Opiekacz do kebaba

Opiekacz do kebaba - Grille i opiekacze do kebaba

Opiekacz do kebaba - Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą grilli i opiekaczy gazowych oraz elektrycznych do kebaba. Produkty GastroProdukt Professional, jakie znajdą Państwo w naszej ofercie to gwarancja zadowolenia. Oferujemy maszyny do kebaba najwyższej jakości w atrakcyjnych cenach.

Jak wiadomo w kebabie najważniejsze jest mięso, które dzięki sprzętowi zakupionemu w naszym sklepie może być idealnie przyrządzone. Grille i opiekacze do kebaba, które oferujemy są także łatwe w obsłudze oraz utrzymaniu.

W razie jakichkolwiek problemów z doborem odpowiedniego sprzętu serdecznie zapraszamy do kontaktu, z chęcią pomożemy w wyborze najlepszego rozwiązania. Doradzimy jaki opiekacz do kebaba muszą państwo zakupić.

 

Opiekacz do kebaba

 

Piece do kebaba – komu potrzebne?

Piece do kebaba | kebab gazowy powinny się znaleźć przede wszystkim w każdym lokalu serwującym kebaby oraz inne dania typu fast food. Tego typu dania są niezwykle popularne w naszym kraju i niemal na każdym rogu można spotkać budkę albo bar serwujący właśnie kebaby. Piec taki umożliwia przygotowanie ciepłych oraz smacznych posiłków. Oprócz pieca może Ci być także potrzebny nóż elektryczny do kebaba.

 

Opiekacz do kebaba - Gazowa maszyna do kebaba

Maszyna do kebaba - Występują dwa rodzaje opiekaczy do kebaba – gazowe oraz elektryczne. W naszej ofercie aktualnie znajdą państwo opiekacze gazowe. Opiekacze te mogą występować z obudową zamkniętą lub otwartą. W zależności od wybranego modelu można przygotowywać mięso różnej wadze – od 45 kilogramów do aż 90 kg. Wybierając odpowiedni model opiekacza warto więc się kierować między innymi liczbą przygotowywanych kebabów.

 

Opiekacz kebab

 

Opiekacz do kebaba – najważniejsze cechy

- waga i rozmiar mięsa, które można umieścić w opiekaczu;

- liczba palników;

- moc palników;

- moc silnika elektrycznego.

 

Opiekacz do kebaba - Symbol nowej tradycji

Opiekacze do kebaba są tym momencie nr. 1 w Polsce używane są w lokalach gastronomicznych, które specjalizują się w kuchni tureckiej. Budki z kebabem i innego typu bary czy restauracje są przykładami miejsc, gdzie nasze opiekacze do kebaba na pewno spełnią swoją rolę. Ale to jednak nie wszystko - pizzerie również mogą oferować pyszne kebaby, podobnie jak i małe, mobilne bary. Maszyny do kebaba takie jak opiekacz do kebaba linia "KING" nie są już używane wyłącznie przez restauracje, które serwują dania mięsne z Turcji. Najlepsze oryginalne maszyny do kebaba GastroProdukt Professional

 

Grill do kebaba

 

Kebab gazowy - Opiekacz do kebaba "KING" GastroProdukt jaki wybrać?

W GastroProdukt Profesional można znaleźć niezwykle zróżnicowaną gamę modeli opiekaczy do kebaba. Największą różnicą między nimi jest sposób pieczenia mięsa. Możesz wybrać pomiędzy modelami z zasilaniem elektrycznym a gazowym. Ekonomiczniejszym rozwiązaniem jest wariant gazowy z pojedynczym palnikiem. Opiekacz do kebaba ten posiada szpikulec do mięsa, który można obracać ręcznie. Pozostałe opiekacze do kebaba obracają mięso automatycznie. Silnik zainstalowany jest na górze opiekacza, który pozwala na obracanie szpikulca w obie strony. W naszej ofercie znajdują się też opiekacze do kebaba z 2, 3, 4, a nawet 5 palnikami gazowymi lub elektrycznymi.

 

Opiekacz do kebaba gazowy - Maszyna do kebaba i jego wydajność?

Ilość mięsa, które możesz przygotować przy pomocy opiekacza do kebaba zależy przede wszystkim od liczby palników. Maszyny do kebaba z większą ilością palników pozwalają nam na pieczenie większej ilości mięsa w tym samym czasie. Przykładu maszyna do kebaba z pojedynczym palnikiem pozwala na przygotowanie jednorazowo do 10 kg mięsa, podczas gdy model z podwójnym palnikiem umożliwia nam pieczenie mięsa nawet 20 kg. Opiekacze do kebaba trzy palnikowe pozwalają na przyrządzenie mięsa od 30 do 40 kg, a opiekacze do kebaba pięciopalcowe nawet 70 kg mięsa! Największy z dostępnych maszyn do kebaba z pięcioma palnikami gwarantują wydajność od 80 aż do 100 kg mięsa!

 

Kebab gazowy

 

Grill do kebaba - Charakterystyka opiekaczy do kebaba?

Poszczególne opiekacze do kebaba różnią się od siebie także długością szpikulca do mięsa. Oczywiście im jest on dłuższy, tym większą ilość mięsa możesz za jego pomocą przyrządzona. W najmniejszym z dostępnych opiekaczy szpikulec ma długość 300 mm, podczas gdy w największy jest 890 mm. Ponadto opiekacz do kebaba w asortymencie mają wiele wspólnego:

  • możliwość regulacji temperatury palnika,
  • osłona ze stali nierdzewnej i szpikulec,
  • regulacja szpikulca do mięsa,
  • prędkość obrotowa na poziomie 1 obr./min.,
  • tacka ociekowa stalowa.

 

Maszyny do kebaba

 

Opiekacz do kebaba - Jak czyścić?

Chociaż opiekacz do kebaba pozostaje zazwyczaj stosunkowo czysty. To konieczne jest jego regularne mycie. Nie zajmuje to wiele czasu, należy jednak pamiętać, że musi on najpierw ostygnąć. Gdy do tego dojdzie, płytę z mięsem i szpikulec oczyść miękką szmatką, ciepłą wodą i łagodnym detergentem. Gdy opiekacz zostanie schłodzony płytę oraz szpikulec można czyścić miękką gąbką, ciepłą wodą oraz płynem do naczyń. Zewnętrzną konstrukcję i obudowę opiekacza można czyścić w ten sam sposób, aby zapewnić estetyczny wygląd. Czyszczenie opiekacza nie sprawia żadnych problemów, gdyż zostało zaprojektowane z myślą o prostocie obsługi z czyszczeniem.