Chcesz prowadzić własny lokal gastronomiczny? Najtrudniejsze są początki. Jeśli zadbasz o odpowiednie przygotowanie, z czasem nabierzesz doświadczenia i zaczniesz z powodzeniem rozwijać swoją działalność. W 3 prostych krokach podpowiadamy, jak otworzyć własną restaurację!
Inspiracje

Jaką zmywarkę gastronomiczną kupić?
Stacja mycia naczyń jest niezwykle ważnym miejscem na zapleczu lokalu gastronomicznego. Od urządzeń tego typu zależy estetyka, higiena i bezpieczeństwo serwowanych posiłków, co ma ogromny wpływ na wizerunek lokalu oraz jego zgodność z wymogami nałożonymi przez m.in. BHP czy sanepid. Podpowiadamy, jaką zmywarkę gastronomiczną kupić!

Piece konwekcyjno-parowe w jednostkach wojskowych
Żołnierze muszą być w pełni sił do ćwiczeń i treningów, dlatego bardzo ważne jest, by zdrowo się odżywiali. Jak powinna być wyposażona kuchnia, w której każdego dnia przygotowywane są dania dla dziesiątek czy nawet setek rekrutów? Wyjaśniamy, dlaczego warto montować piece konwekcyjno-parowe w jednostkach wojskowych!

Urządzenia pralnicze w jednostkach wojskowych
Żołnierze muszą nienagannie dbać o swoją sprawność fizyczną i zdrowie, ale też swoją higienę oraz prezencję. Z tego względu w koszarach i innych obiektach konieczna jest odpowiednio wyposażona pralnia. Omawiamy, jakie urządzenia pralnicze w jednostkach wojskowych najlepiej sprawdzają się w praktyce!

Kuchnie gastronomiczne w jednostkach wojskowych
Żołnierze muszą mieć zapewnione pełnowartościowe jedzenie. Z tego względu bardzo ważnym zagadnieniem jest wyposażenie kuchni w wojsku. Jakie sprzęty pozwalają w wydajny, prosty i opłacalny sposób przygotowywać posiłki dla setek rekrutów? Wyjaśniamy, dlaczego warto montować kuchnie gastronomiczne w jednostkach wojskowych!

Specjalistyczny sprzęt pralniczy dla stacji paliw
Pracowników stacji paliw, a także rafinerii oraz innych przedsiębiorstw zajmujących się przetwórstwem i handlem paliwami, obowiązują rygorystyczne zalecenia co do noszonej odzieży. Ubiór powinien być wygodny, bezpieczny, a do tego oczywiście czysty. Pielęgnacja takich tekstyliów jest trudna, dlatego najlepiej jest korzystać ze specjalistycznego sprzętu pralniczego dla stacji paliw oraz branży paliwowej. Wyjaśniamy, dlaczego warto w niego zainwestować!

Ranking pieców do restauracji
Piec często jest jednym z najważniejszych sprzętów w restauracyjnej kuchni. Można w nim przygotować wiele potraw, od pieczonych mięs i ryb, przez warzywa, aż po słodkie i wytrawne wypieki. Urządzenie tego typu powinno być funkcjonalne, wydajne, ekonomiczne, a do tego solidnie wykonane. Masz kłopot z wyborem odpowiedniego modelu? Przedstawiamy ranking pieców do restauracji!

HoReCa – co oznacza ten skrót i jak działa branża
Sektor gastronomiczny obejmuje wiele różnych rodzajów działalności. Z tego względu często stosuje się dodatkowe określenie, wyróżniające jedne z najważniejszych gałęzi. Wiele osób często spotyka się z tym terminem i mniej więcej wie, do czego się odnosi, ale nie zna jego pełnej definicji. Wyjaśniamy, co oznacza skrót HoReCa – jaka jest to branża, co ją charakteryzuje oraz jakie sprzęty najczęściej się w niej wykosztuje!