Kotły warzelne wolnostojące – rewolucja parowa

Chcąc przygotowywać najlepszej jakości potrawy typu zupy, kremy, sosy lub ugotować warzywa bez utraty smaku i aromatu, musimy zadbać o odpowiedni sprzęt do tego celu. Jednym z lepszych rozwiązań są bez wątpienia kotły elektryczne lub kotły gazowe. Te urządzenia oferują wysoką efektywność przy dużej oszczędności energii grzewczej. Podgrzewając wodę za pomocą grzałek elektrycznych lub palników gazowych, kotły warzelne wolnostojące wytwarzają parę wodną. Niezależnie od rodzaju ogrzewania (gazowego czy elektrycznego) podstawowa idea wyróżniająca kotły warzelne wolnostojące spośród kuchennego osprzętu, jest taka sama. To jeden z najzdrowszych i najkorzystniejszych dla walorów smakowych oraz wartości odżywczych sposobów obróbki termicznej.

Bezpieczeństwo, styl i wytrzymałość

Wyposażając swoją kuchnię w urządzenia wysokiej jakości, oszczędzają sobie Państwo nerwów i pieniędzy, straconych na naprawy lub wymiany tańszego sprzętu niższej jakości. Nasze kotły warzelne wolnostojące są przykładem wzorowej myśli konstruktorskiej w branży gastronomicznej, ponieważ są one produkowane z materiałów o najlepszych właściwościach. Każdy komponent przechodzi kontrolę jakości, gdyż w kuchni nie ma miejsca na najmniejsze pomyłki. Zabezpieczenia, w które zostały zaopatrzone kotły elektryczne marki GastroProdukt Professional to między innymi: ogranicznik temperatury oraz presostat regulujący odpowiednie ciśnienie wewnątrz kotłów. Ponadto, dbając środowisko, konstruujemy nasze urządzenia tak, by przy maksymalnej efektywności pracy, oszczędzały energię elektryczną. Istotną zaletą kotłów warzelnych wolnostojących jest ich kompaktowość, pozwalająca umiejscowić te maszyny w dowolnym miejscu. Warto również wspomnieć o ergonomicznym sterowaniu za pomocą pokręteł, umożliwiających szybko i precyzyjnie regulować intensywność ogrzewania. W razie wszelkich wątpliwości, zachęcamy do skorzystania z fachowej porady naszych specjalistów z działu obsługi Klienta, gotowych udzielić odpowiedzi związane z wyposażeniem zaplecza gastronomicznego.