0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Wałkownica do ciasta

W piekarniach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych regularnie przygotowuje się różne wypieki. W naszej ofercie dostępne są nowoczesne wałkownice do ciasta, które ułatwiają oraz usprawniają proces przyrządzania wielu potraw. Dzięki nim można odciążyć obsługę, zwiększając jej wydajność, oraz skrócić czas wydawania dań. Zobacz całą kolekcję ręcznych i elektrycznych urządzeń – przekonaj się, która wałkownica do ciasta najlepiej sprawdzi się w Twoim lokalu!

Nasze produkty

Wałkownice do ciasta

 

Wyrabianie ciasta jest jednym z najżmudniejszych procesów w kuchni. Z tego względu warto rozważyć zakup specjalnego sprzętu, który pozwala znacznie go ułatwić. W naszej ofercie dostępne są profesjonalne wałkownice do ciasta na pizzę, makaron, pierogi czy inne wyroby. Stanowią niezwykle praktyczne udogodnienie, a w przypadku restauracji specjalizujących się w podawaniu np. pierogów, są wręcz obowiązkowym elementem wyposażenia. 

 

Wałkownica do ciasta, nazywana również wałkowarką lub walcarką, to specjalny sprzęt przeznaczony do obróbki ciasta, czyli jego rozwałkowania na placek o określonej grubości. Przed rozpoczęciem pracy należy posypać ciasto mąką, by nie przywierało do wałka. Następnie należy odpowiednio wyregulować ustawienia urządzenia, ustawiając odpowiednią szybkość pracy oraz oczekiwaną grubość. Później wystarczy już tylko nadzorować cały proces. Jak widać, jest to bardzo proste.

 

Proponujemy szeroki wybór wałkownic do ciasta obsługiwanych ręcznie, ale też nowoczesne modele elektryczne, uruchamiane jednym kliknięciem. Posiadamy warianty z pojedynczym oraz podwójnym wałkiem. Pierwsze sprawdzają się przy prostych ciastach, które można samodzielnie kształtować, natomiast drugie znajdują zastosowanie przy bardziej zaawansowanych odmianach. Ciasto rozwałkowywane jest po obu stronach, co pozwala uzyskać okrągły kształt. 

 

Wszystkie nasze produkty są wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne oraz proste w czyszczeniu. Posiadamy różnorodne modele, które spełnią oczekiwania zarówno dużych restauratorów, jak i właścicieli małych barów, np. z pierogami. Dzięki temu każdy może znaleźć u nas idealną wałkownicę do ciasta, która spełni wszystkie jego oczekiwania. W razie potrzeby zapewniamy pełne wsparcie ze strony naszej wykwalifikowanej obsługi, która doradzi, jaki wariant wybrać.

 

Wałkownice do pizzy

 

W naszej kolekcji dostępne są też wałkownice do pizzy. Z ich pomocą można przygotować idealnie równy placek, który będzie stanowił doskonałą bazę. Jak wiadomo, w tym włoskim przysmaku dobrze zrobiony i wypieczony spód to podstawa.

 

W pizzeriach czy restauracjach z włoskim jedzeniem dziennie przyjmuje się nawet kilkaset gości dziennie. Klienci przyzwyczajeni są do szybkiej obsługi, szczególnie w przypadku lokali obsługujących zamówienia z dowozem. Wałkownica do pizzy sprawia, ze czas przygotowania dania odczuwalnie się skraca. W ten sposób da się zwiększyć wydajność kuchni oraz można szybciej obsługiwać klientów, co ma duży wpływ na wizerunek lokalu.

 

Wałkownice do ciasta na pierogi

 

Ogromnym powodzeniem cieszą się wałkownice do ciasta na pierogi. Modele z serii GastroProdukt Professional bez problemu znoszą bardzo duże obciążenie. Pozwalają bez większego wysiłku przygotować setki czy nawet tysiące pierogów dziennie. Taki sprzęt po prostu musi znaleźć się na wyposażeniu restauracji z tradycyjnym polskim jedzeniem, a także przyda się w pierogarniach, stołówkach, jadłodajniach. Jest też nieocenionym wsparciem dla pracowników firm cateringowych, garmażeryjnych itp.

Wałkownica do ciasta na pierogi pozwala usprawnić, a wręcz częściowo zautomatyzować proces lepienia tych lubianych przysmaków. Przy tym daje pewność wysokiej jakości – równo rozwałkowane ciasto o jednolitej grubości dobrze się prezentuje, a także nie będzie się rozpadać podczas gotowania/smażenia. 

 

Wałkownice elektryczne 

 

Wałkownice elektryczne są bez wątpienia najwygodniejszym wariantem. Jak jednak wybrać wielkość i moc sprzętu? Planując zakup takiego urządzenia trzeba zastanowić się, jak często będzie eksploatowane. Na ostateczną decyzję powinien mieć wpływ nie tylko rodzaj ciasta, ale przede wszystkim jego średnia ilość przerabiana na godzinę.

 

Wałkownica elektryczna jest wyjątkowo prosta w obsłudze, a także w czyszczeniu. Po odłączeniu jej od źródła zasilania wystarczy usunąć z niej resztki ciasta i mąki, a następnie przemyć wilgotną ściereczką z dodatkiem delikatnego, bezpiecznego detergentu. Cecha ta dodatkowo sprawia, że urządzenie to tym bardziej zostanie docenione przez obsługę.

 

Zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą wałkownic do ciasta. Jeśli przy przeglądaniu produktów pojawią się jakieś pytania, chętnie na nie odpowiemy – zapraszamy do kontaktu z naszymi konsultantami. Wyposaż kuchnię swojego lokalu, wybierając nowoczesne udogodnienia, dzięki którym będziesz mógł szybko tworzyć pyszne dania i jak najlepiej obsługiwać swoich gości!

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej