0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Maszyny do krojenia chleba

Krajalnice do chleba pozwalają błyskawicznie obrobić pieczywo, przygotowując je do sprzedaży albo przygotowywania potraw. Dzięki nim można uzyskać idealnie równe kromki, przy okazji oszczędzając sporo czasu i energii pracowników, którzy musieliby odkrawać je ręcznie. W naszej ofercie znajdziesz wydajne, solidne, niezawodne maszyny do krojenia chleba, które doskonale sprawdzą się nie tylko w piekarni

Nasze produkty

Maszyny do krojenia chleba

 

Ile czasu zajęłoby pokrojenie 500 chlebów w idealnie równe kromki za pomocą noża? Nie mieliśmy aż tyle czasu, aby to sprawdzać, ale wiemy, że nasze maszyny do krojenia chleba robią to w godzinę. Cały bochen w kilka sekund zamienia się w pajdy o dokładnie tej samej grubości – gotowe do tego, by przyrządzić z nich pyszną kanapkę lub serwować pieczywo wprost na stół. 

 

Krajalnica do chleba przemysłowa to podstawa w piekarni, a także w każdym zakładzie zbiorowego żywienia czy innych punktach gastronomicznych. Już od dziesięciu lat konstruujemy profesjonalne urządzenia najwyższej jakości, dedykowane do lokali, w których wymaga się od wyposażenia niezawodności i najlepszych osiągów. Właśnie tym charakteryzują się wszystkie nasze produkty oznaczone logo GastroProdukt Professional. Ponadto, na rynku wyróżniają je dogłębnie przemyślane rozwiązania z dziedziny ergonomii, ułatwiające użytkowanie i przyspieszające przygotowywanie posiłków.

 

Każda nasza maszyna do krojenia chleba jest uważnie zaprojektowanym sprzętem, który powstał we współpracy z najlepszymi specjalistami, a także w kontakcie z przedstawicielami branży. Proponujemy urządzenia, które wpisują się w faktyczne oczekiwania i odpowiadają na realne potrzeby. Są funkcjonalne, wydajne, a do tego trwałe, bezpieczne oraz proste i tanie w utrzymaniu.

 

Krajalnice do chleba przemysłowe

 

Krajalnice do chleba przemysłowe z oferty GastroProdukt Professional są dostępne w kilku wariantach – proponujemy modele stołowe i wolnostojące. Posiadamy urządzenia różniące się wielkością oraz wydajnością, tak by dało się je dobrać do potrzeb lokalu, a także bez problemu umieścić w odpowiednim miejscu. W zależności od wybranego sprzętu, można też uzyskać inną grubość kromek. 

 

Każda maszyna do cięcia chleba z naszej kolekcji jest wykonana z materiałów najwyższej jakości. Zastosowaliśmy bardzo dobrą gatunkowo stal nierdzewną, odporne tworzywa sztuczne itp. Noże krojące oraz elementy mające bezpośredni kontakt z żywnością są odporne na powstawanie rdzy, a także ograniczają rozwój szkodliwych mikrobów. Do tego da się łatwo je wyczyścić, dlatego regularne dbanie o czystość nie sprawia większych problemów – nie trzeba też stosować żadnych specjalnych detergentów czy środków do konserwacji. Przy tym oczywiście nasze urządzenia spełniają wszystkie wymogi i normy sanitarne.

 

Krajalnica do chleba przemysłowa to ogromne ułatwienie dla pracowników. Ręczne krojenie pieczywa jest nieergonomiczne. Nie tylko zajmuje zdecydowanie zbyt dużo czasu, ale sprzyja niedoskonałościom – trudno jest ukroić równe kromki, przypadkiem można rozerwać chleb, łatwiej da się niechcący skontaminować żywność itp. 

 

Krajalnica do chleba profesjonalna pozwala poprawić organizację w zakładzie, zwalniając obsługę z konieczności wykonywania tego żmudnego zadania. Do tego przyczynia się do poprawy jakości sprzedawanych/serwowanych produktów czy dań. Jest cennym dodatkiem do wyposażenia, w wielu przypadkach wręcz jego obowiązkowym elementem.

 

Profesjonalne krajalnice do pieczywa

 

Inwestując w nasze profesjonalne krajalnice do pieczywa ma się pewność, że wyposaży się zaplecze swojego lokalu czy przedsiębiorstwa w najlepszy sprzęt. Zakup takich urządzeń jest niezwykle opłacalny, ponieważ mają wyjątkowo długą żywotność i są w zasadzie bezproblemowe.

 

Przy wszelkich urządzeniach służących do cięcia, rozdrabniania itp., zadbaliśmy o rozwiązania maksymalizujące bezpieczeństwo użytkowników. Krajalnica profesjonalna GastroProdukt gwarantuje automatyczne zatrzymanie pracy w chwili ukończenia krojenia. To nie tylko wyśmienite zabezpieczeni

e przed przypadkowym użyciem, ale też system przyczyniający się do oszczędzania energii elektrycznej. 

Dzięki temu, a także innym zastosowanym rozwiązaniom, urządzenie optymalizuje zużycie prądu. Ponadto, każda profesjonalna krajalnica do pieczywa, wolnostojąca lub nablatowa, wyposażona jest w dobrze oznaczony wyłącznik bezpieczeństwa. Przez to pozwala ograniczyć do minimum ryzyko wypadku przy pracy.

 

Choć nasze krajalnice przemysłowe do chleba to urządzenia przeznaczone do ciągłej, wielogodzinnej eksploatacji, są to maszyny ciche i wydajne nawet po wielu latach pracy. Ich obsługa jest bardzo prosta i przyjazna dla użytkowników. Nie sprawia również żadnych problemów podczas czyszczenia – noże i inne elementy da się zdemontować do mycia, a do pozostałych części ma się łatwy dostęp. 

 

Maszyny do krojenia chleba w piekarni

 

Niezależnie od tego, czy potrzebne są maszyny do krojenia chleba w piekarni, czy krajalnice przemysłowe do np. baru mlecznego, jadłodajni lub stołówki w szkole, w ofercie GastroProdukt na pewno znajdzie się odpowiednie urządzenie. W razie potrzeby nasza doświadczona obsługa chętnie służy pomocą i podpowie, który model wybrać. Chętnie odpowiemy na pytania, a także doradzimy, co jeszcze może przydać się w zakładzie czy na zapleczu lokalu.

 

Chociaż nasze krajalnice do chleba piekarnicze są wyjątkowo trwałe i prawidłowo użytkowane nie powinny sprawiać kłopotu, z czasem może potrzebne być wsparcie fachowców. Prowadzimy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny – wystarczy jeden telefon, by uzyskać pomoc. Przyjedziemy pod wskazany adres, by szybko przywrócić sprzęt do sprawności.

 

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych sprzętów. Masz dylemat, która maszyna do krojenia chleba w piekarni najlepiej sprawdzi się w Twoim przypadku? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o naszych produktach? Zachęcamy do kontaktu z konsultantami. Zainwestuj w urządzenia, dzięki którym przygotowywanie pieczywa stanie się jednym z najłatwiejszych procesów!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej