SOUS VIDE

Sous-vide znaczy w próżni

Technika sous-vide nie jest już dziś niczym nowym, choć wydaje się, że wciąż nie zadomowiła się w wielu kuchniach. Jest zdrową alternatywą tradycyjnej obróbki termicznej i pozwala na równomierne gotowanie, bez utraty cennych wartości odżywczych zawartych w jedzeniu. Urządzenia do gotowania sous vide, w tym cyrkulatory do sous vide oraz pakowarki komorowe, to propozycje GastroProdukt Professional, które zadowolą zarówno adeptów zaczynających swoją przygodę z gastronomią, jak i doświadczonych kucharzy. Długie gotowanie w próżniowych workach, zapewnia maksimum smaku, a niższe temperatury nie powodują degradacji wartościowych związków odżywczych oraz spadku masy gotowanego produktu. Ponadto, cyrkulatory do sous vide to urządzenia bardzo kompaktowe, co daje nam możliwość korzystania z nich w dowolnym pojemniku o zaokrąglonych lub płaskich krawędziach.

Najwyższy poziom funkcjonalności

Niezawodność, solidność i dokładność – te trzy cechy można przypisać wszystkim produktom, które znajdą Państwo na stronie GastroProdukt.pl. Nie inaczej jest w przypadku kategorii, w której brylują urządzenia do gotowania sous vide. Wykonane z najlepszej jakości materiałów i podzespołów, są sprzętami, które będą służyć przez wiele lat, bezawaryjnie. Inteligentne sterowniki mikroprocesorowe, automatyczne uruchamianie cyklu oraz wydajna pompa, zapewniają bezproblemowe i szybkie pakowanie. Dokładna, wręcz aptekarska regulacja temperatury pozwala na całkowitą kontrolę podczas całego procesu. Wbudowany timer, daje możliwość ciągłej pracy, bez konieczności obsługi w trakcie trwania cyklu gotowania. Równomierna cyrkulacja wody, tak istotna w sztuce sous-vide, jest możliwa, dzięki wbudowanej pompce. Pakowarki komorowe GastroProdukt Professional wyróżniają się jakością wykonania i łatwością obsługi. Te uniwersalne urządzenia sprawdzą się w pakowaniu wszelkiego rodzaju artykułów wymagających przechowywania w sterylnych, próżniowych pojemnikach. W gastronomii są niezbędne do przygotowania potraw przed obróbką metodą sous-vide, jest to też jedna z lepszych metod konserwacji żywności.