0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Salamander

Nasze produkty

Salamandry gastronomiczne

Choć zaplecze gastronomiczne nie wydaje się miejscem obfitującym w zagadki i tajemnice, nazewnictwo niektórych elementów może wprowadzić niedoświadczonego adepta sztuki kulinarnej w zakłopotanie. Pomimo, że ich nazwa intryguje i zdumiewa, salamandry gastronomiczne to nic innego jak kompaktowe opiekacze/grille, dedykowane szefom kuchni, którzy mają w swoim menu opiekane produkty. To idealne rozwiązanie, gdy chcemy w krótkim czasie podgrzać potrawę, zrobić zapiekankę lub tosty, albo też podpiec niewielki kawałek mięsa lub ryby. Opiekacze elektryczne stanowią bardzo użyteczny dodatek do każdej profesjonalnej kuchni, w której czas to pieniądz. Opiekacze stanowią również niezbędnik każdego foodtrucka, ponieważ wyposażone w przełącznik z funkcją ciągłego grzania umożliwiają komfortową pracę przez wiele godzin, każdego dnia.

Opiekacze elektryczne – intuicyjna obsługa i wysoka jakość


Estetyczny design i niewielkie rozmiary sprawiają, że używanie salamandry elektrycznej to czysta przyjemność. Jeśli mowa o czystości, nasi projektanci mają na to baczenie - wszystkie opiekacze elektryczne są stworzone tak, by dostęp do tacki i grilla był dziecinnie prosty, zaś utrzymanie higieny nie stanowiło żadnego problemu. Salamandry gastronomiczne to urządzenia pierwszej klasy, o niezwykłej wytrzymałości, ponieważ zostały wykonane z solidnych materiałów, takich jak stal chromowo-niklowa, znana ze swej odporności na uszkodzenia mechaniczne, zadrapania i warunki atmosferyczne. Do obsługi sprzętu w tej kategorii nie wymaga się również posiadania żadnej zaawansowanej wiedzy tajemnej, gdyż pokrętła oraz intuicyjny panel sterowania z łatwością obsłuży każdy początkujący adept sztuki kulinarnej. Trwały uchwyt do regulacji wysokości grzałek zapewnia komfortowe użytkowanie, a gumowe nóżki uniemożliwiają niespodziewane przemieszczenie się opiekacza, co zwiększa bezpieczeństwo pracy. Produkujemy opiekacze elektryczne dostosowane do różnych potrzeb i upodobań. W naszej ofercie znajdują się salamandry elektryczne zabudowane, jak i wspomniane już modele wyposażone w regulowany podnośnik.

Artykuły

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów w Warszawie

Zbliża się niezwykły event jednoczący specjalistów z branży gastronomicznej. Zespół GastroProdukt również zamierza brać w nim udział, prezentując nowoczesny sprzęt…
Zobacz więcej

Piece konwekcyjno-parowe w jednostkach wojskowych

Żołnierze muszą być w pełni sił do ćwiczeń i treningów, dlatego bardzo ważne jest, by zdrowo się odżywiali. Jak powinna być wyposażona kuchnia, w której każdego dnia…
Zobacz więcej

Urządzenia pralnicze w jednostkach wojskowych

Żołnierze muszą nienagannie dbać o swoją sprawność fizyczną i zdrowie, ale też swoją higienę oraz prezencję. Z tego względu w koszarach i innych obiektach konieczna jest…
Zobacz więcej