0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Nasze produkty

Akcesoria do pieców konwekcyjno-parowych

Piece konwekcyjno-parowe do optymalnego użytkowania potrzebują odpowiednich akcesoriów. Poświęciliśmy wiele lat badań na wyprodukowanie każdego z naszych urządzeń, tak, by łatwość obsługi była równie duża, jak ich wydajność, ergonomia oraz bezpieczeństwo użytkowników. Nie inaczej jest w przypadku akcesoriów do pieców konwekcyjnych. Znajdziecie tu Państwo przybory takie jak blachy wypiekowe, pojemniki GN perforowane, ruszty oraz środki czyszczące do pieców. Blachy wypiekowe to akcesoria do pieców konwekcyjno-parowych, umożliwiające przygotowanie pożądanej ilości i rodzaju artykułów spożywczych w odpowiedni sposób. Oferujemy perforowane lub gładkie blachy wykonane z najwyższej jakości metali – stali nierdzewnej oraz aluminium. Sprawdzą się świetnie między innymi do wypieku ciast, bagietek, wyrobów piekarniczo-cukierniczych, smażenia mięs, jajek i placuszków czy pizzy. Różnych rozmiarów pojemniki GN perforowane są niezwykle wszechstronnym akcesorium, gdyż ich solidna konstrukcja i odporność na temperatury od -40°C do 300°C sprawia, że znajdą zastosowanie również w lodówkach, bemarach czy podgrzewaczach. Aby danie nie traciło aromatu, polecamy użycie pasujących pokrywek GN z poliwęglanu. Nieodzownym elementem każdej kuchni są także ruszty, ułatwiające odpowiednie przyrządzenie np. poszczególnych części drobiu, ryb i owoców morza lub mięs.

GastroProdukt pomoże utrzymać lśniącą kuchnię

Pod koniec pracowitego dnia, każda kuchnia wymaga gruntownego czyszczenia. W naszej ofercie chemii gastronomicznej znajdują się wydajne środki dedykowane piecom konwekcyjno-parowym, takie jak: płyny myjące czy nabłyszczające, tabletki myjące, spłukujące lub pielęgnacyjne. Są one niezbędne, by utrzymać piec w dobrej kondycji przez wiele lat. Wysokie skoncentrowanie aktywnych środków czyszczących w tabletkach i płynach powoduje, że wszelkie zatłuszczenia i resztki przypalonych potraw znikają, a odrzucające zapachy spalenizny eliminowane są po jednym cyklu konserwacji. Co więcej, środki nie pozostawiają nieprzyjemnych, „chemicznych” zapachów, mogących przechodzić na produkty spożywcze. Stosując dodatkowo płyny nabłyszczające, usuwają Państwo pozostałości detergentów i zabezpieczają piec przed powstawaniem zacieków i osadów w przyszłości. Nasze środki czystości są kompatybilne ze wszystkimi piecami posiadającymi systemy myjące produkcji GastroProdukt Professional. W szerokiej ofercie GastroProdukt z pewnością znajdą się akcesoria do pieców konwekcyjno-parowych odpowiadające Państwa potrzebom.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej