0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Łopaty do pizzy i szczotyki do pieca do pizzy

Nasze produkty

Szczotki do pieca do pizzy – utrzymanie czystości to priorytet


Dobrze wiemy, że zapewnienie higieny i schludności na zapleczu gastronomicznym stanowi niezmienne jeden z najistotniejszych elementów utrzymania wysokiej produktywności. Co więcej, gwarantuje, że żywność w ogóle nadaje się do spożycia i nie zagraża dobremu samopoczuciu naszych Klientów. O czystość trzeba zadbać również w mniej oczywistych przestrzeniach i zakątkach, takich jak wnętrze pieca do pizzy. Aby zapewnić najważniejszemu bodaj urządzeniu w każdej pizzerii wiele lat sprawnej, wydajnej pracy, należy regularnie dbać o jego higienę, a także o czystość akcesoriów, którymi na co dzień się posługujemy. Dlatego też do naszego portfolio dodaliśmy profesjonalne szczotki do pizzy. Pierwszą propozycją jest dwustronna szczotka wyposażona z jednej strony we włosie z drutu, zaś z drugiej w stalowy, solidny skrobak. To rozwiązanie skutecznie usunie sadzę i inne spalone elementy, które zdążyły na dobre przywrzeć do ścianek pieca. Naturalne włosie i długi uchwyt ze stali nierdzewnej stanowią drugą propozycję szczotki do pizzy, sprawdzającą się, gdy trzeba wymieść pozostałości z wnętrza pieca.


Łopaty do pizzy – niezbędnik w każdej pizzerii


Wrzucenie pizzy do pieca i wypieczenie ciasta to zadanie dla prawdziwej siłaczki. W tej roli świetnie sprawdzą się łopaty do pizzy, które powinny wejść w skład asortymentu profesjonalnej pizzerii. Sukces wypieku nie zależy wyłącznie od fachowego pieca. To również mniejsze lub większe akcesoria i narzędzia, takie jak łopaty do pizzy lub szczotki do pieca do pizzy decydują o końcowym smaku symbolu włoskiej kuchni. Łopata do pizzy to proste w swej konstrukcji lecz bardzo skuteczne urządzenie służące do wkładania do pieca ciast i wyjmowania z niego wypieków Nieskomplikowane, praktyczne narzędzie wyprofilowano na gładko i zaokrąglono, aby uniemożliwić uszkodzenie delikatnego placka podczas przenoszenia go na talerz. Poznaj pełną gamę akcesoriów do wyrobu pizzy sygnowanych logo GastroProdukt Professional.

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej