Automaty do bitej śmietany
Każdy, kto choć chwilę spędził na profesjonalnym zapleczu gastronomicznym, wie, że w ferworze pracy liczy się każda sekunda, a każdy ruch jest istotny. Przez całą zmianę konieczne jest utrzymanie wysokiego poziomu skupienia, a maszyny i ludzie pracują na najwyższych obrotach. Dlatego, automatyzując pewne procesy, takie jak chociażby przygotowywanie bitej śmietany, oszczędzamy czas i energię naszego zespołu kucharzy, którzy mogą skupić się na innych, równie istotnych czynnościach. Co więcej, wyspecjalizowana w wykonywaniu konkretnego zadania maszyna, gwarantuje stuprocentową powtarzalność całego procesu i jakość efektu. To z kolei daje pewność, że konsystencja bitej śmietany za każdym razem będzie idealna, a jej tekstura niezmiennie delikatna. Zachęcamy do zapoznania się z naszą szeroką ofertą kompletnego wyposażenia profesjonalnej gastronomii, w tym restauracji, piekarni, cukierni i kawiarni oraz wielu innych.
Nasze produkty
Ubij śmietanę i dobry biznes
Maszyny do bitej śmietany służą przede wszystkim do wytwarzania charakterystycznej, lekkiej polewy, stanowiącej nieodłączny dodatek wielu deserów, ciast i innych słodkich smakołyków. Istotna w produkcji jest nie tylko odpowiednia śmietana, najlepiej tłusta, ale także zachowanie stałej niskiej temperatury. Dzięki zintegrowanemu agregatowi chłodniczemu, wytworzona bita śmietana pozostaje w zimnym pojemniku, który zapobiega utracie konsystencji, smaku i tekstury. Niewielki, lecz czytelny wskaźnik pozwala kontrolować temperaturę w pojemniku. Solidna konstrukcja z tworzyw sztucznych i stali nierdzewnej to gwarancja długoletniej pracy maszyny do bitej śmietany marki GastroProdukt Professional. W naszej ofercie znajdą Państwo automaty do bitej śmietany z pojemnikiem o pojemności 3 lub 5 litrów, adresowane do zastosowań profesjonalnych. Urządzenia charakteryzują kompaktowe rozmiary, co umożliwia umieszczenie ich w dowolnym miejscu zaplecza kuchennego, bez obaw o niewystarczającą przestrzeń. Maszyna do bitej śmietany stanowi niezbędnik w każdej kawiarni, która ma ambicje serwowania najlepszych deserów w mieście.