0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Bemary wolnostojące

Nasze produkty

Nie ma nic gorszego niż wystudzone jedzenie, które powinno być serwowane z wysokiej temperaturze. To jeden z klasycznych błędów w gastronomii, jakich warto za wszelką cenę unikać. Niezależnie od profilu lokalu, kucharze głowią się nad jednym pytaniem: jak sprawić, by jedzenie było ciepłe przez cały dzień, a jednocześnie nie przypaliło się i nie traciło smaku ani aromatu? GastroProdukt Professional ma dla Państwa odpowiedź. Rozwiązaniem są bemary wolnostojące, czyli urządzenia zapewniające stałą temperaturę potraw, przy użyciu niewielkiej ilości energii elektrycznej. Grzałki, zanurzone w kąpieli wodnej ogrzewają pojemniki mieszaniną pary wodnej i powietrza, co zapobiega wszelakim skutkom ubocznym procesu obróbki, takim jak przypalenia. Bemary wolnostojące to idealne rozwiązanie między innymi dla cateringów, hoteli, stołówek czy szpitali. Zapraszamy do zapoznania się z szerokim wyborem bemarów na stronie GastroProdukt.pl

Efekt niezależnie od rozmiaru


Na naszej stronie internetowej oferujemy wiele kombinacji w kategorii bemary wolnostojące. Znajdą tu Państwo wersje “małe” na wkład wielkości jednego pojemnika GN, aż do rozmiaru 4 x 1/1 GN. Pozwala to na wybór opcji najlepiej pasującej do konkretnej kuchni. Kompatybilność z systemem GN sprawia, że pojemniki można dopasowywać w zależności od aktualnych potrzeb. Co więcej, oferujemy warianty z regulowanymi nogami, które można szybko i z łatwością dopasować do nierównej powierzchni. Różnicę stanowią również wersja posiadająca jeden, zintegrowany układ grzewczy, utrzymujący jednakową temperaturę na całej powierzchni, lub wersja wyposażona w wiele niezależnych grzałek, kontrolowanych za pomocą osobnych pokręteł. Wszystkie bemary wolnostojące GastroProdukt Professional wykonane są z wysokiej jakości atestowanej stali nierdzewnej. Jej niewątpliwymi atutami w branży gastronomicznej są bardzo duża odporność na wszelkie uszkodzenia mechaniczne w rodzaju wgnieceń lub zadrapań, a także zerowa wchłanialność związków chemicznych naturalnie występujących w żywności. Nasze bemary wolnostojące zaprojektowaliśmy tak, by były to urządzenia nie tylko bezbłędnie spełniające swoją rolę, ale również estetyczne. Ich niekwestionowaną zaletą jest też łatwość w konserwacji.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej