Odzież pracownicza jest szczególnie narażona na zabrudzenia. Przy tym często jest wykonana z nietypowych materiałów, które muszą być traktowane w odpowiedni sposób. Do tego wielu przypadkach wygląd obsługi w dużym stopniu ma wpływ na wizerunek marki, dlatego elementy ich stroju powinny być tak czyszczone, by zachowywały nie tylko swoje właściwości, ale też estetyczny wygląd. Podpowiadamy, jak dbać o ubrania pracowników!
Inspiracje

Jak wybrać zmywarko-wyparzarkę
Czyste, lśniące naczynia to wizytówka każdego lokalu gastronomicznego. Odpowiedni sprzęt myjący jest niezwykle ważny nie tylko ze względów wizualnych, ale przede wszystkim sanitarnych. Podpowiadamy, jak wybrać zmywarko-wyparzarkę do swojego lokalu oraz omawiamy najważniejsze kwestie związane z tym urządzeniem!

GP | Przygotowanie mięsa i jego obróbka mechaniczna – krojenie i ćwiartowanie
Mięso stanowi bardzo ważny element diety człowieka. Pomimo tego, że stopniowo od jedzenia mięsa odchodzimy, to w dalszym ciągu jest ono jednym z najchętniej spożywanych pokarmów. Prawidłowe przyrządzenie mięsa to nie tylko marynata czy przyprawy. To przede wszystkim wstępna obróbka mechaniczna. Umiejętne poćwiartowanie, pokrojenie, przygotowanie części mięsa, które będą smaczne. Oddzielenie tłuszczu, decyzja odnośnie zostawienia lub oddzielenia kości od mięsa, to wszystko ma wpływ na smak mięsa i całego dania.

GP | Orientacyjne koszty wyposażenia profesjonalnej kuchni – czyli na jaki wydatek trzeba być gotowym
Otworzenie własnej, profesjonalnej restauracji to bardzo duży koszt. Głównie, koszt ten opiera się o aranżację wnętrza, wyposażenie wnętrza i wreszcie o najważniejsze – wyposażenie kuchni i zaplecza kuchennego. To sprzęt i urządzenia kuchenne, stanowią największy wydatek łącznie z całym zapleczem restauracji lub lokalu gastronomicznego. Wyposażenie gastronomii to często 70% całego budżetu.

GP | Specjalistyczny sprzęt dla małej, średniej i dużej gastronomii

GP | Szatkownica elektryczna w profesjonalnej gastronomii – wymagania a możliwości
Profesjonalna kuchnia gastronomiczna znacząco różni się od powszechnie nam znanej- kuchni domowej. Różnice są na każdym poziomie, od wyglądu i przygotowania pomieszczenia, aż po sprzęt kuchenny, który jest zupełnie inny od typowego sprzętu w domowej kuchni.
Profesjonalny sprzęt dla profesjonalnej gastronomii to urządzenia, które są nie tylko wydajne, ale również wytrzymałe, funkcjonalne, ergonomiczne oraz ekonomiczne. Takie muszą być między innymi szatkownice elektryczne.

Kuchnia Retro Lofra – kuchnia z klasą dla wymagających
Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia gazowa? Tym, że pełni ona rolę urządzenia wielofunkcyjnego, a wybrane modele – jak na przykład kuchnia Retro Lofra – mogą dodatkowo stanowić swoisty element dekoracyjny wnętrza. Jakie inne cechy powinna posiadać, aby trafić w gusta najbardziej wymagających?

Automatyczna wyciskarka do pomarańczy
Nic nie smakuje lepiej, niż świeżo wyciśnięty sok z dojrzałych owoców. Posiadając własną gastronomię, potrzebujesz odpowiedniego urządzenia, które wykona za Ciebie całą pracę. Na stronie sklepu internetowego www.gastroprodukt.pl znajdziesz automatyczne wyciskarki do pomarańczy, które na pewno spełnią wszystkie Twoje oczekiwania!

Sterylizator do noży – niezbędny w każdej kuchni
Zachowanie najwyższych standardów czystości i higieny jest podstawowym warunkiem funkcjonowania lokali gastronomicznych. Oprócz usuwania resztek żywności czy mechanicznego czyszczenia powierzchni, urządzeń i akcesoriów, firmy oferujące usługi żywieniowe zobligowane są przez Sanepid do wykonywania sterylizacji przyrządów i sztućców mających bezpośrednią styczność z surowymi składnikami, przede wszystkim z mięsem. Sprawdźmy, czym powinniśmy się kierować wybierając sterylizator do noży.

Ekskluzywne kuchnie Lofra w Twoim domu
LOFRA włoskie ekskluzywne kuchnie Funkcjonalność, ale i ekskluzywny wygląd. Doskonałe, precyzyjne wykonanie i wielozadaniowość – takimi cechami charakteryzują się ekskluzywna kuchenka gazowa Lofra włoskiego producenta, Lofra Italy. Szeroka oferta produktów umożliwia swobodny dobór sprzętu do preferowanego, wybranego przez klienta designu kuchni.