Pakowarki Próżniowe

Pakowarka próżniowa komorowa

Pakowarka próżniowa komorowa to profesjonalne urządzenie do pakowania, między innymi produktów spożywczych, dlatego coraz częściej wykorzystywana jest w gastronomii. Profesjonalna pakowarka próżniowa przemysłowa zabezpiecza żywność przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych, dzięki czemu uniemożliwia rozwój wszelkich bakterii tlenowych. Ogromną zaletą urządzenia jest fakt, iż wydłuża on okres przydatności do spożycia zapakowanej żywności, a także pozwala w wygodny sposób ją transportować.

Pakowarka komorowa

Pakowarka próżniowa przemysłowa to wysokiej jakości sprzęt, niezbędny zarówno w restauracji, sklepie garmażeryjnym czy mięsnym.

Komorowe pakowarki próżniowe to obecnie najbardziej zaawansowane technologicznie urządzenia, które przystosowane są do pakowania próżniowego żywności, surowców spożywczych, półproduktów oraz przetworzonego jedzenia. Ich zadaniem jest pakować w taki sposób, aby żywność zachowała trwałość, podatność do spożycia oraz świeżość. Korzystając z profesjonalnego urządzenia, jakim jest pakowarka próżniowa komorowa, możemy z powodzeniem przechowywać żywność przez wiele tygodni. Oczywiście czas przechowywania uzależniony jest w pełni od rodzaju przechowywanej żywności.

Dlaczego pakowarki próżniowe komorowe od GastroProdukt?

W GastroProdukt robimy wszystko, aby nasza oferta spełniała oczekiwania klienta docelowego. W przypadku pakowarek próżniowych komorowych dotyczy to głównie profesjonalnych:

  • firm gastronomicznych:
  • restauracji oraz lokali gastronomicznych,
  • hoteli oraz moteli,
  • stołówek,
  • firm transportujących żywność,
  • firm zajmujących się przetwarzaniem żywności i produkcją.

 

Znamy doskonale potrzeby klientów. Wiemy, że oczekujecie Państwo najlepszego sprzętu, trwałego, funkcjonalnego, efektywnego oraz takiego, który będzie posiadał długą gwarancję i prawidłową opiekę serwisową. Dlatego też przygotowaliśmy ofertę obejmującą profesjonalne komorowe pakowarki próżniowe.

 

Charakterystyka komorowych pakowarek próżniowych

Pakowarka próżniowa komorowa to urządzenie, które dzięki zastosowaniu specjalnej komory pozwala na bardzo dokładne pakowanie żywności i półproduktów w specjalną folię ochronną. Wszystko odbywa się w specjalnej komorze, która jest zbudowana ze stali nierdzewnej, aby zachować właściwy poziom higieny oraz czystości.

Zastosowanie specjalistycznego oprzyrządowania, jak manometr, pompa próżniowa oraz odpowiednie wykonanie, pozwalają kontrolować nie tylko poziom próżni, ale umożliwiają również zastosowanie pakowarki próżniowej do pakowania:

  • odzieży,
  • plików dokumentów,
  • banknotów,
  • przedmiotów, które ulegają dosyć łatwo zmianie kształtu.

Pakowarka próżniowa komorowa idealnie sprawdza się tam, gdzie istotne jest utrzymanie świeżości jedzenia oraz zaoszczędzenie miejsca do przechowywania produktów.