Opiekacze do kebaba

Najwyższej jakości opiekacz do kebaba to pierwszy krok do zwiększenia szans na powodzenie w prowadzeniu gastronomii z kuchnią turecką. A dobry kebab to przede wszystkim dobre mięso. Można próbować zakryć je dodatkami, jednak i tak zawsze będzie ono w tej potrawie najważniejsze. Z kolei dobre mięso to nie tylko jego jakość sama w sobie, lecz składowa jakości oraz wysokiej klasy opiekacza do kebaba, który uwypukli walory grillującego się mięsa. Bo lata mijają, a kebab wciąż cieszy się w Polsce niesłabnącą popularnością i niezmiennie jest w naszym kraju fast foodem numer 1. Co za tym idzie – jedzenie kebaba stało się wręcz polską tradycją narodową, która łączy, a nie dzieli, a znalezienie lokalu, nawet zwykłej budki z tym daniem, nie nastręcza zbyt wielu trudności.

 

Opiekacz do kebaba – niezawodne i trwałe urządzenie

 

Idealne przyrządzenie mięsa znacznie ułatwią grille oraz gazowe i elektryczne opiekacze do kebaba z linii produktowej KING od GastroProdukt Professional. Najwyższa jakość, łatwość obsługi i konserwacji, duża wytrzymałość, niezawodność i atrakcyjna cena to tylko niektóre z zalet tych urządzeń, które mogą występować z obudową zamkniętą lub otwartą. W ofercie posiadamy również zestawy w różnych konfiguracjach, w których oprócz opiekaczy do kebaba znajdą państwo również m.in. noże elektryczne do gyrosa, grille kontaktowe elektryczne Panini, stoły chłodnicze, szafy i witryny chłodnicze czy też frytkownice elektryczne. W każdym takim zestawie cena za opiekacz do kebaba jest odpowiednio niższa.

 

Gazowy opiekacz do kebaba – gdzie się sprawdzi?

 

Piece do kebaba są oczywiście podstawowym elementem wyposażenia każdego mniejszego i większego lokalu specjalizującego się w tym rodzaju potrawy i też szerzej – w kuchni tureckiej, ale urządzenia te można spotkać również w wielu innych miejscach, chociażby takich o szeroko pojętym profilu fastfoodowym, a także w lokalach, gdzie kebab nie jest pozycją w menu, lecz samo mięso kebab jest składnikiem jakiejś potrawy.

opiekacz do kebaba

 

Najważniejsze cechy opiekacza do kebaba – symbolu nowej tradycji

 

Wśród głównych cech opiekaczy do kebaba wskazać należy przede wszystkim liczbę palników, która bezpośrednio wpływa na wagę i rozmiar mięsa, które można umieścić w opiekaczu, a także na moc palników. Nasze opiekacze różnią się także mocą silnika elektrycznego oraz długością szpikulca do mięsa (w przedziale 300-890 mm), od którego zależy ilość mięsa, jaką możemy przygotować. Opiekacze GastroProdukt Professional mają ponadto wiele parametrów wspólnych, takich jak: możliwość regulacji temperatury palnika, osłona ze stali nierdzewnej, regulacja szpikulca do mięsa, prędkość obrotowa na poziomie 1 obr./min. czy stalowa tacka ociekowa.

 

Opiekacz do kebaba w rozmiarze KING – na jaki opiekacz się zdecydować?

 

Szeroka gama zróżnicowanych opiekaczy gazowych marki GastroProdukt Professional znacznie ułatwi nam przebrnięcie przez etap, w którym trzeba wybrać odpowiedni opiekacz do realizacji naszych planów gastronomicznych. Na początku musimy zdecydować, jaki rodzaj opiekacza chcemy zakupić – elektryczny czy gazowy.

 

Jeśli zdecydujemy się na wyposażenie naszego lokalu w wariant gazowy KING, który jest bardziej ekonomicznym rozwiązaniem, pozostanie nam w dalszej kolejności wybrać liczbę palników. Model z pojedynczym palnikiem będzie z pewnością najtańszą opcją ze względu na niższe zużycie gazu, lecz im więcej palników, tym zarazem większe możliwości, co długofalowo może nam przynieść więcej korzyści. Gazowy opiekacz do kebaba KING w wersji z jednym palnikiem posiada szpikulec do mięsa, który można obracać ręcznie, z kolei pozostałe opiekacze do kebaba obracają mięso automatycznie. Silnik będący sercem urządzenia umieszczony jest na górze opiekacza i pozwala na zmianę kierunku obrotów szpikulca. Łącznie w naszej ofercie znajdziecie Państwo opiekacze do kebaba z maksymalnie pięcioma palnikami – zarówno gazowe, jak i elektryczne. Liczba palników jest tak istotna, ponieważ od niej zależy, jaką ilość mięsa możemy jednocześnie grillować w naszym urządzeniu. I tak maszyna do pieczenia kebaba z jednym palnikiem umożliwi nam przygotowanie jednorazowo 10 kilogramów mięsa, model trójpalnikowy – do 40 kilogramów. Natomiast pięciopalnikowy potrafi jednorazowo upiec aż do 100 kilogramów mięsa, co zgodnie z nazwą linii produktowej uczyni nas prawdziwymi królami kebaba.

 

Jak czyścić i konserwować opiekacze do kebaba, aby służyły jak najdłużej?

 

Czyszczenie opiekacza do kebaba nie jest trudnym i czasochłonnym zajęciem, szczególnie że urządzenie to zostało zaprojektowane z myślą o tym, by czynność ta była jak najprostsza. Przede wszystkim warto pamiętać, by opiekacz czyścić regularnie, dzięki czemu na długo zachowa on swoje walory techniczne i estetyczne. Zanim podejmiemy się doprowadzenia naszego opiekacza do idealnego stanu, musi on ostygnąć. Najlepiej zrobimy, jeśli płytę z mięsem i szpikulec wyczyścimy miękką szmatką lub gąbką z dodatkiem ciepłej wody i łagodnego detergentu, np. płynu do naczyń. W ten sam sposób możemy umyć zewnętrzną konstrukcję oraz obudowę opiekacza, przez co będziemy mieć gwarancję, że opiekane mięso będzie jak najwyższej jakości. Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą pełną ofertą oraz zakupu naszych opiekaczy do kebaba GastroProdukt Professional. W razie jakichkolwiek problemów z wyborem odpowiedniego sprzętu serdecznie zapraszamy do kontaktu, z chęcią pomożemy w wyborze najlepszego rozwiązania, a ponadto wierzymy, że dzięki naszym produktom Państwa biznes wejdzie na jeszcze wyższy poziom.