0
Twój koszyk:
0,00 

Koszyk

info:Twój koszyk jest pusty.

Mikser spiralny

Mikser spiralny to urządzenie, które jest wykorzystywane nie tylko w profesjonalnej gastronomii. Spiralne miesiarki idealnie sprawdzą się także w domowych zastosowaniach. Przygotujesz za ich pomocą doskonałe ciasto na pierogi, pizzę, pączki i wiele innych dań. Jaki mikser spiralny wybrać i na jaką pojemność się zdecydować? Oferta sklepu GastroProdukt jest bardzo szeroka i z pewnością wpisze się w oczekiwania zarówno profesjonalistów, jak i amatorów.

 

Miksery spiralne GastroProdukt Professional — wysoka jakość urządzenia i jego akcesoriów

 

Miksery spiralne GastroProdukt Professional to wysokiej klasy urządzenia, z których korzystają profesjonalni piekarze, cukiernicy, a także pracownicy pizzerii i wielu innych firm i lokali gastronomicznych. Specjalistyczne maszyny do wyrabiania ciasta muszą cechować się przede wszystkim doskonałą jakością. Miesiarki spiralne są używane w takich miejscach takich jak:

 

  • piekarnie, 
  • pizzerie,
  • cukiernie,
  • zakłady produkcyjne.

 

To oznacza, że każdego dnia są bardzo intensywnie eksploatowane, dlatego wytrzymałość ich podzespołów oraz wszystkich akcesoriów dodatkowych musi być bardzo wysoka. Takie właśnie są miksery spiralne marki GastroProdukt Professional. Decydując się na sprzęt tego producenta, możesz mieć pewność, że stawiasz na niezawodne urządzenia, z których korzystanie jest intuicyjne i wygodne. 

 

Mikser spiralny — jaki wybrać?

 

W naszej ofercie znajdziesz urządzenia przystosowane do wielu, różnorodnych potrzeb. Jeśli zastanawiasz się, jaki mikser spiralny będzie najlepszym wyborem, zwróć uwagę na kilka istotnych czynników. Znaczenie ma przede wszystkim:

 

  • rodzaj wyrabianego ciasta,
  • intensywność użytkowania,
  • ilość ciasta, którą chcesz wyrabiać podczas jednego cyklu,
  • miejsce użytkowania (dom, zakład produkcyjny, lokal gastronomiczny).

 

Są to najważniejsze aspekty, które należy wziąć pod uwagę. Jeśli przykładowo potrzebujesz miesiarki spiralnej, która ułatwi Ci przygotowanie potraw w domu, wybierz mikser spiralny domowy o mniejszych gabarytach.

Do użytku w zakładach produkcyjnych lub kuchniach gastronomicznych sprawdzą się bardzo dobrze miksery spiralne do ciast ciężkich (na przykład na pierogi) oraz specjalne miksery spiralne do pizzy. 

Znaczenie ma także pojemność dzieży, czyli misy, w której znajduje się wyrabiane ciasto. W ofercie znajdziesz:

 

  • miksery spiralne 10 l,
  • miksery spiralne 15 l,
  • miksery spiralne 20 l,
  • miksery spiralne 30 l,
  • miksery spiralne 50 l
  • miksery spiralne 120 l.

 

Ostatnie z wymienionych to typowe miesiarki spiralne do zastosowań profesjonalnych. Przejrzyj dostępne urządzenia i zobacz, które z nich najlepiej sprawdzi się u Ciebie.

 

Gdzie miksery spiralne znajdują zastosowanie?

 

Miksery spiralne dostępne w ofercie GastroProdukt to urządzenia o wszechstronnym zastosowaniu. Wyrabianie ciasta za ich pomocą jest bardzo efektywne i znacznie szybsze niż przy użyciu innych metod. Tę kategorię sprzętu można zatem najczęściej spotkać w:

 

  • piekarniach, 
  • cukierniach, 
  • zakładach produkujących pierogi, 
  • pizzeriach,
  • kuchniach lokali gastronomicznych,

 

Niektóre ze spiralnych miesiarek sprawdzą się także w domu. Mowa szczególnie o pojemności 10 litrów. Dzięki nim możesz przygotować pyszny chleb, pizzę i wiele innych dań. Sprawdź poszczególne propozycje i wybierz miesiarkę o parametrach, na których Ci zależy.

 

Z jakich części składa się mikser spiralny?

 

Podstawowe elementy miksera spiralnego to:

 

  • dzieża (misa) ze stali nierdzewnej, w której powstaje ciasto, 
  • spirale służące do jego wyrabiania,
  • prowadnica (lemiesz) znajdujący się na środku dzieży. 

 

Misa przeważnie jest obrotowa, dzięki czemu obróbka ciasta przebiega jeszcze bardziej efektywnie.

Praca miesiarki spiralnej nie mogłaby się odbywać bez systemu napędowego, który składa się przede wszystkim z silnika, a często także ze skrzyni biegów, która pozwala na regulowanie prędkości obracania się poszczególnych elementów. Urządzeniem steruje się za pomocą wygodnego panelu.

Do dodatkowego oprzyrządowania można zaliczyć osłonę dzieży, która zapewnia bezpieczeństwo operatorowi. Niektóre urządzenia są wyposażone w automatyczny wyłącznik zatrzymujący urządzenie po podniesieniu osłony.

 

Jak właściwie dbać o mikser spiralny?

 

Miksery spiralne, jako urządzenia wykorzystywane w gastronomii, muszą być czyszczone specjalnie dobranymi preparatami. Takie środki przede wszystkim muszą być dopuszczone do użytku z akcesoriami służącymi do obróbki żywności, chodzi bowiem o bezpieczeństwo konsumentów.

Mycie miesiarki spiralnej powinno także być przeprowadzane przy użyciu substancji, które są bezpieczne dla jej powierzchni, nie mogą to być zatem środki ścierne czy działające agresywnie na stal. Najlepiej wyposażyć się w specjalne produkty przeznaczone do czyszczenia urządzeń i naczyń wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Choć cena takich preparatów może być nieco wyższa niż standardowych środków czyszczących, nie warto na nich oszczędzać, ponieważ ich skład musi być odpowiednio dobrany do rodzaju sprzętu.

Nie wiesz jak dobrać środki czyszczące? Skontaktuj się z nami. Udzielimy Ci wszelkich informacji.