Piec piekarniczy cukierniczy
Piec cukierniczy i piekarniczy to profesjonalne sprzęty, wykorzystywane w piekarniach, cukierniach oraz innych zakładach gastronomicznych. Chcesz zachwycić swoich klientów przepysznymi wypiekami, które kuszą apetycznym zapachem, pięknym wyglądem oraz wspaniałym smakiem? Zobacz nasze zaawansowane technologicznie, wydajne piece piekarnicze i cukiernicze, by wybrać najlepszy sprzęt do swojego lokalu!
Nasze produkty
-
-
1 (Obecna)
-
Piec piekarniczy – wysoka jakość to nasz chleb powszedni
Piec piekarniczy jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego, który serwuje wypieki. Z tego względu warto zainwestować w możliwie najlepsze urządzenie, tak by zagwarantowało najlepszy smak, a przy tym było tanie w utrzymaniu, odporne, niezawodne, proste w obsłudze, wydajne itp.
Jako producent profesjonalnego sprzętu dla branży gastronomicznej, z niejednego pieca chleb jedliśmy i wiemy, jak istotny jest prawidłowy wypiek. Każdy rodzaj ciasta wymaga odpowiednich warunków oraz temperatury, jeśli chce się oczarowywać klientów właściwą chrupkością i smakiem. Piece piekarnicze dostępne w naszej ofercie umożliwiają przygotowanie wielu rodzajów ciast, m.in. chlebów, bułek, rogalików, ciastek, tortów, bez i innych słodkości, a także zapiekanek czy pizzy.
Dodatkowo, w naszym asortymencie posiadamy kompaktowe piece cukiernicze autorstwa GastroProdukt Professional, zaprojektowane z troską o najmniejsze detale. Umożliwiają serwowanie jeszcze ciepłych przysmaków bez konieczności budowy całej infrastruktury piekarniczej.
Piec cukierniczy – wybór łatwy jak bułka z masłem
Piec cukierniczy działa jak piec konwekcyjny z funkcją parowania. Oznacza to, że do komory można wprowadzać zarówno suche, jak i wilgotne powietrze. Przygotowanie wypieków w tym drugim przypadku odbywa się za pomocą gorącej pary. Zachowują wtedy swój wspaniały smak oraz składniki odżywcze, dlatego też ta metoda cieszy się dużą popularnością.
Piece piekarnicze i cukiernicze GastroProdukt Professional to uniwersalne urządzenia do pieczenia, za pomocą których można przygotowywać najróżniejsze dania – mogą być podawane samodzielnie lub stanowić podstawę innych potraw. Znakomicie sprawdzają się przy przyrządzaniu dużej ilości wypieków w piekarni czy w cukierni, ponieważ błyskawicznie się rozgrzewają i mogą pracować wiele godzin dziennie, praktycznie bez przerwy.
Piec cukierniczy jest niezwykle przydatnym urządzeniem, które wzbogaci wyposażenie profesjonalnej kuchni. Nasze urządzenia nie tylko pozwalają przygotowywać świeże pieczywo, ale też z łatwością regenerują głęboko mrożone produkty piekarnicze, bez utraty konsystencji. Przy tym są niezwykle wydajne i ekonomiczne.
Oferowane przez nas nowoczesne piece cukiernicze minimalizują utratę energii cieplnej, dzięki uszczelkom drzwiowym i doskonałej izolacji ścian. W efekcie szybciej się nagrzewają oraz dłużej utrzymują odpowiednią temperaturę, pobierając mniej energii elektrycznej. Dzięki temu są stosunkowo tanie w utrzymaniu oraz bardziej ekologiczne. Dodatkowo intuicyjność obsługi sprawia, że każdy, nawet początkujący adept sztuki piekarniczej, może przygotować wypiek, który na długo zapamiętają kubki smakowe klientów.
Oferujemy piece piekarnicze wykonane z dobrych gatunkowo materiałów, zapewniające wieloletnią bezawaryjną pracę na największych obrotach. Szeroki wybór urządzeń do przygotowywania wypieków o różnej ilości komór grzewczych w asortymencie GastroProdukt.pl sprawia, że w naszym serwisie internetowym każdy znajdzie artykuły idealnie wpisujące się w przestrzeń profesjonalnej kuchni.
Wszystkie piece cukiernicze i piekarnicze sygnowane logo GastroProdukt Professional są zaprojektowane w taki sposób, by minimalizowały prawdopodobieństwo wystąpienia awarii przy prawidłowym korzystaniu. Nasze produkty spełniają nie tylko normy bezpieczeństwa, ale także wyznaczają nowe standardy jeśli chodzi o trwałość i ergonomię użytkowania. Wykazują długą żywotność oraz są wyjątkowo odporne na awarie. Do tego przydzielamy gwarancje oraz w razie potrzeby zapewniamy pełne wsparcie ze strony wykwalifikowanych fachowców.
Piece piekarnicze – jaki model wybrać?
Jeśli rozważa się kupno pieca piekarniczego, warto mieć na uwadze, że posiadamy modele różniące się wydajnością. Najrozsądniej jest wybrać model, który będzie odpowiednio dostosowany do wymogów danego lokalu. Konieczne jest więc oszacowanie tego, ile wypieków wykonuje się w ciągu dnia i w jakim czasie trzeba je przygotować.
Innym ważnym czynnikiem decydującym o wyborze sprzętu są różnice w wymiarach samych pieców cukierniczych, które mają taką samą pojemność. W ofercie posiadamy modele 1 komorowe, 2 komorowe, a nawet 3 komorowe. Ich gabaryty również są istotne – urządzenie musi przecież się zmieścić w wybranym miejscu.
Do pieców piekarniczych konieczne są też specjalne blachy. Podczas zakupu trzeba więc wziąć pod uwagę także rozmiar blach piekarniczych. W naszej ofercie dostępne są modele, które pomieszczą warianty o maksymalnych wymiarach 600 x 400 mm.
Ogromne znaczenie ma również sposób obsługi. Pracownicy powinni być w stanie szybko opanować wszystkie funkcje. Nasze piece piekarnicze są wyjątkowo intuicyjne. Do tego mogą być sterowane manualnie lub cyfrowo, co znacznie ułatwia codzienną pracę.
Piece cukiernicze i ich właściwości
Większość naszych pieców cukierniczych ma podobną charakterystykę, ale występują pewne różnice pomiędzy poszczególnymi modelami. Dla przykładu, piece z linii EASY oferują regulację temperatury w zakresie od 0 do 280 stopni ℃, podczas gdy zakres temperatur w innych urządzeniach może wynosić od 0 do 500 stopni ℃.
Wśród standardowych funkcji i cech pieców cukierniczych można z kolei wymienić:
- wnętrze ze stali nierdzewnej,
- grzałki ze stali nierdzewnej,
- oświetlone wnętrza komory pieczenia,
- podwójne szyby,
- płyty szamotowe o grubości 15 mm.
Każdy produkt w naszym sklepie reprezentuje najwyższą jakość wykonania. Jest nie tylko wytrzymały, funkcjonalny i łatwy w konserwacji, ale też estetyczny. Neutralny, uniwersalny design sprawia, że piec piekarniczy gustownie się prezentuje, idealnie dopasowując się do pozostałych elementów wyposażenia kuchni.
Jak myć piec cukierniczy?
Mycie oraz konserwacja sprzętów gastronomicznych mają ogromne znaczenie ze względu na higienę i bezpieczeństwo, dlatego też piece cukiernicze muszą być regularnie czyszczone. Odpowiedni moment na tę czynność to koniec dnia, kiedy lokal jest już zamknięty. Najpierw należy odczekać, aż urządzenie się schłodzi, a następnie wystarczy usunąć zabrudzenia za pomocą miękkiej szmatki, letniej wody oraz odpowiedniego płynu do elementów ze stali nierdzewnej. Woda wystarczy także do obmycia szyby w drzwiczkach. Nasze urządzenia bardzo łatwo utrzymuje się w czystości, co jest ogromnym ułatwieniem dla pracowników.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie pieca piekarniczego?
Mimo wielu podobieństw między modelami, warto pamiętać o kilku istotnych czynnikach przed podjęciem decyzji. Należy sprawdzić zarówno wnętrze, jak i podzespoły pieca piekarniczego – jest to szczególnie ważne w przypadku urządzeń z linii EASY. W produktach, które mogą pomieścić półki 6 x 1/1 NG lub 10 x 1/1 NG, szerokość jest ta sama, zmienia się natomiast wysokość. Dzięki temu piec piekarniczy ma zawsze 500 mm szerokości i 900 mm głębokości.
Oprócz wymaganej powierzchni, przy wyborze modelu należy zwrócić uwagę na zużycie energii. Nasze urządzenia reprezentują wysoką klasę energetyczną, dlatego mogą pracować cały dzień, bez obaw o wysokie rachunki za prąd. Ich utrzymanie wcale nie musi być kosztowne, a inwestycja w nie ma szansę szybko się zwrócić.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych pieców cukierniczych / piekarniczych. W razie potrzeby doświadczona obsługa chętnie odpowie na wszystkie pytania oraz pomoże dobrać odpowiedni model urządzenia. Zainwestuj w profesjonalny sprzęt gastronomiczny, aby podnieść poziom oferowanych usług i produktów!