Kostkarka do lodu gastronomiczna
Gastronomiczne kostkarki do lodu GastroProdukt Professional to maszyny niezbędne w barach, kawiarniach czy restauracjach. Wszędzie tam, gdzie serwuje się alkohol lub mrożone napoje, stała dostępność świeżego lodu to istotna kwestia. Trudno dziś wyobrazić sobie drinki, szczególnie podczas letnich, upalnych miesięcy, pozbawione tego orzeźwiającego elementu.
Nasze produkty
Kostkarki do lodu — lód w zasięgu ręki
Nasze kostkarki do lodu umożliwiają jego ciągłą produkcję, co przekłada się na realne oszczędności pieniężne. Te kompaktowe maszyny są w stanie wytworzyć aż 155 kg lodu w trakcie 24 godzin! Osiąganie ujemnych temperatur umożliwiają dopracowane systemy chłodzenia powietrzem lub wodą, zaś korpus ze stali nierdzewnej AISI 304 stanowi solidny, niezwykle trwały pancerz, chroniący przed czynnikami zewnętrznymi.
Dlaczego warto zainwestować w jedną z kostkarek do lodu dostępną w ofercie sklepu GastroProdukt Professional?
Przede wszystkim dlatego, że lód w kostkach jest niezbędny w każdym lokalu, w którym serwuje się napoje chłodzące. Wyjmowanie za każdym razem woreczków z lodem z zamrażarki pochłania sporo czasu, a ponadto w upalne dni produkcja kostek w tradycyjny sposób może być po prostu niewydajna.
Wybierając jedną z profesjonalnych kostkarek do lodu, zyskujesz przede wszystkim:
- oszczędność czasu,
- łatwość eksploatacji,
- dostęp do kostek lodu przez cały czas,
- równe, estetyczne kostki na wyciągnięcie ręki.
Niezależnie od tego, czy wybierzesz przenośną kostkarkę do lodu, czy dla Twoich potrzeb najlepiej sprawdzi się wolnostojąca kostkarka do lodu, kupując urządzenie z oferty GastroProdukt Professional, możesz liczyć na doskonałą jakość, łatwe użytkowania i nienaganną obsługę serwisową.
Profesjonalne kostkarki do lodu — gdzie znajdują zastosowanie?
Profesjonalne kostkarki do lodu dla gastronomii to urządzenia, bez których nie może się obejść żaden szanujący się lokal gastronomiczny. Przygotowywanie drinków, smoothie czy podawanie zwykłej wody mineralnej w upalne dni wymaga stałego dostępu do kostek lodu.
Właśnie dlatego z oferty sklepu GastroProdukt Professional korzystają liczne lokale gastronomiczne i nie tylko, a wśród nich:
- puby,
- bary,
- kluby i dyskoteki,
- restauracje,
- bistra,
- kawiarnie
- hotele,
- biura firm.
W każdym z tym miejsc warto zainwestować co najmniej w małą kostkarkę do lodu. A jeśli potrzeby są większe, warto rozważyć zakup przemysłowej kostkarki do lodu, o bardzo wysokiej wydajności.
Jeśli obsługujesz imprezy plenerowe, w Twoim przypadku idealnym wyborem będzie przenośna kostkarka do lodu – poręczna i lekka. Przejrzyj dostępne modele i wybierz ten, który najlepiej odpowiada potrzebom Twojego lokalu.
Jak wybrać najlepszą kostkarkę do lodu i czym kierować się podczas wyboru?
Wybór najlepszej kostkarki do lodu wbrew pozorom nie jest skomplikowanym zadaniem. W naszym szerokim asortymencie znajdziesz różne modele. Każdy z nich to wysokiej klasy urządzenie, które zapewnia łatwą obsługę, a przede wszystkim dużą wydajność działania, którą można regulować w zależności od aktualnych potrzeb.
Wszystkie urządzenia, które można zakupić na stronie internetowej GastroProdukt.pl, są całkowicie bezpiecznie dla żywności i mają odpowiednie certyfikaty, np. znaku CE. Kostkarki do lodu wyposażone zostały w najnowsze technologie, aby rozpoznawać ilość wody, temperaturę czy ilość wytworzonych kostek lodu. Ponadto ich przemyślana konstrukcja zapewnia utrzymanie stałej temperatury wewnętrznej, co przyśpiesza produkcję lodu.
Jaką kostkarkę do lodu wybrać? Przede wszystkim weź pod uwagę jej parametry, takie jak:
- moc,
- wymiary,
- wydajność.
Powinny być one adekwatne do Twoich potrzeb. Nie ma sensu zaopatrywać się w przemysłową kostkarkę do lodu, jeśli prowadzisz niewielką kawiarnię. W takim przypadku dużo lepiej sprawdzi się mała kostkarka do lodu, wyposażona w wygodny koszyk na lód i zbiornik na wodę.
Dlatego przeglądając ofertę sklepu, przede wszystkim dobieraj produkt do swojego zapotrzebowania. Jeśli nie wiesz, na co zwrócić uwagę, skorzystaj z profesjonalnego doradztwa naszych konsultantów.
Właściwe użytkowanie i konserwacja kostkarek do lodu
Producent kostkarek do lodu, które znajdziesz w tej kategorii, zadbał o to, by korzystanie z nich było maksymalnie wygodne. Takie urządzenia są często wykorzystywane w tłocznych barach lub restauracjach, gdzie pracuje się pod presją czasu. Obsługa gastronomicznej kostkarki do lodu musi być zatem maksymalnie uproszona.
Najważniejsze, by uzupełniać zbiornik w wodę potrzebną do wyprodukowania kostek lodu. Warto zwrócić uwagę na dużą wydajność oferowanych przez GastroProdukt Professional kostkarek do lodu – zaledwie 3 litry wody są potrzebne do wytworzenia kilograma kwadratowych, idealnie przejrzystych kostek lodu.
Trzeba także pamiętać o regularnym myciu kostkarki. Nawet jeśli jest ona w stałym użyciu, warto znaleźć czas na zadbanie o jej czystość.