0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Rożen gazowy na prosiaka

Nasze produkty

Rożen na prosiaka – wydajnie, bezpiecznie, a przede wszystkim smacznie

Smażone prosie to przysmak znany od wieków, nie tylko w naszym regionie. Rożen to sposób obróbki termicznej, który w gruncie rzeczy pozostawał niezmienny przez tysiące lat. Dziś, w erze nieustannych nowinek technologicznych, również rożna gazowe na prosiaka zostały unowocześnione. Ten niezwykle efektowny sposób przygotowywania całej świni otrzymał solidną, stalową obudowę, palniki gazowe oraz szybę żaroodporną. Na stronie GastroProdukt.pl znajdą Państwo rożna na prosiaka o dużej mocy, jedno- lub dwuwidelcowe. W to urządzenie warto zainwestować, ponieważ zapewnia dokładne, całościowe opiekanie i wydobędzie całą gamę walorów smakowych.

Upiecz dwie pieczenie na jednym ogniu

Mając na uwadze potrzeby najbardziej wymagających lokali gastronomicznych, opracowaliśmy niezawodne rożna gazowe na prosiaka, posiadających nawet dwa widelce. Umożliwia to przygotowanie wielu prosiaków jednocześnie, co stanowi dużą oszczędność paliwa. Wysokiej klasy stal nierdzewna zapewnia skuteczną ochronę przed niesprzyjającymi warunkami panującymi w kuchni oraz przed wszelkiej maści uszkodzeniami mechanicznymi. Palnik z płytkami ceramicznymi, w które wyposażone są rożna gazowe na prosiaka, nadaje pieczeni soczystość, złocisty wygląd i odpowiednią kruchość. Szyby żaroodporne po dwóch stronach rożna na prosiaka stanowią natomiast skuteczne zabezpieczenie przed wysoką temperaturą płomieni. Solidna i estetyczna konstrukcja pozbawiona jest zbędnych elementów, co ułatwia utrzymanie jej w czystości i zachowaniu odpowiedniej higieny. Ponadto ergonomiczne, duże pokrętła, w które wyposażony jest każdy rożen na prosiaka, umożliwiają precyzyjne ustawienie pożądanej temperatury opiekania, a duży wyłącznik stanowi dodatkowe, awaryjne zabezpieczenie. Zachęcamy do zapoznania się z szeroką ofertą profesjonalnych urządzeń grzewczych marki GastroProdukt Professional. Z przyjemnością odpowiemy również na wszelkie nurtujące Państwa pytania, a także doradzimy przy doborze odpowiednich sprzętów.

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej