0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Bemary nastawne

Nasze produkty

Bemary nastawne

Bemary nastawne to urządzenia pozwalające utrzymywać stałą temperaturę potraw aż do 95ºC, przez cały czas pracy kuchni lub bufetu. Ich nieustanna praca sprawia, że nie trzeba podgrzewać każdej porcji z osobna, co nie tylko generowałoby wysokie zapotrzebowanie na energię elektryczną, lecz również wypaczyłoby smak potrawy. Produkty znajdujące się w tej kategorii odróżniają się od innych bemarów niewielkimi rozmiarami i możliwością umiejscowienia na blatach, wózkach lub innych powierzchniach płaskich. Wszystkie bemary nastawne w naszej ofercie są kompatybilne z pojemnikami GN. Niektóre modele posiadają możliwość podgrzewania każdego pojemnika grzałką o innej temperaturze. Część modeli ogrzewana jest na całej powierzchni, co jest rozwiązaniem najbardziej wygodnym w większości przypadków.

Bemar nastawny - gorąca inwestycja na lata

Każdy komponent, z którego zbudowane są bemary nastawne potwierdza najwyższą dbałość o szczegóły, którą cechują się urządzenia marki GastroProdukt Professional. Do ich produkcji wykorzystujemy stal nierdzewną odporną na wszelkiego rodzaju uszkodzenia mechaniczne, jak wgniecenia czy zarysowania. Materiał ten jest neutralny dla żywności, a przez to coraz chętniej wykorzystywany w profesjonalnych restauracjach. Stal nierdzewna niweluje ryzyko wystąpienia korozji i wchłonięcia jakichkolwiek substancji żrących w postaci detergentów. Bemary to urządzenia przeznaczone do pracy ciągłej przez wiele lat, wytrzymałe i niezawodne, co potwierdzają praktycy w branży gastro. Obsługa naszych urządzeń nie stanowi najmniejszego problemu, nawet dla niewtajemniczonych w arkana sztuki kulinarnej. Bemary gastronomiczne wyposażone są we włącznik, lub włączniki i pokrętło kontroli temperatury. Są to maszyny nieskomplikowane również w konserwacji i czyszczeniu, przez co zawsze mogą wyglądać estetycznie i higienicznie. To podstawa wyposażenia każdej firmy cateringowej, szpitala, stołówki i obiektów, w których w ceni się jakość posiłku. Zachęcamy do kontaktu z naszymi specjalistami z działu obsługi Klienta, którzy z chęcią udzielą fachowych odpowiedzi na wszelkie Państwa pytania i pomogą dobrać model odpowiedni do konkretnych potrzeb biznesowych.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej