0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Piec ogrodowy do pizzy

Nasze produkty

 

Piec do pizzy ogrodowy - Włoski klimat w ogrodzie.

Piec do pizzy ogrodowy - Letni, ciepły wieczór. Gwar, śmiech i przyjacielskie rozmowy mieszają się z brzękiem kieliszków wznoszonych w toastach. Wraz z biegiem czasu przyjęcie przenosi się z domu do ogrodu, a tam już czeka na biesiadników świeżo wypieczona pizza. Prosto piec do pizzy ogrodowy, przygotowana na oczach gości przez sprawnego pizzaiolo, zachwyca idealną konsystencją ciasta i perfekcyjnym smakiem. A to wszystko za sprawą doskonale dobranego duetu, który stanowią umiejętności kucharza i piec do pizzy ogrodowy marki GastroProdukt Professional. Bogata oferta produktów gastronomicznych dla profesjonalistów gwarantuje, że znajdą u nas Państwo brakujący element wyposażenia Waszej kuchni (i ogrodu).

 

 

 

Ogrodowy piec do pizzy z prawdziwego zdarzenia

Ogrodowy piec do pizzy - nasze piece ogrodowe do pizzy cechuje niezwykle wysoka wydajność w połączeniu z wyjątkowo niskim zużyciem energii. Stwarza to idealne warunki do wypieku przepysznej pizzy, którą zachwalać będą nawet Włosi. Wykorzystując do produkcji pieców materiały wysokiej jakości, takie jak: szamotowe płytki ogniotrwałe, włókna ceramiczne i stal nierdzewna, gwarantujemy długoletnią, bezproblemową eksploatację. Niezależnie od preferowanego źródła energii cieplnej, oferujemy piece opalane gazem ziemnym, jak też tradycyjnie – drewnem. Dla tych z Państwa, którzy wybiorą wersję drugą, pomocna może okazać się podstawa pieca, służąca za półkę na drewno. Komory naszych pieców są zbudowane z wymiennych ogniotrwałych płyt o szerokości 3 cm. To wystarczająca grubość, by nie musieć się martwić zbyt wysoką utratą ciepła. Dodatkowo, po bokach pieca ogrodowego do pizzy znajdują się półki usprawniające przygotowanie tego neapolitańskiego przysmaku według własnego uznania. Piece naszej produkcji nagrzewają się do temperatury roboczej w niezwykle szybkim tempie – wystarczy tylko 5 minut, by osiągnąć 500°C. Temperaturę można kontrolować za pomocą czytelnego pirometru, wskazującego ilość stopni Celsjusza w komorze spalania. Zaprojektowaliśmy nasz piec ogrodowy do pizzy w taki sposób, by były to najbardziej ergonomiczne i przyjazne w użytkowaniu sprzęty, olśniewające nowoczesnym designem. Cztery kółka zapewniają piecom dużą mobilność, a przestronna komora pozwala na pieczenie nawet 5 pizz jednocześnie (w zależności od modelu). Zachęcamy do sprawdzenia szerokiej gamy urządzeń gastronomicznych GastroProdukt Professional, w której ogrodowy piec do pizzy stanowi jedynie zapowiedź naszych możliwości.

 

Artykuły

Co to jest bemar, jak działa i do czego służy?

Bemar to urządzenie kuchenne, wykorzystywane do podgrzewania potraw, aby utrzymać pożądaną temperaturę serwowanych dań. Powszechnie wykorzystuje się je w gastronomii – w bufetach,…
Zobacz więcej

Zastosowanie taboretów gastronomicznych

Taborety gastronomiczne stanowią ważny element wyposażenia profesjonalnych kuchni i innych miejsc związanych z gastronomią. Istnieją różne modele, które różnią się…
Zobacz więcej

Rodzaje stali nierdzewnej i jej zastosowanie w gastronomii

Stal nierdzewna w swoim składzie zawiera co najmniej 10,5% chromu, ale ma różny skład chemiczny, przez co wyróżniamy jej kilka rodzajów. Do czego wykorzystuje się stal…
Zobacz więcej