0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Łopaty do pizzy i szczotyki do pieca do pizzy

Nasze produkty

Szczotki do pieca do pizzy – utrzymanie czystości to priorytet


Dobrze wiemy, że zapewnienie higieny i schludności na zapleczu gastronomicznym stanowi niezmienne jeden z najistotniejszych elementów utrzymania wysokiej produktywności. Co więcej, gwarantuje, że żywność w ogóle nadaje się do spożycia i nie zagraża dobremu samopoczuciu naszych Klientów. O czystość trzeba zadbać również w mniej oczywistych przestrzeniach i zakątkach, takich jak wnętrze pieca do pizzy. Aby zapewnić najważniejszemu bodaj urządzeniu w każdej pizzerii wiele lat sprawnej, wydajnej pracy, należy regularnie dbać o jego higienę, a także o czystość akcesoriów, którymi na co dzień się posługujemy. Dlatego też do naszego portfolio dodaliśmy profesjonalne szczotki do pizzy. Pierwszą propozycją jest dwustronna szczotka wyposażona z jednej strony we włosie z drutu, zaś z drugiej w stalowy, solidny skrobak. To rozwiązanie skutecznie usunie sadzę i inne spalone elementy, które zdążyły na dobre przywrzeć do ścianek pieca. Naturalne włosie i długi uchwyt ze stali nierdzewnej stanowią drugą propozycję szczotki do pizzy, sprawdzającą się, gdy trzeba wymieść pozostałości z wnętrza pieca.


Łopaty do pizzy – niezbędnik w każdej pizzerii


Wrzucenie pizzy do pieca i wypieczenie ciasta to zadanie dla prawdziwej siłaczki. W tej roli świetnie sprawdzą się łopaty do pizzy, które powinny wejść w skład asortymentu profesjonalnej pizzerii. Sukces wypieku nie zależy wyłącznie od fachowego pieca. To również mniejsze lub większe akcesoria i narzędzia, takie jak łopaty do pizzy lub szczotki do pieca do pizzy decydują o końcowym smaku symbolu włoskiej kuchni. Łopata do pizzy to proste w swej konstrukcji lecz bardzo skuteczne urządzenie służące do wkładania do pieca ciast i wyjmowania z niego wypieków Nieskomplikowane, praktyczne narzędzie wyprofilowano na gładko i zaokrąglono, aby uniemożliwić uszkodzenie delikatnego placka podczas przenoszenia go na talerz. Poznaj pełną gamę akcesoriów do wyrobu pizzy sygnowanych logo GastroProdukt Professional.

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej