0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Automaty do bitej śmietany

Każdy, kto choć chwilę spędził na profesjonalnym zapleczu gastronomicznym, wie, że w ferworze pracy liczy się każda sekunda, a każdy ruch jest istotny. Przez całą zmianę konieczne jest utrzymanie wysokiego poziomu skupienia, a maszyny i ludzie pracują na najwyższych obrotach. Dlatego, automatyzując pewne procesy, takie jak chociażby przygotowywanie bitej śmietany, oszczędzamy czas i energię naszego zespołu kucharzy, którzy mogą skupić się na innych, równie istotnych czynnościach. Co więcej, wyspecjalizowana w wykonywaniu konkretnego zadania maszyna, gwarantuje stuprocentową powtarzalność całego procesu i jakość efektu. To z kolei daje pewność, że konsystencja bitej śmietany za każdym razem będzie idealna, a jej tekstura niezmiennie delikatna. Zachęcamy do zapoznania się z naszą szeroką ofertą kompletnego wyposażenia profesjonalnej gastronomii, w tym restauracji, piekarni, cukierni i kawiarni oraz wielu innych.

Nasze produkty

Ubij śmietanę i dobry biznes


Maszyny do bitej śmietany służą przede wszystkim do wytwarzania charakterystycznej, lekkiej polewy, stanowiącej nieodłączny dodatek wielu deserów, ciast i innych słodkich smakołyków. Istotna w produkcji jest nie tylko odpowiednia śmietana, najlepiej tłusta, ale także zachowanie stałej niskiej temperatury. Dzięki zintegrowanemu agregatowi chłodniczemu, wytworzona bita śmietana pozostaje w zimnym pojemniku, który zapobiega utracie konsystencji, smaku i tekstury. Niewielki, lecz czytelny wskaźnik pozwala kontrolować temperaturę w pojemniku. Solidna konstrukcja z tworzyw sztucznych i stali nierdzewnej to gwarancja długoletniej pracy maszyny do bitej śmietany marki GastroProdukt Professional. W naszej ofercie znajdą Państwo automaty do bitej śmietany z pojemnikiem o pojemności 3 lub 5 litrów, adresowane do zastosowań profesjonalnych. Urządzenia charakteryzują kompaktowe rozmiary, co umożliwia umieszczenie ich w dowolnym miejscu zaplecza kuchennego, bez obaw o niewystarczającą przestrzeń. Maszyna do bitej śmietany stanowi niezbędnik w każdej kawiarni, która ma ambicje serwowania najlepszych deserów w mieście.

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej