Zamrażarki / schładzarki szokowe
Każdy, kto ma doświadczenie w pracy na profesjonalnym zapleczu gastronomicznym, wie, jak istotny jest czas. Jednym z najdłużej trwających procesów jest mrożenie. Z tego względu niezwykle przydatne są specjalne zamrażarki szokowe, czyli tzw. szokówki. W naszej ofercie dostępne są nowoczesne, profesjonalne urządzenia, dostosowane do potrzeb różnych lokali. Dzięki nim można błyskawicznie zabezpieczyć zapasy żywności i przygotować je do przechowania lub transportu. Zapoznaj się ze specyfikacją naszego sprzętu, by przekonać się, która schładzarka szokowa najlepiej sprawdzi się w Twoim przypadku!
Nasze produkty
Zamrażarki szokowe
Każda zaoszczędzona minuta to czas, który można wykorzystać na inne czynności, usprawniając całą organizację pracy w kuchni. Oferujemy zaawansowane technologicznie zamrażarki szokowe, dzięki którym można odpowiednio przechowywać oraz transportować różne produkty spożywcze, m.in.:
- mięso,
- warzywa i owoce,
- ryby i owoce morza,
- produkty garmażeryjne (np. pierogi, kluski),
- zupy, gulasze, sosy itp.
Nasi konstruktorzy już od dziesięciu lat rozwiązują powszechne problemy kucharzy na całym świecie, tworząc nowe, niezawodne urządzenia dla profesjonalnych zapleczy gastronomicznych. Wykorzystanie najnowszych osiągnięć techniki pozwala kuchmistrzom osiągać oczekiwane rezultaty szybciej i łatwiej. Stworzyliśmy serię zróżnicowanych zamrażarek szokowych, które wpisują się w realne potrzeby restauratorów oraz innych przedstawicieli branży nie tylko gastronomicznej, ale też związanej z przetwórstwem żywności.
Schładzarki szokowe
Schładzarki szokowe wykorzystują system opierający się na cyrkulacji powietrza – dzięki temu mogą gwałtownie zmienić warunki w swoim wnętrzu. Nasze urządzenia umożliwiają osiąganie ujemnych temperatur w wyjątkowo krótkim czasie (schładzanie do +3°C i zamrażanie do -18°C). Zaawansowana konstrukcja została wykonana ze stali nierdzewnej oraz kwasoodpornej, a izolacja z ekologicznej pianki poliuretanowej. Dzięki zastosowaniu tych materiałów, wnętrze jest całkowicie odcięte od pomieszczenia, a sam sprzęt jest szczególnie odporny na uszkodzenia mechaniczne oraz wilgoć.
Każda nasza schładzarka szokowa posiada samozamykające się drzwi, wyposażone w uszczelkę magnetyczną, co stanowi dodatkowe zabezpieczenie przed niepożądaną wymianą temperatur. Do tego innowacyjne technologie, takie jak np. sonda komory PTC i próbnik rdzenia, gwarantują precyzję i dokładność działania.
Ogromną zaletą naszych schładzarek szokowych jest też to, że są proste w obsłudze oraz nie sprawiają żadnych większych kłopotów podczas czyszczenia. Gładkie powierzchnie oraz zaokrąglone rogi pomagają łatwo usunąć zabrudzenia, dlatego bez problemu można regularnie dbać o higienę w komorze chłodzącej.
Szokówki gastronomiczne
Szokówki gastronomiczne są odpowiednio przystosowane do intensywnej eksploatacji. Z ich pomocą można schłodzić lub zamrozić wiele kilogramów żywności dziennie. Ze względu na wysoką jakość wykonania są niezawodne i praktycznie nieawaryjne. Kiedy prawidłowo się z nich korzysta, świetnie służą przez wiele lat. Jeśli mimo wszystko pojawią się jakieś problemy lub dojdzie do awarii, zapewniamy pełne wsparcie. Przysyłamy fachowców na wskazany adres, by szybko przywrócili urządzenie do działania.
Zamrażarka szokowa to nieoceniona pomoc na przykład przy dużych ilościach płynnych potraw czy innych dań, których przygotowanie długo trwa, dlatego przyrządza się je z wyprzedzeniem. Urządzenie znajduje zastosowanie także w firmach cateringowych czy przygotowujących dania garmażeryjne. Jak najbardziej może przydać się również w niewielkiej knajpce – przy mniejszej liczbie klientów ugotowane potrawy nie zawsze zostaną wydane w całości, a taki sprzęt pozwala je dłużej przechowywać.
W naszych szokówkach gastronomicznych można chłodzić i mrozić żywność w pojemnikach GN. Posiadamy modele, które pomieszczą nawet do 10 standardowych zbiorników. Jesteśmy w stanie spełnić oczekiwania najróżniejszych Klientów.
Szokówki w ofercie Gastro Produkt
Szokówki w ofercie Gastro Produkt wyróżniają się wysoką jakością wykonania oraz przystępnymi cenami. Zakup takiego sprzętu to inwestycja, która szybko się zwróci, a do tego przyczyni się do zwiększenia zysków. Urządzenie może bowiem pomóc ograniczyć zjawisko marnowania jedzenia, a także pozwala zaoszczędzić sporo czasu i odciążyć obsługę, co przekłada się na jej większą wydajność.
Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi modelami szokówek w ofercie GastroProdukt. W razie pytań zachęcamy do kontaktu – nasi konsultanci dokładnie wszystko wyjaśnią. Chętnie pomożemy też dobrać odpowiedni wariant, tak by jak najlepiej odpowiadał na potrzeby danego lokalu. Zainwestuj w profesjonalny sprzęt, który pozwoli Ci lepiej zorganizować pracę w kuchni, by podnieść jakość oferowanych dań!