GastroProdukt – Czym jest stół gastronomiczny?


Podczas projektowania kuchni gastronomicznej należy zwrócić uwagę na zaprojektowanie odpowiednio stołów gastronomicznych oraz urządzeń. Dzięki stołom gastronomicznych zyskujesz dużą swobodę na tym polu. Stół gastronomiczny to powierzchnia ze stali nierdzewnej, którą możesz wykorzystać w dowolnym miejscu. Przygotujesz na nim potrawy lub przechowasz podstawowe akcesoria kuchenne. Ponadto nasze stoły gastronomiczne wykonane są z materiałów, które łatwo utrzymasz w czystości. To sprawia, że stoły gastronomiczne są ważnym elementem wyposażenia w każdej kuchni gastronomicznej.

 

Stół gastronomiczny – Do czego używamy???

Ogromną zaletą stołów gastronomicznych ze stali nierdzewnej GastroProdukt Professionaljest ich wszechstronność. Stoły gastronomiczne możemy używać do niemal każdej pracy. Te stoły są idealnym miejscem do krojenia i przygotowywania warzyw, mięs. Dzięki dużej powierzchni naszych stołów gastronomicznych bez trudu umieścisz tu wszystkie naczynia kuchenne i akcesoria gastronomiczne niezbędne do pracy profesjonalnej kuchni.

 

Stół gastronomiczny GastroProdukt – Zakup?

Odpowiednie wyposażenie gastronomiczne jest niezbędne w każdej kuchni przemysłowej, dlatego tak istotny jest zakup odpowiedniego stołu gastronomicznego", który musi spełniać wszystkie twoje potrzeby. Blaty robocze w stołach możemy wykorzystywać do różnorodnych celów. Kupno stołów gastronomicznych, które są wykonane ze stali nierdzewnej można łatwo utrzymać w czystości. Upewnij się, że stół gastronomiczny nie ma ostrych narożników, gdyż może to utrudniać przygotowywanie posiłków czy mycie stołu. Ponadto, każdy dobry stół gastronomiczny powinien mieć dużo miejsca do przechowywania naczyń i innych akcesoriów. Dlatego też praktyczne są np. półki pod blatem stołu gastronomicznego GastroProdukt Professional.

 

Stół gastronomiczny i jego warianty??

W naszej ofercie GastroProdukt Professional dostępne są stoły gastronomiczne w różnorodnych rozmiarach, co pozwala na odpowiedni rozmiar stołów gastronomicznych. Szerokości stołów gastronomicznych wynoszą od 500 mm do nawet 2000m, zmienna jest też ich głębokość. Standardowa głębokość stołów gastronomicznych to 600 mm, dostępne są też wymiary, np. 700 mm głębokości.

 

Stół gastronomiczny i jego sczyszczenie!

Jedną z wielkich zalet stołu gastronomicznego jest to, że bardzo łatwo można go zachować w czystości. Jest to wynikiem wykorzystania w konstrukcji stali nierdzewnej, dzięki czemu bez trudu usuniesz resztki jedzenia, okruchy i inne zabrudzenia. Aby wyczyścić blat stołu gastronomicznego, należy najpierw przetrzeć go wilgotną ściereczką. Powinna ona usunąć największe resztki jedzenia. Następnie trzeba go zdezynfekować specjalnym środkiem chemicznymi do czyszczenia stali nierdzewnej. Umyj powierzchnię detergentem, a następnie usuń nadmiar roztworu niewielką ilością wody.
Zapraszamy do zakupów stołów gastronomicznych (zobacz produkty) GastroProdukt Professional!