Taborety gazowe
Taboret gazowy pomimo miniaturowych rozmiarów jest zdolny podgrzać jednorazowo nawet 100 litrów potrawy. Na stronie GastroProdukt.pl znajdziesz zarówno pojedyncze, jak i podwójne taborety gazowe, a także kompletne, funkcjonalne zestawy. Jakość materiałów wykorzystanych do ich produkcji i precyzja wykonania to znaki rozpoznawcze naszej marki. Wybierz profesjonalny sprzęt, dostosowany do Twoich potrzeb!
Nasze produkty
Taboret gazowy
Taboret gazowy to urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni – niezależnie od jej wielkości czy typu dań, w których specjalizują się kucharze. Jego działanie nie jest skomplikowane, ponieważ palnik podpina się po prostu do butli z gazem (propanem) za pomocą węża. Dzięki temu można przygotowywać na nim różnego typu potrawy, szczególnie te, które wymagają długiego gotowania lub podgrzewania w garnkach o dużej pojemności.
W ofercie GastroProdukt.pl dostępne są nowoczesne, funkcjonalne i solidnie wykonane taborety gazowe o różnych wymiarach i mocy. Doskonale sprawdzają się w różnych okolicznościach. Ten niepozorny sprzęt stanowi niezwykle praktyczne uzupełnienie wyposażenia profesjonalnej kuchni.
Dlaczego warto umieścić w swoim lokalu gastronomicznym taboret gazowy? Do jego największych zalet zaliczają się m.in.:
- łatwy montaż,
- prosta obsługa,
- niewielkie wymiary,
- wysoka szybkość gotowania,
- uniwersalne zastosowanie.
W naszym sklepie z pewnością znajdziesz model, który spełni wszystkie Twoje oczekiwania oraz dostosowuje się do stawianych mu wymogów. Pomożemy Ci dobrać odpowiedni wariant taboretu gazowego, tak by był jak najbardziej praktyczny i wydajny w danych warunkach. Posiadamy wiele opcji, które różnią się wielkością, parametrami technicznymi oraz ceną. Zachęcamy do uważnego zapoznania się ze wszystkimi produktami.
Taboret gastronomiczny
Taboret gastronomiczny sygnowany logo GastroProdukt Professional znajdzie zastosowanie w profesjonalnych kuchniach dowolnego typu. Jego liczne zalety docenią pracownicy takich miejsc, jak np.:
- restauracje,
- stołówki,
- jadłodajnie,
- bary mleczne,
- hotele,
- bary szybkiej obsługi.
Takie urządzenie znajduje zastosowanie także w przypadku firm cateringowych, które przygotowują poczęstunek podczas imprezy na zewnątrz, na placu, w hali itp.
Taborety gazowe jednopalnikowe i dwupalnikowe to uniwersalny sprzęt, który usprawnia pracę oraz pozwala serwować świeże potrawy na bieżąco. Można na im ustawić garnek o pojemności nawet do 160 litrów, w którym da się gotować zupy, potrawki, sosy, gulasze, kompoty, a także mięso, owoce morza i inne przysmaki. Pozwalają również szybko odgrzać takie dania czy dodatki, bez konieczności zajmowania pieca/kuchenki. Zwalniają również z konieczności podnoszenia bardzo ciężkiego garnka, co jest nie tylko trudne, ale i potencjalnie niebezpieczne.
Każdy z naszych taboretów gastronomicznych jest wykonany z dobrej gatunkowo stali nierdzewnej, dlatego jest solidny, wytrzymały i przez długi czas zachowuje schludny wygląd. Sprzęty GastroProdukt doskonale znoszą intensywną eksploatację – są niezawodne. Posiadają wszelkie atesty oraz dodatkowe zabezpieczenia.
Projektując taborety gastronomiczne zadbaliśmy również o to, by były ekonomiczne. Wiele godzin pracy w kuchni pochłania sporo gazu. Z tego względu nasze urządzenia posiadają regulator, który pozwala rozsądnie korzystać z mocy, dostosowując ją do rodzaju obróbki.
Obsługa kuchni z przyjemnością korzysta z naszych taboretów gazowych, ponieważ są wyjątkowo bezpieczne i intuicyjne w użytkowaniu. Do tego są proste w czyszczeniu, ponieważ do ich pielęgnacji nie trzeba stosować specjalnych detergentów czy innych środków chemicznych. Taki sprzęt pomaga lepiej zorganizować pracę w kuchni, dzięki czemu można w pełni wykorzystać potencjał swoich pracowników i najlepiej zagospodarować ich czas oraz siły przerobowe.
Taboret gazowy gastronomiczny
Taboret gazowy gastronomiczny może być niezwykle użytecznym sprzętem, ale trzeba wybrać odpowiedni model. Zapraszamy do dokładnego przejrzenia wszystkich dostępnych produktów z tej kategorii.
Podczas zakupu taboretu gazowego przede wszystkim warto wziąć pod uwagę wymiary urządzenia. Jest to podstawowe kryterium, ponieważ od niego zależy to, jak szybko i jaką ilość potrawy można przygotować za jednym razem. Trzeba też mieć na względzie dostępną przestrzeń w kuchni lub na zapleczu – sprzęt trzeba ustawić w takim miejscu, by dało się go swobodnie, bezpiecznie obsługiwać.
Przy tym oczywiście powinno się sprawdzić moc, gdyż ma ona wpływ na czas gotowania/podgrzewania dań. Nie bez znaczenia jest też źródło ciepła – płyta elektryczna jest bezpieczniejsza i wygodniejsza, ale z kolei zdaniem wielu mistrzów kuchni dania przygotowywane na palniku są smaczniejsze.
Jako doświadczony producent solidnych i funkcjonalnych sprzętów o zastosowaniu komercyjnym, przygotowaliśmy wiele modeli taboretów gazowych gastronomicznych o zróżnicowanych parametrach. Nasi Klienci mogą wybierać spośród większych i mniejszych wariantów podwójnych lub pojedynczych.
Jeśli potrzebne jest wsparcie podczas zakupów, zapraszamy do kontaktu z konsultantami sklepu GastroProdukt Professional – gwarantujemy fachową poradę oraz chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.
Zapewniamy pełne wsparcie nie tylko przed, ale też po zakupie taboretu gazowego. Prowadzimy serwis, w ramach którego nasi fachowcy w razie potrzeby szybko niosą potrzebną pomoc. Przyjadą pod wskazany adres, by postarać się przywrócić sprzęt do pełnej sprawności albo zabiorą go do warsztatu. Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, jak awaria urządzeń kuchennych potrafi zaburzyć pracę, dlatego działamy w możliwie jak najszybszym tempie.
Użytkowanie i czyszczenie taboretów gazowych
Obsługa i czyszczenie taboretów gazowych nie są skomplikowane. Kluczowe jest podpięcie butli z gazem zgodnie z zasadami bezpieczeństwa oraz zamykanie zaworu po zakończonej pracy. Sprzęt powinien oczywiście znajdować się w dobrze wentylowanym pomieszczeniu, w którym zamontowano odpowiednie czujniki. Pokrętła są poręczne i wyraźnie opisane, dlatego pracownicy nie będą musieli odbywać szkolenia czy nawet czytać instrukcji.
Utrzymanie czystości także nie należy do trudnych zadań. Taboret gazowy gastronomiczny wystarczy myć preparatami przeznaczonymi do pielęgnacji takiego sprzętu. Solidna nierdzewna stal jest odporna na czyszczenie, zawsze jednak należy stosować produkty odpowiednio dobrane do danej powierzchni. Pomimo tego, że metal ten ogranicza rozwój mikrobów, obsługa powinna dokładnie myć sprzęt po każdym dniu pracy. W ten sposób można też ograniczyć powstawanie zabrudzeń i zacieków, które z czasem bywają bardziej kłopotliwe w usunięciu.
Każdy z taboretów gazowych, które są dostępne w naszej ofercie, jest przystosowany do wykorzystania profesjonalnego. Dzięki temu ma się gwarancję działania bez awarii czy usterek nawet przy dużym obłożeniu lokalu. Urządzenia są w praktyce bezproblemowe i stanowią niezwykle praktyczne ułatwienie.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą taboretów gazowych z linii GastroProdukt Professional. Wybierz sprzęt, który pozwoli Ci zwiększyć wydajność kuchni w Twoim lokalu. Postaw na proste, sprawdzone, niezawodne rozwiązanie!