Piece konwekcyjno-parowe to odpowiedź na potrzeby najbardziej wymagających szefów kuchni. Dzięki unikalnym technologiom i funkcjom niedostępnym u konkurencji, urządzenia nie tylko przyspieszają pracę, ale też podnoszą jakość serwowanych dań, zwiększają kontrolę nad procesem obróbki termicznej i pozwalają realnie obniżyć koszty operacyjne kuchni.
Piece konwekcyjno-parowe, m.in marki Venix są wygodnymi, funkcjonalnymi i oszczędnymi urządzeniami. Wśród ich podstawowych zalet można wymienić niezwykle wysoką wydajność oraz oszczędność energii, a przede wszystkim czasu załogi, która przygotowuje posiłki. Dzięki cyrkulacji gorącego powietrza i świetnej izolacji, skraca się czas potrzebny do przygotowania potraw przy jednoczesnej niższej temperaturze. Skutkuje to mniejszymi kosztami energii niż w przypadku tradycyjnych metod obróbki termicznej.
Podejmując współpracę z GastroProdukt dowiesz się, jak zoptymalizować pracę na piecach oraz wykorzystać ich potencjał w całości. Nasi specjaliści gwarantują pełne wsparcie – od doradztwa, przez montaż, aż po szkolenia i usługi serwisowe (gwarancyjne i pogwarancyjne). Organizujemy również Live Cooking Show, a także posiadamy ogromny Show Room, w którym zobaczysz wszystkie dostępne modele. Możesz nas odwiedzić również na targach branżowych.