Miksery spiralne

Miesiarki i miksery spiralne GastroProdukt Professional

Miesiarki spiralne do ciasta to jeden z podstawowych urządzeń w wyposażeniu lokali gastronomicznych. Miksery spiralne w ofercie GastroProdukt to prosty w obsłudze sprzęt najwyższej jakość w bardzo atrakcyjnych cenach. Miesiarki, jakie można znaleźć w naszej ofercie to urządzenia o różnej pojemności – między innymi 10, 22, 32, 41 oraz 48 litrów.

Mikser spiralny doskonale sprawdza się przy wyrabianiu ciast o nieco cięższej konsystencji tak jak na przykład ciasta do pizzy, pierogów czy chleba. Doskonale sprawdzą się więc przede wszystkim w pizzeriach oraz restauracjach.

W przypadku jakichkolwiek pytań odnośnie oferowanych przez nas produktów serdecznie zapraszamy do kontaktu. Nasi konsultanci odpowiedzą na wszystkie pytania i w razie potrzeby pomogą przy wyborze najlepszego dla Państwa sprzętu.

 

Mikser spiralny, który wybrać?

Wybór odpowiedniej miesiarki spiralne może być bardzo trudny. Przede wszystkim pod uwagę powinniśmy wziąć pojemność takiego sprzętu. Czy potrzebna nam będzie miesiarka spiralna o pojemności 48 litrów czy może wystarczy mniejsza 10 litrowa? Odpowiedź na to pytanie nieco zawęzi nam listę interesujących nas produktów. Kolejnym ważnym czynnikiem jest moc. Warto także zwrócić uwagę na samo wykonanie oraz tworzywo.

 

Miesiarki spiralne GastroProdukt Professional - do jakiego ciasta?

W naszej ofercie aktualnie znaleźć można miesiarki spiralne, które doskonale sprawdzą się do miesiania ciast ciężkich, takich jak ciasto na pizzę, pierogi czy chleb. Oprócz tego występują także miesiarki do wyrobów cukierniczych. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

 

Mikser spiralny - Oferta miesiarek spiralnych GastroProdukt Professional

Jaki mikser spiralny bardziej sprawdzi się twojej pizzerii, zależy od wielu czynników. Kluczowym czynnikiem miesiarki spiralnej jest pojemność misy mieszającej czyli dzierży. Miksery spiralne naszej ofercie posiadają dzierżę o pojemności 20 litrów,. To model miesiarki spiralnej najbardziej popularny na polskim rynku. Doskonale sprawdzi się nie tylko pizzeriach, ale nawet nie wielkich piekarniach, pierogarniach czy paczkarniach. Jeżeli twojej firmie każdego dnia przygotowuje się bardzo dużą ilość ciasta, w naszej ofercie posiadamy również miksery spiralne do tego zadania przystosowane. GastroProdukt Professional posiada ofercie miesiarki spiralne o różnych pojemnościach czyli: 10, 20, 30, 48, 50 litrów.

 

Miksery spiralne - Do czego możemy stosować mikser spiralny?

Innowacyjne miksery spirane GastroProdukt Professional charakteryzują się ogromną ilość zastosowań, można je określić jako niezbędne urządzenie do wyrobu tak zwanych ciężkich ciast. Mikser spiralny pozwala również na mieszanie różnego rodzaju mięs. Za pomocą naszych Miesiarek spiralnych możemy mieszać lub wyrabiać ciasta do chleba, pączków, makaronów, pizzy czy jak wspominaliśmy mieszać farsze mięsne. Maksymalna wydajność miksera spiralnego 50 litrową dzieżą możemy wyrobić 25kg ciasta do pizzy oraz 21kg ciasta chlebowego.

 

Mikser spiralny - Z czego się składa?

Mikser spiralny składa się obudowy stalowej oraz wyciąganej dzierży wykonanej ze stali nierdzewnej. Duże rozmiary mikserów spiralnych posiadają innowacyjny system mocowania misy stalowej. Nasze urządzenia dzięki swojej konstrukcji przystosowane są do intensywnej i częstej pracy twojej pizzerii czy piekarni a do tego gwarantują wysoki komfort obsługi. Można jeszcze dodać że miksery spiralne posiadają oddzielny przycisk ON | OFF dlatego są jeszcze bardziej bezpieczne oraz dodatkowy przycisk bezpieczeństwa.

 

Mikser spiralny GastroProdukt Professional i jego akcesoria

Zamawiając w GastroProdukt Professional mikser spiralny, możesz być pewny, że znajdziesz u nas odpowiedni model aby spełnił twoje oczekiwania. Oprócz obudowy wykonanej że stali niedrzewnej pomalowanej na kolor biały lub czary oraz dzierży że stali nierdzewnej no i haka mieszającego .

 

Miesiarka spiralna GastroProdukt - Prawidłowe mycie mikserów spiralnych.

Aby miksery spiralne prawidłowo spełniał swoją rolę twojej pizzerii musisz pamiętać aby mikser był odpowiednio czyszczony i konserwowany. To samo tyczy się pozostałych akcesoriów miesiarki spiralnej czyli haka ze stali nierdzewnej czy dzierży . Przy czyszczeniu miksera spiralnego musimy unikać detergentów agresywnych oraz materiałów ściernych. Przed czyszczeniem miesiarki spiralnej upewnij się czy urządzenie jest odłączone od źródła zasilania elektrycznego. 

Zapraszamy do zakupów mikserów spiralnych GastroProdukt Professional oraz do kontaktu z naszym działem handlowym.