0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Piece Chlebowe

Świeże, chrupiące pieczywo jest nie tylko smacznym dodatkiem, ale też podstawą wielu popularnych dań. Gastronomiczny piec chlebowy pozwala przygotowywać pyszne wypieki, które zachwycą nawet najbardziej wymagających klientów. Proponujemy nowoczesny, niezwykle funkcjonalny, a zarazem prosty w obsłudze sprzęt. Zapoznaj się z naszą ofertą, by wybrać profesjonalny piec do wypieku chleba!

Nasze produkty

Piec chlebowy

 

Piec chlebowy jest specjalistycznym urządzeniem, przystosowanym do wypieku różnego rodzaju pieczywa, ale też i przygotowywania innych potraw. Najlepsi restauratorzy podają swoim gościom dania, które od początku do końca zostały przyrządzone na miejscu. Własnoręcznie wypieczony, świeży chleb jest bez porównania smaczniejszy niż ten przywieziony z piekarni. Samodzielnie przygotowując wypieki ma się też pewność, że są wolne od szkodliwych dodatków, m.in. barwników, spulchniaczy, wzmacniaczy smaku czy konserwantów. Dzięki temu można zapewnić swoich klientów, że serwuje im się potrawy najwyższej jakości. Coraz więcej osób stara się bardziej świadomie odżywiać, dlatego jest to niezwykle ważna kwestia.

 

W ofercie GastroProdukt dostępny jest szeroki wybór profesjonalnych pieców chlebowych. Proponujemy modele pośrednio opalane drewnem, co oznacza, że palenisko jest odpowiednio oddzielone od komory, w której wypieka się pieczywo. Ponieważ ogień i dym nie mają kontaktu z żywnością, można osiągnąć wspaniały smak, aromat oraz wygląd potraw. Do tego główna komora jest podzielona na sekcje, co pozwala przygotowywać równocześnie kilka różnych dań, oszczędzając wiele czasu. 

 

Piec do wypieku chleba opalany drewnem jest zdaniem mistrzów kuchni najlepszym sprzętem do przygotowywania pieczywa. Gwarantuje najwyższą jakość wypieków, a przy tym jest wyjątkowo ergonomicznym, funkcjonalnym rozwiązaniem. Dostępne w naszym asortymencie modele są tak zaprojektowane, że w krótkim czasie rozgrzewają się do bardzo wysokich temperatur i są gotowe do pracy. Długo utrzymują stałą temperaturę, dlatego można z nich korzystać nawet przez cały dzień. Do tego da się w nich wypiekać najróżniejsze rodzaje ciasta – od chlebowego, przez drożdżowe i kruche, aż po francuskie. Przez to są zdecydowanie bardziej zaawansowanym i wygodniejszym sprzętem niż tradycyjne piece czy piekarniki. 

 

Tworząc nasz asortyment wyselekcjonowaliśmy piece do wypieku chleba, które są jednymi z najnowocześniejszych sprzętów na rynku. Chociaż technologia ta będąca alternatywą dla tradycyjnego pieca ogniotrwałego istnieje już od 30 lat, stale jest udoskonalana. Dzięki temu możliwe było stworzenie urządzeń, które są maksymalnie funkcjonalne, nieawaryjne, wydajne, a przy tym proste w obsłudze oraz bezproblemowe w montażu. Nasze sprzęty doskonale łączą ze sobą najlepsze kulinarne tradycje z technologicznymi innowacjami. Są nie tylko niezwykle praktyczne i wytrzymałe, ale też estetyczne. 

 

 

Piec do chleba

 

Piec do chleba doskonale sprawdza się w lokalach gastronomicznych, ponieważ pozwala wygodnie i tanio, we własnym zakresie wypiekać przepyszne pieczywo. Taki sprzęt jest idealny do m.in.:

 

  • restauracji,
  • małej knajpki np. z pieczywem i pieczonymi kurczakami,
  • hotelu,
  • firmy cateringowej.

 

Piece chlebowe to dość drogie sprzęty, ale za to tanie w utrzymaniu. Ich budowa sprawia, że zużywają mało drewna do stosunku czasu, w jakim są w stanie utrzymać optymalną temperaturę w komorze. Takie naturalne paliwo jest również nieporównywalnie tańsze od prądu czy gazu, a także mniej szkodliwe dla środowiska. Nasze urządzenia są więc nie tylko oszczędne, ale też ekologiczne.

 

Każdy z naszych pieców do wypieku chleba wyróżnia się licznymi funkcjami i udogodnieniami, dzięki którym obsługa jest znacznie prostsza, wygodniejsza i bezpieczniejsza. Poszczególne modele posiadają m.in.:

 

  • termometr precyzyjnie wskazujący temperaturę w komorze,
  • timer zapobiegający przypaleniu wypieków,
  • oświetlenie wewnętrzne ułatwiające kontrolowanie, a także wkładanie i wyjmowanie potraw,
  • wentylację 12 V zapewniającą równomierne rozprowadzanie ciepła,
  • specjalne patelnie do gotowania zapobiegające przywieraniu potraw,
  • grille z możliwością regulacji na 3 poziomach.

 

Nasze piece do chleba są przy tym wykonane z materiałów wysokiej jakości, które cechują się niezwykłą wytrzymałością oraz ognioodpornością. Doskonale znoszą intensywną eksploatację, a także wykazują odporność na wilgoć, uszkodzenia mechaniczne oraz zmienne warunki atmosferyczne. Jak najbardziej mogą być umieszczone na zewnątrz, np. w ogródku restauracyjnym. Po sezonie powinno się jednak schować je w bezpiecznie miejsce, jeśli chce się maksymalnie wydłużyć ich żywotność oraz zachować ich dobrą kondycję.

 

Zakup pieca do chleba jest niezwykle opłacalną inwestycją, ponieważ nasz sprzęt ma wiele zalet. Dzięki niemu można podnieść jakość swojego menu, bez nadmiernego obciążania budżetu czy pracowników. Do najmocniejszych stron oferowanych przez nas urządzeń można zaliczyć m.in.:

 

  • łatwy montaż – nasze piece chlebowe są zasilane drewnem, przez co nie muszą być podłączone do źródła energii elektrycznej czy gazu. Dzięki temu można umieścić je w dowolnym miejscu na zewnątrz, mając na względzie jedynie podstawowe zasady BHP. Do montażu takiego sprzętu nie są potrzebne żadne pozwolenia ani specjalne przygotowania. Co więcej, samo urządzenie jest już gotowe do użycia, dlatego nie musi być instalowane przez fachowca;
  • możliwość swobodnego przestawiania – mobilny piec chlebowy posiada kółka, co pozwala w razie potrzeby łatwo zmienić jego ustawienie. Obsługa bez problemu przestawi go w odpowiednie miejsce, a także przewiezie na zaplecze po sezonie. Dzięki temu nieużywany sprzęt da się też wystawić i uruchomić w zaledwie kilka chwil, np. w związku z większym przyjęciem. Piec chlebowy na tarasie może być urozmaiceniem wieczoru oraz elementem, który zapadnie w pamięć klientom;
  • łatwe czyszczenie i konserwacja – nasze urządzenia są bezproblemowe w utrzymaniu i nie wymagają serwisowania czy żadnych specjalnych zabiegów. Ponieważ boczne oraz tylne panele komory da się zdemontować, można łatwo je umyć – ręcznie lub w zmywarce gastronomicznej. Z komory spalania wystarczy z kolei regularnie usuwać i wymiatać popiół. Nie jest konieczne stosowanie żadnych specjalistycznych środków chemicznych, ponieważ wysoka temperatura we wnętrzu całkowicie spala resztki jedzenia, tłuszcz itp. Dzięki temu da się go łatwiej czyścić, bo przy okazji sam się dezynfekuje;
  • możliwość przygotowywania różnych potraw – podział komór oraz system wentylacji w piecu do chleba umożliwiają jednoczesne przyrządzanie nie tylko wypieków, ale też innych potraw, m.in. mięs, ryb czy warzyw. W ten sposób można zaoszczędzić wiele czasu oraz sprawniej obsługiwać gości. Sprzęt zapobiega mieszaniu się zapachów, gwarantując piękny, niezmieniony smak i aromat;
  • szybkie nagrzewanie – piec chlebowy osiąga temperaturę rzędu 300°C w 30 minut. Urządzenie szybko jest gotowe do pracy, co skraca czas przyrządzania potraw. Przy tym zużywa stosunkowo mało paliwa, dlatego koszty jego utrzymania nie obciążają zbytnio budżetu;
  • równomierne rozprowadzanie i długie utrzymanie ciepła – komory naszych pieców do chleba są tak zaprojektowane, by ich działanie było jak najlepsze. Gwarantują równe, dokładne wypieczenie potraw, a ponieważ wolno tracą temperaturę, mogą być wykorzystywane bez przerwy nawet przez wiele godzin.

 

Wszystkie sprzęty z naszej oferty posiadają świetne parametry, są niezwykle wytrzymałe i praktyczne, a do tego pięknie się prezentują. Ogrodowy piec chlebowy to wspaniałe uzupełnienie wyposażenia restauracji, które jest nie tylko przydatnym urządzeniem, ale też swoistą ozdobą. Ponieważ nasze modele są odporne na promieniowanie UV, wilgoć, zmienne temperatury i inne szkodliwe czynni, świetnie sprawdzają się na zewnątrz. W razie ewentualnych kłopotów każdy produkt objęty jest gwarancją. Prowadzimy również serwis – wystarczy jeden telefon, by wezwać fachowców na miejsce.

 

Piec chlebowy ogrodowy 

 

Piec chlebowy ogrodowy da się umieścić w dowolnym miejscu na zewnątrz, dlatego daje wiele możliwości. Z jego pomocą ciekawie urozmaici się aranżację, wprowadzając wyjątkowy klimat na restauracyjnym tarasie czy ogródku. Estetyczny, minimalistyczny design pieców chlebowych ogrodowych pozwala z łatwością dopasować je do otoczenia urządzonego w różnym stylu. Sprzęt nie zajmuje wiele miejsca i jest mobilny, więc w każdej chwili da się go przestawić.

 

Każdy dobry kucharz wie, jak pyszny jest chleb z pieca do pizzy. Jeśli jednak nie chce się inwestować w takie rozwiązanie albo szuka się bardziej uniwersalnej alternatywy, nasze urządzenia są idealną opcją. Są bardziej ergonomiczne, a do tego można wykorzystać je jako dodatkową atrakcję dla gości. Kiedy klienci są świadkami tego, jak przygotowane jest jedzenie, rośnie ich zainteresowanie, apetyt, a także zadowolenie z obsługi.

 

Piec chlebowy w ogrodzie pomimo tego, że sporo czasu przebywa na zewnątrz, nie musi być w żaden sposób specjalnie traktowany. Wystarczy, żeby stał na stabilnym podłożu i był zabezpieczony przed opadami – wtedy jak najbardziej może stać na świeżym powietrzu przez cały sezon. Kiedy zaś warunki atmosferyczne zupełnie nie sprzyjają gotowaniu pod chmurką, wystarczy przewieźć go w inne miejsce. 

 

W sezonie jesienno-zimowym piec chlebowy na zewnątrz może się sprawdzić przy dobrej pogodzie, ale raczej zaleca się go schować w bezpiecznym miejscu na zapleczu, wolnym od wilgoci, niskich temperatur itp. Przedtem powinno się go dokładnie wyczyścić, a następnie obłożyć folią lub inną osłoną, która zabezpieczy go przed kurzem. Tak zabezpieczony sprzęt przez wiele lat zachowa pełną sprawność oraz estetyczny wygląd.

 

Nasze ogrodowe piece chlebowe są niezwykle wytrzymałe, ponieważ do ich wytworzenia wykorzystano najlepsze gatunkowe materiały, m.in. stal nierdzewną, nowoczesne tworzywa sztuczne i płyty szamotowe. Użytkowane zgodnie z instrukcją są więc w praktyce bezproblemowe. Niestety, intensywna eksploatacja czy nieszczęśliwy przypadek mogą w pewnym momencie spowodować uszkodzenie lub awarię. 

 

Wszystkie nasze produkty są objęte gwarancją. Zapewniamy również pełne, profesjonalne wsparcie ze strony wykwalifikowanych serwisantów. Szybko dostarczamy części zamienne i przysyłamy doświadczonych fachowców na miejsce, tak by mogli sprawnie przywrócić piec chlebowy do pełnej sprawności. Kiedy zaś usterka okaże się poważniejsza, zabierzemy urządzenie do serwisu.

 

Profesjonalny piec do wypieku chleba

 

Profesjonalny piec do wypieku chleba daje możliwość przygotowywania pieczywa oraz rozmaitych potraw w sposób, który zapewnia im unikalne walory smakowe i zapachowe. Oferowane przez nas urządzenia są idealne do lokali gastronomicznych, dlatego mogą być wykorzystywane w celach komercyjnych. Świetnie znoszą duże obciążenie oraz są w stanie przygotowywać dziesiątki dań w ciągu godziny. Niektórzy marzą jednak o tym, by mieć piec chlebowy w domu. Sprzęt dostępny w naszym sklepie jest tak prosty w obsłudze, że bez problemu może być wykorzystywany przez amatorów. Jeśli ktoś chciałby postawić go w swoim ogródku lub na tarasie, jak najbardziej może zdecydować się na taki zakup.

 

Piec chlebowy do ogrodu pozwala znacznie podnieść poziom serwowanych dań, co z pewnością docenią nawet bardzo wymagający goście. Do tego taki sposób obróbki cieplnej jest zdrowy – wysoka temperatura pozwala zredukować ilość tłuszczu. Przy tym sprzęt jest ekologiczny, na co zwraca uwagę coraz więcej klientów, poszukujących miejsc prowadzonych w sposób przyjazny środowisku.

 

Ogromną zaletą profesjonalnego pieca do wypieku chleba jest także to, że chociaż jest zaawansowanym technologicznie urządzeniem, jego obsługę można opanować w kilka minut. Do każdego produktu dodajemy szczegółową instrukcję, ale sprzęt jest tak intuicyjny, że nie trzeba cały czas do niej zaglądać. Najważniejsze, by zdobyć dobre gatunkowo drzewo (bukowe, wiśniowe lub czereśniowe) oraz odpowiednio dobierać temperaturę do przygotowywanych dań.

 

Z pomocą pieca do wypieku chleba opalanego drewnem można przygotowywać różnorodne przysmaków, których podstawą jest specjalnie wypieczone ciasto, m.in.:

 

  • pizze,
  • podpłomyki,
  • chaczapuri, 
  • zapiekanki gratin,
  • tarty flamkuchen,
  • placuszki farinaty,
  • chlebki naan.

 

Urządzenie świetnie sprawdza się też przy przyrządzaniu słodkich pieczyw, a także różnorodnych mięs, ryb, owoców morza, warzyw, grzybów, serów itp. Przez to jest wręcz idealny na imprezach w ogrodzie, dlatego może być też wykorzystywany przez firmy cateringowe.

 

Do każdego pieca do wypieku chleba dodajemy niezbędny osprzęt, m.in.:

 

  • płyty szamotowe wykonane ze specjalnej odmiany ceramiki, szczególnie odpornej na ogień i wysokie temperatury. Można na nich wypiekać chleb, ale też pizzę; 
  • tace do mięsa, ryb, warzyw itp.;
  • ruszty grillowe idealne do pieczenia oraz grillowania różnorodnych przysmaków.

 

Dodatkowo w naszym sklepie można przy okazji zakupić niezbędne akcesoria do pieców do pizzy i chleba ułatwiające ich obsługiwanie i czyszczenie, czyli specjalne łopaty, szczotki oraz wybieraki.

 

W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości nasi doświadczeni konsultanci chętnie służą pomocą. Dokładnie omówią wszystkie parametry, a także doradzą, który piec do pizzy i chleba ma szansę najlepiej sprawdzić się w danych warunkach. Zależy nam na tym, by każdy nasz Klient dobrał sprzęt zgodnie ze swoimi potrzebami i oczekiwaniami.

 

Dlaczego warto kupić do restauracji piec chlebowy do ogrodu?

 

Wielu restauratorów chce zainwestować we własny piec chlebowy do pizzy oraz innych dań, ale powstrzymuje się ze względu na wysokie koszty takiego przedsięwzięcia. Częstym, ale błędnym przeświadczeniem jest bowiem przekonanie o tym, że taki piec trzeba postawić od podstaw.

 

Zaprojektowanie i wybudowanie pieca chlebowego można zlecić specjalnej firmie, ale realizacja będzie bardzo kosztowna. Do tego taki obiekt nie jest mobilny, dlatego trzeba bardzo dobrze przemyśleć to, gdzie się go ustawi. Jeśli będzie umieszczony na zewnątrz bez zadaszenia, zacznie szybko niszczeć. Stare, sfatygowane cegły mają też swój urok, ale do czasu, aż konieczny będzie remont czy odbudowa, co znów naraża na koszty.

 

Oczywiście można spróbować też wybudować taki piec do chleba we własnym zakresie, ale mało kto ma na to czas i ochotę. Chociaż bez problemu w Sieci można znaleźć szczegółowe poradniki, zadanie to wymaga posiadania nie tylko odpowiednich materiałów i narzędzi, ale przede wszystkim umiejętności. W ten sposób da się sporo zaoszczędzić, ale z drugiej strony ryzykuje się, że źle wykonany piec będzie niepraktyczny czy wręcz niebezpieczny – wtedy tylko niepotrzebnie straci się czas, siły i pieniądze.

 

Mobilne piece chlebowe bez wątpienia są najbardziej opłacalnym, uniwersalnym i najwygodniejszym wariantem. Decydując się na zakup w krótkim czasie zyskuje się gotowy do użycia sprzęt, który można ustawić w dowolnym miejscu, a także swobodnie zmieniać jego położenie. Do tego jest wyjątkowo wytrzymały, niedrogi w utrzymaniu oraz może przyczynić się do generowania większych zysków, dlatego inwestycja szybko się zwróci.

 

Z pieca chlebowego można korzystać regularnie, opierając na nim sezonową działalność swojego lokalu, ale też okazjonalnie, np. na większych imprezach czy na specjalne zamówienie gości. Niezależnie od tego, jak często będzie w użyciu, doskonale będzie spełniał swoje zadanie. Sam fakt posiadania takiego sprzętu warto też wykorzystać w celach marketingowych – wizja degustacji pieczywa wypieczonego na świeżym powietrzu może skutecznie przyciągnąć klientów spragnionych nowych wrażeń i pysznych smaków.

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych pieców chlebowych. W razie pytań zachęcamy do kontaktu – z przyjemnością wszystko wyjaśnimy. Chcesz urozmaicić menu swojego lokalu i podnieść jakość oferowanych dań? Zainwestuj w profesjonalny gastronomiczny piec chlebowy, który pomoże Ci oczarować Twoich klientów wyjątkowymi smakami i aromatami!

Artykuły

Jak otworzyć własną restaurację?

Chcesz prowadzić własny lokal gastronomiczny? Najtrudniejsze są początki. Jeśli zadbasz o odpowiednie przygotowanie, z czasem nabierzesz doświadczenia i zaczniesz z powodzeniem…
Zobacz więcej

Otwierasz pizzerię? O tym musisz pamiętać!

Pizzerie to obecnie najczęściej spotykane w Polsce lokale gastronomiczne, zaraz po fast foodach. Włoski przysmak jest u nas bardzo popularny, w różnych wariantach…
Zobacz więcej