0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Salamander

Nasze produkty

Salamandry gastronomiczne

Choć zaplecze gastronomiczne nie wydaje się miejscem obfitującym w zagadki i tajemnice, nazewnictwo niektórych elementów może wprowadzić niedoświadczonego adepta sztuki kulinarnej w zakłopotanie. Pomimo, że ich nazwa intryguje i zdumiewa, salamandry gastronomiczne to nic innego jak kompaktowe opiekacze/grille, dedykowane szefom kuchni, którzy mają w swoim menu opiekane produkty. To idealne rozwiązanie, gdy chcemy w krótkim czasie podgrzać potrawę, zrobić zapiekankę lub tosty, albo też podpiec niewielki kawałek mięsa lub ryby. Opiekacze elektryczne stanowią bardzo użyteczny dodatek do każdej profesjonalnej kuchni, w której czas to pieniądz. Opiekacze stanowią również niezbędnik każdego foodtrucka, ponieważ wyposażone w przełącznik z funkcją ciągłego grzania umożliwiają komfortową pracę przez wiele godzin, każdego dnia.

Opiekacze elektryczne – intuicyjna obsługa i wysoka jakość


Estetyczny design i niewielkie rozmiary sprawiają, że używanie salamandry elektrycznej to czysta przyjemność. Jeśli mowa o czystości, nasi projektanci mają na to baczenie - wszystkie opiekacze elektryczne są stworzone tak, by dostęp do tacki i grilla był dziecinnie prosty, zaś utrzymanie higieny nie stanowiło żadnego problemu. Salamandry gastronomiczne to urządzenia pierwszej klasy, o niezwykłej wytrzymałości, ponieważ zostały wykonane z solidnych materiałów, takich jak stal chromowo-niklowa, znana ze swej odporności na uszkodzenia mechaniczne, zadrapania i warunki atmosferyczne. Do obsługi sprzętu w tej kategorii nie wymaga się również posiadania żadnej zaawansowanej wiedzy tajemnej, gdyż pokrętła oraz intuicyjny panel sterowania z łatwością obsłuży każdy początkujący adept sztuki kulinarnej. Trwały uchwyt do regulacji wysokości grzałek zapewnia komfortowe użytkowanie, a gumowe nóżki uniemożliwiają niespodziewane przemieszczenie się opiekacza, co zwiększa bezpieczeństwo pracy. Produkujemy opiekacze elektryczne dostosowane do różnych potrzeb i upodobań. W naszej ofercie znajdują się salamandry elektryczne zabudowane, jak i wspomniane już modele wyposażone w regulowany podnośnik.

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej