Wilk do mięsa
Produkty
Wilk do mięsa GastroProdukt Professional - Co to za urządzenie?
Smak świeżo zmielonego mięsa jest bez cenne. Z mielonego mięsa możemy przygotować hamburgery, farsze lub kiełbasę. Oczywiście to wszystko możemy przygotować na naszych maszynach czyli wilkach do mielenia mięsa GastroProdukt Professional. Wilk do mięsa wyposażony jest duży podajnik, w którym należy umieścić mięso do przemielenia. Następnie mięso wtłaczane jest pod obracające się ostrze, które mielą mięso oraz przepychając je przez sito z otworami. W taki sposób możemy uzyskać zmielone mięso o wybranej przez ciebie grubości. Wilk do mielenia mięsa posiada swoim zestawie kilkanaście sit z różnymi otworami. Praca wszystkich wilka do mięsa jest w pełni zautomatyzowana, dlatego ułatwia oraz przyspieszacza cały proces mielenia mięsa.
Wilk do mielenia mięsa GastroProdukt Professional - Jak działają wilki do mielenia gastronomiczne?
Wilk do mielenia mięsa jest bardzo niezbędną maszyną w twojej restauracji lub sklepie mięsnym. Nasze wydajne wilki do mięsa bez większego problemu przemielą wszystkie rodzaje mięs. Nie ważne czy masz do zmielenia wieprzowinę, wołowinę czy kurczaka, dzięki maszynką do mielenia mięsa GastroProdukt bez problemów przygotujesz hamburgery, kotlety mielone czy farsz do kiełbas. Dodamy że wszystkie nasze wilki do mięsa posiadają w zestawie lejki do nadziewania kiełbas. Wystarczy tylko dodać przyprawy oraz zioła, by w kilka minut przygotować pyszną kiełbaskę!
Wilk do mięsa - Oferta GastroProdukt Professional?
Każdy wilk do mięsa ma inną wydajność. Czym większy wilk do mięsa, tym większą możliwością dysponuje. Najmniejszy model wilka do mięsa pozwala na przerobienia mięsa ok 120 kg w ciągu godziny. Posiadamy również maszynki do mielenia mięsa o wydajności od 220 kg do nawet 320 kg w ciągu godziny. Wilki do mięsa posiadają w standardzie po dwa sita z otworami o średnicy 6mm oraz 8mm. Wszystkie wilki do mięsa GastroProdukt dodatkowo posiadają po dwa noże tnące.
Wilk do mielenia mięsa - Bezpieczna obsługa wilka do mięsa!
Bezpieczne używanie wilka do mielenia mięsa nie powinno sprawiać żadnych problemów. Wystarczy umieścić mięso tacy podawczej oraz zainstalować odpowiednie sito wilku do mięsa, które zapewni odpowiednią średnice zmielonego mięsa. Następnie można włączyć wilka do mięsa. Po uruchomieniu maszynki ślimak, który znajduje się w gardzielu wilka do mięsa będzie przesuwać mięso ku nożowi i situ.
Wilki maszynka do mięsa - prawidłowe mycie urządzenia po pracy.
Praca z surowym mięsem wiąże się czystością oraz wysoką jakością higieny. Dotyczy to oczywiście przy wilkach do mięsa. Wilk do mięsa należy dokładnie wymyć po każdym użyciu! Pierwszej kolejności musimy ściągnąć ślimak, nóż oraz sito, które znajduje się w gardzelu maszynie do mięsa. Wszystkie te elementy są wykonane że stali nierdzewnej. Dzięki czemu można je myć zmywarce gastronomicznej. W ten sposób będziesz pewny, że akcesoria wilka do mięsa będą całkowicie czyste i gotowe do pracy w kolejnym dniu.