0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Rożen gazowy na prosiaka

Nasze produkty

Rożen na prosiaka – wydajnie, bezpiecznie, a przede wszystkim smacznie

Smażone prosie to przysmak znany od wieków, nie tylko w naszym regionie. Rożen to sposób obróbki termicznej, który w gruncie rzeczy pozostawał niezmienny przez tysiące lat. Dziś, w erze nieustannych nowinek technologicznych, również rożna gazowe na prosiaka zostały unowocześnione. Ten niezwykle efektowny sposób przygotowywania całej świni otrzymał solidną, stalową obudowę, palniki gazowe oraz szybę żaroodporną. Na stronie GastroProdukt.pl znajdą Państwo rożna na prosiaka o dużej mocy, jedno- lub dwuwidelcowe. W to urządzenie warto zainwestować, ponieważ zapewnia dokładne, całościowe opiekanie i wydobędzie całą gamę walorów smakowych.

Upiecz dwie pieczenie na jednym ogniu

Mając na uwadze potrzeby najbardziej wymagających lokali gastronomicznych, opracowaliśmy niezawodne rożna gazowe na prosiaka, posiadających nawet dwa widelce. Umożliwia to przygotowanie wielu prosiaków jednocześnie, co stanowi dużą oszczędność paliwa. Wysokiej klasy stal nierdzewna zapewnia skuteczną ochronę przed niesprzyjającymi warunkami panującymi w kuchni oraz przed wszelkiej maści uszkodzeniami mechanicznymi. Palnik z płytkami ceramicznymi, w które wyposażone są rożna gazowe na prosiaka, nadaje pieczeni soczystość, złocisty wygląd i odpowiednią kruchość. Szyby żaroodporne po dwóch stronach rożna na prosiaka stanowią natomiast skuteczne zabezpieczenie przed wysoką temperaturą płomieni. Solidna i estetyczna konstrukcja pozbawiona jest zbędnych elementów, co ułatwia utrzymanie jej w czystości i zachowaniu odpowiedniej higieny. Ponadto ergonomiczne, duże pokrętła, w które wyposażony jest każdy rożen na prosiaka, umożliwiają precyzyjne ustawienie pożądanej temperatury opiekania, a duży wyłącznik stanowi dodatkowe, awaryjne zabezpieczenie. Zachęcamy do zapoznania się z szeroką ofertą profesjonalnych urządzeń grzewczych marki GastroProdukt Professional. Z przyjemnością odpowiemy również na wszelkie nurtujące Państwa pytania, a także doradzimy przy doborze odpowiednich sprzętów.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej