Piec często jest jednym z najważniejszych sprzętów w restauracyjnej kuchni. Można w nim przygotować wiele potraw, od pieczonych mięs i ryb, przez warzywa, aż po słodkie i wytrawne wypieki. Urządzenie tego typu powinno być funkcjonalne, wydajne, ekonomiczne, a do tego solidnie wykonane. Masz kłopot z wyborem odpowiedniego modelu? Przedstawiamy ranking pieców do restauracji! 

 

 

Ranking pieców do restauracji

 

Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, jak trudno jest skompletować profesjonalne wyposażenie. Wyselekcjonowaliśmy najciekawsze, najlepsze modele i przygotowaliśmy ranking pieców do restauracji. Dobraliśmy produkty dostosowane do różnych potrzeb, w kilku przedziałach cenowych. Dzięki temu każdy będzie mógł wybrać odpowiedni wariant – zarówno niewielkie bistro, jak i ogromna stołówka. Wszystkie z wymienionych sprzętów to urządzenia nowoczesne, wykonane z materiałów najwyższej jakości, odpowiednio dostosowane do pracy nawet w najtrudniejszych warunkach. 

 

 Sprawdzone piece do restauracji 

 

Proponujemy sprawdzone piece do restauracji, które z powodzeniem będą każdego dnia wykorzystywane do przygotowywania wielu pysznych potraw. Na jakie modele szczególnie warto zwrócić uwagę?

 

1. Piec konwekcyjny z nawilżaniem GP | Venix - 4 x 1/1GN | MANUAL | 230V | T04M

 

Piec konwekcyjny z nawilżaniem TORCELLO T04M jest idealnym rozwiązaniem dla małych piekarni i innych lokali, w których podaje się świeże pieczywo. Model ma niewielkie wymiary, dlatego zajmuje niewiele miejsca i świetnie sprawdzi się nawet w kuchniach o skromnym metrażu. Jest doskonały do wypiekania bułek, a także ciastek, muffinek, drożdżówek itp. Z powodzeniem można w nim przygotowywać również niewielkie porcje mięs, ryb, warzyw itp. Jest przydatny także do odgrzewania dań. Został tak zaprojektowany, że zużywa stosunkowo niewiele energii. Ponieważ jest sprzętem elektrycznym, można zamontować go praktycznie w każdym miejscu.

 

2. Piec Konwekcyjno Parowy GP | VENIX - 5 x 2/3GN SQUERO MANUAL

 

Piec konwekcyjno-parowy SQUERO MAUAL SQ053M0N0 jest innowacyjnym urządzeniem wykorzystującym najnowocześniejszą technologię. Pozwala osiągać świetne rezultaty przy możliwie najniższym nakładzie pracy. Model jest niezwykle wydajny i prosty w obsłudze, a zarazem niesamowicie funkcjonalny. Pozwala na wiele sposobów przyrządzać mięsa, ryby, warzywa oraz różne pieczywo i słodkości. Dania przygotowywane na parze są zdrowe, pyszne i pięknie się prezentują, dlatego cieszą się ogromną popularnością.

 

3. Piec Konwekcyjno Parowy GP | VENIX - 10 x 1/1GN - RIALTO SLIM | MANUAL

 

Piec konwekcyjno-parowy RIALTO SLIM to opcja do tych lokali, w których trzeba szczególnie dobrze zagospodarować powierzchnię. Ponieważ ma tylko 530 mm szerokości, zmieści się nawet w najmniejszej kuchni. Z powodzeniem może stanowić główny piec albo dodatkowy. Do tego oferuje szeroki zakres funkcjonalności. Posiada system wytwarzania pary poprzez natrysk wody na grzałki, przez co przygotowywane potrawy zachowują swoje właściwości odżywcze, a do tego są soczyste. Dzięki 10-stopniowej regulacji zaparowania można odpowiednio dostosować działanie pieca, by uzyskać idealne efekty. Sprzęt posiada również funkcję szybkiego odparowania komory, dlatego można zaraz wykorzystać go do standardowego pieczenia.

 

4. Piec Konwekcyjno Parowy GP | VENIX - 10 x 1/1GN - RIALTO SLIM | MANUAL

 

Piec konwekcyjno-parowy VENEXIA SM20TCC to większa propozycja o szerokim zastosowaniu, dedykowana do restauracji, barów, stołówek itp. Model ten jest zaawansowanym technologicznie sprzętem, który pomaga zoptymalizować koszty prowadzenia działalności, a także znacznie ułatwia pracę. Jest bardzo wydajny, niezawodny i prosty w obsłudze. Co ciekawe, wydajność pieca da się monitorować z poziomu aplikacji na komputer czy urządzenie mobilne (tablet lub smartfon). Wszystkie etapy gotowania można kontrolować zdalnie. Do tego sprzęt posiada liczne funkcje dodatkowe, np. opcję regeneracji potraw schłodzonych czy wbudowany system myjący.

 

5. ZESTAW VENEXIA | Piec Konwekcyjno Parowy GP | VENIX 5 x 1/1GN + 7 x 1/1GN + Okap + Podstawa | PREMIUM

 

Ostatnią pozycją w naszym rankingu pieców do restauracji jest niezwykle korzystny cenowo zestaw. W jego skład wchodzi okap, podstawa oraz dwa piece konwekcyjno-parowe VENEXIA SM05TCC. Również posiadają wbudowany system myjący, funkcję regeneracji chłodzonych dań, a także moduł łączący się z aplikacją na komputer/urządzenia mobilne. Wyróżniają się niezwykłą wydajnością. Pozwalają zaoszczędzić sporo czasu, energii (elektrycznej, ale też pracowników), wody, a także przestrzeni. Piece można ustawić jeden na drugim, przez co pozwalają sprytnie zagospodarować dostępny metraż.

 

Gdzie kupować piece restauracyjne?

 

Przedsiębiorcy z branży gastronomicznej często mają dylemat co do tego, gdzie kupować piece restauracyjne. Najrozsądniej jest wybierać sprawdzonych producentów, specjalizujących się w sprzętach tego typu. W ofercie GastroProdukt Professional dostępne są wszystkie opisane powyżej modele oraz wiele więcej nowoczesnych urządzeń. Wszystkie nasze produkty są technologicznie zaawansowane, solidnie wykonane, funkcjonalne, a do tego estetyczne. Zapraszamy do zapoznania się z pełnym katalogiem naszych sprzętów i mamy nadzieję, że z naszym rankingiem pieców do restauracji łatwiej będzie wybrać odpowiedni model!