej kalorii w porównaniu do produktów przygotowywanych metodą tradycyjnego smażenia. Przez to jak najbardziej może być używany do pieczenia nie tylko fast foodów, ale też zdrowych przysmaków.
Opatentowany system pieczenia sprawia, że urządzenia są niezawodne. Doskonale sprawdzają się w praktyce i są wygodnie bezproblemowe, nawet przy intensywnej eksploatacji. Wykazują długą żywotność oraz zapewniają powtarzalność – za każdym razem przygotowują wyśmienite potrawy.
Ze sprzętu tego typu korzystają m.in.:
- stacje benzynowe,
- bary i puby,
- sklepy typu convenience,
- kina,
- hotele,
- kawiarnie,
- bary i budki typu fast food,
- małe knajpy,
- foodtrucki,
- bufety.
Piec do szybkiego pieczenia z powodzeniem zastępuje powszechnie wykorzystywane urządzenia grzewcze. Technologia Impingement zapewnia szybkie, równomierne pieczenie, znacznie skracając czas przygotowywania potraw. Czas to pieniądz – szczególnie współcześnie, gdy klienci często oczekują błyskawicznego wydawania jedzenia. Ze sprzętem tego typu można spełnić ich wymogi, jednocześnie dbając o wysoką jakość żywności oraz ograniczając koszty prowadzenia działalności.
Piece szybkiego gotowania
Piece szybkiego gotowania z naszej oferty są specjalistycznymi urządzeniami, przeznaczonymi do użytku w warunkach komercyjnych. Oznacza to, że są odpowiednio bardziej wytrzymałe oraz wydajne – optymalizują zużycie prądu, a także znacznie zmniejszają wykorzystanie tłuszczu. Do tego pomagają zaoszczędzić sporo miejsca, co jest niezwykle istotne w przypadku tzw. małej gastronomii, oraz czasu – co ma ogromny wpływ na poziom obsługi klienta.
Przy projektowaniu sprzętu brano pod uwagę parametry, które decydują o maksymalnej funkcjonalności urządzenia. Zastosowano także nowoczesne rozwiązania, jak np. technologia Impigement (grzanie za pomocą powietrza) oraz wymuszona wentylacja, dzięki którym można potrawa jest gotowa to podania klientowi w zaledwie kilka minut.
Piec szybkiego gotowania jest doskonałą alternatywą dla klasycznej kuchenki. W tym przypadku nie są potrzebne przewody wentylacyjne ani okapy, co zmniejsza koszty gotowania, czas sprzątania, a także ryzyko obrażeń czy pożaru. W ten sposób można serwować jedzenie bez konieczności uwzględniania specjalnej wentylacji czy dodatkowych przyłączy.
Nasze urządzenia posiadają:
- 2 międzynarodowe patenty,
- obrotowe kosze (5 różnych ustawień),
- system kondensacji i filtr węglowy,
- cyfrowy panel sterowania,
- 99 programów gotowania,
- połączenie USB (umożliwiające wgrywanie i zgrywanie receptur),
- bezpieczną klamkę z podwójnym zatrzaskiem,
- automatyczne podgrzewanie wstępne (300°C),
- zaawansowane ustawienia czasu i temperatury,
- alarm zakończenia gotowania,
- bezpieczne uchwyty do wyjmowania,
- zintegrowany system myjący.
Ogromną zaletą pieców szybkiego gotowania jest ich prosta obsługa. Intuicyjny panel sprawia, że pracownicy bez problemu dostosują ustawienia. Przy tym urządzenia mają szereg zabezpieczeń, m.in. system „zimnych drzwi” z podwójną szybą oraz klamkę z podwójnym zatrzaskiem. Sprzęt jest również wyjątkowo łatwy w czyszczeniu – nie tylko ma zaokrąglone krawędzie komory, ale też specjalny zintegrowany system myjący. W ten sposób można znacznie usprawnić działanie kuchni i zmaksymalizować wydajność pracowników.
Piece w ofercie GastroProdukt
Piece w ofercie GastroProdukt są profesjonalnym sprzętem najwyższej jakości. Urządzenia spełniają wszystkie wymogi sanepidu oraz są zgodne z przepisami BHP. Nie wymagają żadnego specjalistycznego serwisowania, a do tego w razie ewentualnych kłopotów nasi Klienci mogą liczyć na wsparcie ze strony naszych ekspertów.
Zakup takiego sprzętu przyczynia się do rozwoju działalności oraz generowania większych zarobków. Ponieważ urządzenia są trwałe i niezawodne, a do tego pozwalają zaoszczędzić sporo pieniędzy i czasu, inwestycja w nie jest niezwykle rentowna.
Zapraszamy do zapoznania się z piecami w ofercie GastroProdukt. W razie pytań, z przyjemnością udzielimy odpowiedzi. Nasi konsultanci mogą również zapewnić wsparcie w zakresie doradztwa i wskazać najlepszy model z katalogu. Zachęcamy do sprawdzenia naszych innych produktów – można u nas skompletować pełne wyposażenie do lokalu gastronomicznego i nie tylko, często w korzystnych cenowo pakietach.
Przyrządzaj wyśmienite przekąski w krótszym czasie, robiąc to zarazem, zdrowiej i taniej, korzystając z nowoczesnego sprzętu. Wybierz piec do szybkiego pieczenia!