0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Mikser spiralny

Miksery spiralne to urządzenia, które są wykorzystywane w piaskarniach, cukierniach, restauracjach i innych zakładach związanych z produkcją żywności. Z ich pomocą można przygotować doskonałe ciasto na pierogi, pizzę, pączki i sporo innych dań. W naszej ofercie przedstawiamy profesjonalny sprzęt, który doskonale znosi duże obciążenie oraz jest w stanie błyskawicznie wyrobić wiele kilogramów ciasta. Zapoznaj się z produktami i przekonaj się, który mikser spiralny spełnia Twoje oczekiwania!

Nasze produkty

Miksery spiralne

 

Miksery spiralne GastroProdukt Professional to wysokiej klasy urządzenia przeznaczone do wyrabiania ciasta, z których mogą korzystać piekarze, kucharze, a także pracownicy wielu innych firm i lokali gastronomicznych. Oferujemy specjalistyczne maszyny, które cechują się przede wszystkim doskonałą jakością. Są funkcjonalne, solidne i proste w obsłudze.

Mikser spiralny znajduje zastosowanie w m.in.:

 

  • piekarni, 
  • cukierni,
  • restauracji,
  • pizzerii,
  • pączkarni,
  • pierogarni,
  • firmie cateringowej / garmażeryjnej,
  • zakładach produkcyjnych.

 

Takie urządzenie każdego dnia jest bardzo intensywnie eksploatowane, dlatego wytrzymałość podzespołów oraz wszystkich akcesoriów dodatkowych naszych mikserów spiralnych reprezentuje najwyższy poziom. Decydując się na sprzęt sygnowany logo GastroProdukt Professional, można mieć pewność, że stawia się na niezawodne urządzenia.

 

Miesiarki spiralne

 

Miesiarki spiralne to urządzenia o dość prostej budowie, ale mimo to warto zdecydować się na sprzęt o wysokiej jakości wykonania. Do produkcji naszych sprzętów wykorzystujemy jedynie najlepsze gatunkowo materiały, w tym m.in. stal nierdzewną. 

 

Podstawowymi elementami maszyny są:

 

  • dzieża (misa) ze stali nierdzewnej, w której powstaje ciasto, 
  • spirale służące do jego wyrabiania,
  • prowadnica (lemiesz), znajdująca się na środku dzieży. 

 

Misa przeważnie jest obrotowa, dzięki czemu obróbka ciasta przebiega jeszcze bardziej efektywnie. Praca miesiarki spiralnej nie mogłaby się więc odbywać bez systemu napędowego, który składa się przede wszystkim z silnika, a często także ze skrzyni biegów, która pozwala na regulowanie prędkości obracania się poszczególnych elementów. Urządzenie obsługuje się za pomocą wygodnego, intuicyjnego panelu. Przez to stanowi ogromne ułatwienie dla pracowników – pozwala im zaoszczędzić sporo czasu oraz energii.

 

Do dodatkowego oprzyrządowania miesiarek spiralnych można zaliczyć osłonę dzieży, która zapewnia bezpieczeństwo operatorowi. Niektóre urządzenia są też wyposażone w automatyczny wyłącznik zatrzymujący urządzenie po podniesieniu osłony. Dzięki temu maszyny minimalizują ryzyko wypadku.

 

Mieszarka do ciasta

 

Mieszarka do ciasta może być wykorzystywana do wielu celów. Z tego względu w naszej ofercie można znaleźć modele przystosowane do różnorodnych potrzeb. Wybierając sprzęt przede wszystkim powinno się zwrócić uwagę na takie kryteria, jak m.in.:

 

  • rodzaj wyrabianego ciasta,
  • intensywność użytkowania,
  • ilość ciasta, która ma być wyrabiana podczas jednego cyklu,
  • miejsce użytkowania (zakład produkcyjny, a może duży lokal gastronomiczny, niewielka piekarnia itp.).

 

Ogromne znaczenie ma pojemność misy mieszarki do ciasta, zależna od średniego zapotrzebowania na produkty lub obłożenia lokalu. Proponujemy szeroki wybór urządzeń, od 15 do aż 160 litrów. Najmniejsze będą odpowiednie w mniejszej kuchni, zaś największe to typowe maszyny do zastosowań profesjonalnych i przemysłowych.

 

Profesjonalne miksery spiralne 

 

Profesjonalne miksery spiralne z naszej oferty są niezwykle funkcjonalne, ale przy tym proste w obsłudze i konserwacji. Jako urządzenia wykorzystywane w gastronomii, muszą być czyszczone specjalnie dobranymi preparatami. Stosowane środki przede wszystkim powinny być dopuszczone do kontaktu z akcesoriami służącymi do obróbki żywności.

 

Mycie miesiarki spiralnej powinno być przeprowadzane przy użyciu substancji, które są bezpieczne dla jej powierzchni. Nie mogą to być zatem środki ścierne czy wykazujące szkodliwe oddziaływanie na stal. Najlepiej wyposażyć się w specjalne produkty dedykowane do czyszczenia urządzeń i naczyń wykorzystywanych w branży gastronomicznej.

 

Jeśli podczas oglądania naszych produktów pojawią się jakieś pytania, zachęcamy do kontaktu z naszymi konsultantami. Chętnie wszystko wyjaśnią oraz doradzą, który model wybrać. Zapewniamy obsługę na najwyższym poziomie nie tylko w momencie zakupu, ale też gwarantujemy pełne wsparcie posprzedażowe. Prowadzimy serwis, dlatego możemy wysłać fachowców pod wskazany adres.

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą profesjonalnych mikserów spiralnych marki GastroProdukt. Jesteśmy przekonani, że każdemu uda się znaleźć u nas odpowiednie urządzenie. Zdecyduj się na nowoczesny, specjalistyczny sprzęt, który spełni wszystkie Twoje oczekiwania oraz pomoże Ci zachwycić gości czy klientów!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej