0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Piły do kości

Podczas pracy w kuchni czy w sklepie mięsnym ze świeżym mięsem nie uniknie się konieczności częstego przecinania mięsa z kością. Można to oczywiście robić ręcznie, choć wymaga to wiele czasu i wysiłku. Jeśli potrzebne jest bardziej efektywne rozwiązanie, najlepiej sprawdzą się elektryczne, automatyczne piły do kości. Wybierz odpowiednie narzędzie lub maszynę z naszej oferty!

Nasze produkty

Piły do kości

 

Piły do kości to narzędzia i urządzenia zaliczane do podstawowego wyposażenia rzeźników oraz pracowników profesjonalnych kuchni czy firm cateringowych. W naszej ofercie proponujemy zarówno modele ręczne, jak i elektryczne. Te wytrzymałe maszyny cechują się bardzo wydajną pracą, a automatyczne sterowanie gwarantuje precyzję działania oraz bezpieczeństwo użytkowania. Ponadto każde cięcie automatyczną piłą do kości jest takie same, co gwarantuje równomierny efekt. Dzięki produktom z kolekcji GastroProdukt Professional ma się pewność, że przygotowanie potraw mięsnych będzie znacznie prostsze i szybsze niż do tej pory.

 

Każda z naszych pił do kości, niezależnie od wybranego wariantu, jest wykonana z materiałów najwyższej jakości. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że sprzęt wykorzystywany w profesjonalnej kuchni, rzeźni, markecie itp. musi być dostosowany do intensywnej eksploatacji. Nasze produkty są wyjątkowo odporne i mają długą żywotność. Są niezawodne, dlatego przez długi czas sprawdzają się bez zarzutu. Profesjonalna piła do kości to inwestycja na lata, która do tego szybko się zwróci – dobrze przygotowane mięso ma realny wpływ na podniesienie jakości oferowanych produktów/usług.

 

Piły do cięcia kości

 

Użytkowanie ręcznego narzędzia jest bardzo proste, ale obsługa nie sprawia większego problemu także w przypadku urządzenia elektrycznego. Takie piły do cięcia kości są dość intuicyjne, dlatego pracownicy szybko nauczą się z nich prawidłowo korzystać. Do tego nasze sprzęty posiadają przyciski awaryjne, wyłączniki bezpieczeństwa oraz inne zabezpieczenia.

 

Przed rozpoczęciem cięcia należy najpierw ustawić wysokość piły, aby odpowiadała wysokości kawałka mięsa z kością, który ma być pocięty na mniejsze części. Trzeba również wybrać grubość, na jakie krojone będą fragmenty mięsa. Piła do cięcia kości jest wyposażona w tzw. popychacz do mięsa, która czuwa na poprawnym przesuwaniem wsadu. Dźwignia ta musi być uniesiona, zanim większe kawałki, które mają zostać pokrojone, zostaną umieszczone na podstawie. Następnie powinno się ją opuścić tak, aby popychacz miał kontakt z mięsem. W tym momencie można włączyć urządzenie i powoli przesuwać mięso po prowadnicy. Czynność tę kontynuuje się do czasu, aż poporcjuje się cały kawałek. Na koniec wystarczy wyłączyć silnik i odłączyć urządzenie.

 

Ponieważ z pomocą pił do cięcia kości obrabia się jeden z najszybciej psujących się produktów spożywczych, niezmiernie ważne jest, aby czyścić je po każdym użyciu. W tym celu należy wyłączyć maszynę i odłączyć kabel zasilający. Samą piłę czy popychacz najlepiej umyć szczotką, w gorącej wodzie z mydłem. Tak samo można postąpić z blatem i podstawą. Pozostałą część obudowy wystarczy oczyścić wilgotną ściereczką. Podczas mycia nie należy stosować agresywnych środków czyszczących i detergentów, ponieważ mogą niekorzystnie wpłynąć na stan urządzenia lub przygotowywaną żywność. Urządzenie zostało tak zaprojektowane, że cały proces zajmuje kilka chwil – dzięki temu można zaoszczędzić sporo czasu i nie trzeba nadmiernie obciążać pracowników.

 

Elektryczne piły do kości

 

Proponowane przez nas elektryczne piły do kości mają swoje unikalne właściwości i zalety. Kluczowym czynnikiem wyboru powinna być jednak wielkość urządzenia. Im maszyna będzie większa, tym łatwiej można poradzić sobie nawet z dużymi kawałkami mięsa. W ofercie dostępne są produkty o wysokości 16,5 cm, dzięki czemu można pokroić mięso z kością tej samej grubości. Kiedy jednak raczej rzadko pracuje się z takim mięsem, lepszym rozwiązaniem będzie kupno mniejszego modelu lub nawet ręcznego narzędzia.

 

Jeśli chce się wyposażyć swoją kuchnię lub sklep mięsny w profesjonalną elektryczną piłę do kości, warto mieć na uwadze przestrzeń w pomieszczeniu. Sprzęt musi być tak ustawiony, by obsługa mogła swobodnie i bezpiecznie z niego korzystać. Urządzenia GastroProdukt Professional są dostępne w różnych rozmiarach. Mniejsze jednostki posiadają podstawy o wymiarach 40,5 cm x 50,5 cm, a w większych modelach mają one 47 cm x 58,5 cm. Warto też zastanowić się nad tym, do czego w ogóle ma służyć elektryczna piła do kości. Koniecznie trzeba wziąć pod uwagę to, czy np. można jej używać do krojenia mrożonego mięsa.

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych ręcznych oraz elektrycznych pił do kości. Jeżeli będzie taka potrzeba, chętnie odpowiemy na ewentualne pytania i doradzimy, który wariant wybrać. Porcjuj mięso szybko, dokładnie i bezpiecznie, korzystając z nowoczesnego sprzętu GastroProdukt Professional!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej