Wałkownice do ciasta

Wałkownice do ciasta

Profesjonale wałkownice do ciasta na pizzę, makaron czy pierogi znajdą Państwo w ofercie naszego sklepu Gastro Produkt. Ręczne wałkowanie ciasta nie jest proste ani przyjemne, dlatego też w każdym mniej czy bardziej profesjonalnym lokalu gastronomicznych powinna się znaleźć wałkownica do ciasta, która w znacznym stopniu ułatwi i przyspieszy pracę. Wyobrażasz sobie wyrabianie ciasta pierogowego na tysiące pierogów każdego dnia? My nie! Jeżeli w Twojej restauracji do te pory nie znalazła się profesjonalna wałkownica koniecznie musisz to zmienić. Oferowane przez nas wałkownice do ciasta wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu możemy zagwarantować zadowolenie z zakupów.

W razie jakichkolwiek problemów z doborem odpowiedniego sprzętu serdecznie zapraszamy do kontaktu, z chęcią pomożemy w wyborze najlepszego rozwiązania.


Wałkownica do ciasta GastroProdukt Professional - innowacyjne rozwiązania

Regularnie pracujesz swojej pracowni gastronomicznej lub cukierniczej z różnymi rodzajami ciasta. Wiec mamy dla ciebie innowacyjne rozwiązanie czyli wałkownice do ciasta zwana również wałkowarką. Wałkownica do ciasta pozwala na szybkie oraz efektywne rozwałkowanie ciasta. Żeby uruchomić wałkowarke wystarczy tylko jedno kliknięcie. Wałkownicy do ciasta możemy regulować zarówno grubość, jak i szybkość pracy urządzenia.

Wałkownica do ciasta - jakie ma możliwości?

Wałkownica do ciasta GastroProdukt posiada zautomatyzowany wałek ze stali nierdzewnej, który ułatwia oraz przyspiesza proces wałkowania ciasta. Przed rozpoczęciem pracy na naszej wałkownicy do ciasta należy posypać ciasto mąką, dzięki czemu nie będzie przywierać ciasto do wałka. Istotne jest regulacja samego wałka. która pozwala nam na ustawienie grubości ciasta. Regulacja wałka znajduje się z boku urządzenia.

Wałkownica do ciasta - Jaki rodzaj wałkowarki wybrać?

GastroProdukt Professional posiada swej ofercie wałkownice do ciasta pojedynczym oraz podwójnym wałkiem. Wałkowarki pojedynczym wałkiem sprawdzają się przy prostych ciastach, które możemy samodzielnie kształtować. Natomiast wałkowarki podwójnym wałkiem używamy przy bardziej zaawansowanych rodzajów ciast. Ciasto rozwałkowywane jest po obu stronach przez nasze wałkowarki, co pozwala na uzyskanie okrągłego kształtu. Posiadamy również wałkownice do ciasta, które obsługiwane są ręcznie. Najbardziej popularnymi wałkownicami do ciasta są wersje automatyczne, które są polecane przez najbardziej wybitnych cukierników.


Wałkownice elektryczne do ciasta - O czym należy pamiętać przy zakupie?

Przy zakupie wałkownicy do ciasta niezwykle ważną rzeczą jest, żeby określić do czego będzie używana oraz jak często będzie eksploatowana. Na twoją decyzję powinien mieć wpływ nie tylko rodzaj ciasta, ale jaka będzie ilość przerobionego ciasta na godzinę. Wałkownica do ciasta czym będzie większa tym jej wydajność będzie większa w krótszym czasie.

Wałkownica do ciasta - Właściwe czyszczenie wałkowarki

Aby prawidłowo wyczyścić wałkownice do ciasta w pierwszej kolejności trzeba odłączyć urządzenie od źródła zasilania elektrycznego. Następnym sposobem na czyszczenia wałkowarki jest użycie suchej szmatki lub zmiotki. Duże kawałki ciasta należy usunąć ręcznie, to samo dotyczy tylnej części wałka wałkownicy do ciasta.