Zbliża się niezwykły event jednoczący specjalistów z branży gastronomicznej. Zespół GastroProdukt również zamierza brać w nim udział, prezentując nowoczesny sprzęt marki VENIX. Zapraszamy na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie!

 

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie

 

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie to wyjątkowe wydarzenie organizowane raz do roku, na którym specjaliści mogą swobodnie wymieniać się wiedzą oraz doświadczeniami związanymi nie tylko z kulinariami, ale też zagadnieniami biznesowymi.

 

Event ma formę bezpłatnego programu edukacyjnego. Uczestnicy mają szansę wziąć udział w inspirujących panelach dyskusyjnych, na których omawiane są m.in. aktualne trendy, strategie prowadzenia działalności oraz inne ciekawe zagadnienia związane z realiami pracy w gastronomii. W ramach wydarzenia odbędą się także praktyczne warsztaty, na których można wziąć udział w m.in. testach sprzętu, gotowaniu czy degustacji rozmaitych produktów. Prowadzący są ekspertami od lat odnoszącymi sukcesy w branży, którzy mają wiele cennych obserwacji i przemyśleń.

 

W tym roku program Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie został podzielony na trzy bloki tematyczne: „Od kuchni”, „Fine dining” oraz „Gastronomia to też biznes”. Planowane są dyskusje na następujące tematy:

  • „Czy szef kuchni musi znać trendy kulinarne?”
  • „Kuchnia śląska”
  • „Polska kuchnia żydowska”
  • „Czy można kupić sobie gwiazdkę? Co decyduje o prestiżowych sukcesach w świecie gastronomii?”
  • „Jak obsługiwać angielskiego króla? Organizacja przyjęcia z udziałem głowy państwa”
  • „Dziecko w restauracji”
  • „Plating, czyli perfekcja na talerzu”
  • „Jak nie utopić zmian w zupie? Techniki skutecznego ich wprowadzania”
  • „Jak dziś ominąć trudności w prowadzeniu restauracji?”
  • „Radzenie sobie z inflacją i zmiennymi cenami produktów – strategie adaptacji”
  • „W poszukiwaniu zysku, czyli skuteczne modele biznesowe w polskiej gastronomii”

 

W ramach wydarzenia zaaranżowana jest także Strefa Wystawców, czyli targi firm oferujących produkty skierowane do odbiorców z branży HoReCa. Można na nich zobaczyć, a nawet przetestować oraz zamówić rozmaite sprzęty i akcesoria. Na stoiskach wystawiają się polscy i zagraniczni producenci oferujący wysokiej jakości profesjonalne wyposażenie dostosowane do potrzeb różnego rodzaju punktów gastronomicznych.

 

Dlaczego warto się pojawić?

 

Udział w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie to niepowtarzalna okazja do zdobycia nowej wiedzy, poszerzenia swoich horyzontów oraz zauważenia nowych perspektyw. Pojawiając się na evencie można wiele skorzystać, m.in.:

  • poznając nowoczesną technologię i nieszablonowe rozwiązania,
  • zgłębiając aktualne mody i trendy,
  • zyskując nowe kontakty biznesowe,
  • odkrywając dodatkowe możliwości rozwoju swojej działalności,
  • inspirując się w zakresie sposobu prowadzenia swojego lokalu.

 

Swobodna przestrzeń do wymiany myśli i doświadczeń pozwala lepiej orientować się w bieżącej sytuacji w branży, by świadomiej projektować swoje usługi oraz produkty. W ten sposób można dowiedzieć się, jak trafić do klientów i jak spełnić ich oczekiwania, by zmaksymalizować zysk oraz wzmocnić swoją pozycję na rynku.

 

 

Podczas kongresu szefów kuchni i restauratorów w Warszawie da się poznać wielu ekspertów, z którymi warto nawiązać współpracę w różnej formie. Tegoroczna edycja skupia się bowiem na profesjonalistach pragnących rozwijać swoje umiejętności zawodowe. Grono prelegentów zasilają prawdziwe sławy i cenione osobistości ze świata gastronomii. Na Strefie Wystawców dostępny jest z kolei ogromny wybór sprzętu niezbędnego w nowoczesnej, wydajnej, a do tego ekonomicznej i ekologicznej kuchni.

 

Udział w kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy – wystarczy się zarejestrować przez internet. Wydarzenie jest dostępne wyłącznie dla osób z branży.

 

Co Cię czeka?

 

Na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie:

  • poszerzysz swoją wiedzę,
  • zyskasz nowe umiejętności,
  • poznasz inspirujące osobistości,
  • odkryjesz nowości rynkowe,
  • zobaczysz nowoczesny sprzęt i akcesoria,
  • dowiesz się co robić, by rozwijać swój biznes.

 

Zespół GastroProdukt również bierze udział w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie! Na naszym stoisku będziemy prezentować nowoczesne piece konwekcyjno-parowe marki VENIX. Włoscy kucharze nie tylko przedstawią nowoczesne funkcje sprzętu, ale będą też piec i gotować na żywo. Po pokazach osoby zainteresowane mogą bliżej przyjrzeć się urządzeniom, a nawet poznać wstępną wycenę i złożyć zamówienie.

 

Więcej informacji o Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów 2023 można znaleźć na stronie: https://kongresszefowkuchni.pl.