0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Zmywarki kapturowe

Od zwykłych zmywarek wyróżnia ją wysoka wydajność, szybkie cykle zmywania, doskonała higiena oraz duża pojemność. Zmywarka kapturowa pozwala w naprawdę krótkim czasie zadbać o czystość naczyń w różnych rozmiarach, optymalizując pracę zespołu w Twoim lokalu. Przekonaj się, dlaczego warto w nią zainwestować. 

Nasze produkty

Zmywarka kapturowa – podstawowe urządzenie w twojej restauracji

 

Zmywarka kapturowa to rewolucyjne urządzenie, które myje naczynia za pomocą pary o bardzo wysokiej temperaturze i określonym natężeniu. Dzięki tej technologii można łatwiej doczyścić miejsca, do których sama woda mogłaby nie dotrzeć. Duża skuteczność i spore możliwości wykorzystania to jednak nie jedyne powody, dla których firmy gastronomiczne wybierają zmywarki kapturowe

 

Szybko, dokładnie, tanio – tak pracują zmywarki kapturowe do naczyń z funkcją wyparzania

 

Zmywarki kapturowe błyskawicznie podgrzewają wodę, dlatego są praktycznie od razu gotowe do działania. Są wyposażone w kontrolowany termostat temperatury mycia (55°C) i wyparzania (85-90°C) oraz dozownik detergentu i nabłyszczacza, dzięki czemu środki są automatycznie podawane przy każdym myciu. Cykl mycia może trwać 60, 90, 120 albo 180 sekund, w zależności od potrzeb – kontrolka sygnalizuje zakończenie procesu, a wówczas naczynia są całkowicie czyste dzięki sile wody, ciepła i detergentów. Pod kątem zachowania higieny, zmywarki kapturowe nie mają sobie równych. W branży gastronomicznej wymaga się idealnej czystości, która zresztą wynika nie tylko z rygorystycznych przepisów i standardów. Nienaganna czystość talerzy, sztućców, ale i pozostałych powierzchni (takich jak m.in. garnki, tace i wszystkie naczynia, w których przygotowuje się posiłki), wpływa na wizerunek lokalu gastronomicznego oraz bezpieczeństwo gości. Od tego w dużej mierze zależy to, jak jest on postrzegany przez klientów. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne zapewniają idealną czystość, a także pomagają kompleksowo zadbać o higienę i dezynfekcję. Zmywarka kapturowa pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze. Koszty jej eksploatacji są niskie dzięki zastosowaniu wydajnych pomp oraz precyzyjnych ramion myjących i płuczących. Odpowiednio opracowane programy sprawiają, że niezależnie od skali zabrudzeń i długości mycia, zmywarka zużywa zaledwie 2,5 litra wody na jeden cykl. Na eksploatację wpływ mają także materiały, z których są wykonane zmywarki kapturowe dostępne w ofercie GastroProdukt Professional – wysokogatunkowa stal nierdzewna AISI 304 oraz wzmocnione drzwi i zawiasy gwarantują wieloletnią, bezawaryjną pracę.

 

Innowacyjne rozwiązanie dla gastronomii – zmywarki kapturowe

 

Profesjonalne zmywarki kapturowe gastronomiczne dostępne w naszej ofercie zostały zaprojektowane w innowacyjny sposób. Wewnętrzna komora posiada zaokrąglone krawędzie, które zapobiegają gromadzeniu się brudu oraz tłuszczu. Przemyślana konstrukcja umożliwia łatwy załadunek, zwłaszcza jeśli jest zainstalowana w odpowiednim miejscu. Gabaryty urządzenia nie są jednak obojętne, dlatego dobrze, by było umieszczone na odpowiednio dużej przestrzeni, aby mogło być w pełni wykorzystane. Załadunek zmywarki kapturowej powinien być prosty i funkcjonalny, dlatego wskazane jest postawienie urządzenia w pobliżu zlewu i kosza na śmieci, najlepiej blisko wejścia do kuchni. Ułatwi to kelnerom odkładanie naczyń na blacie lub w zlewie. Operator usunie resztki jedzenia, dzieląc je na mokre i suche odpady, a następnie korzystając ze zlewu, usunie najbardziej uporczywe zabrudzenia pod strumieniem wody, zanim odłoży naczynia do zmywarki.

 

Gdzie sprawdzą się zmywarki kapturowe i dlaczego warto w nie zainwestować?

 

Zmywarka kapturowa gastronomiczna jest idealnym rozwiązaniem do dużych restauracji i kuchni przemysłowych, a także wszędzie tam, gdzie wymaga się zmywania dużych ilości naczyń w krótkim czasie. Czas pracy takiego urządzenia jest bardzo krótki – jest stanie zmywać do 60 koszy na godzinę, przy cyklu o długości 1 minuty. Ponadto zmywarki kapturowe świetnie sprawdzają się w punktach gastronomicznych o podwyższonych standardach higieny. Dzięki temu, że urządzenie to nie tylko myje, ale też dezynfekuje, jest sprzętem szczególnie polecanym w branży gastronomicznej, hotelarskiej, a także w szkołach, przedszkolach, stołówkach i szpitalach. Inwestowanie w poprawę pracy lokalu, zdrowie pracowników i lepsze zarządzanie myciem jest niezbędne w tych sektorach, a zatem taki sprzęt jest absolutnie niezbędny.

 

Zalety zmywarek kapturowych – prostota i wygoda obsługi

 

Zmywarka kapturowa jest nie tylko specjalnie zaprojektowana do mycia dużej ilości naczyń w krótkim czasie, ale także sprawia, że załadunek i rozładunek są znacznie łatwiejsze. Konstrukcja urządzeń tego typu została tak dostosowana, by operator nie musiał schylać się wkładając naczynia do kosza – podstawa nośna jest wystarczająco wysoka, a zamykanie zmywarki jest ułatwione dzięki uchwytowi. Po zakończeniu mycia kosz można łatwo wyładować, a ponowne napełnienie jest równie szybkie i proste. Obsługa zmywarki kapturowej jest wyjątkowo intuicyjna, dzięki czemu nawet niewprawieni adepci nie będą mieli problemu z uruchomieniem urządzenia, a zaoszczędzony czas przeznaczą na istotniejsze działania. Przejrzyste oznaczenia na panelu sterowania są umiejscowione na obudowie, w widocznym miejscu. Co więcej, wszystkie zmywarki kapturowe GastroProdukt Professional dodatkowo posiadają funkcję automatycznego startu. Zachęcamy do zapoznania się z szeroką gamą urządzeń GastroProdukt Professional, które ułatwią Państwu serwowanie posiłków na najwyższym poziomie. W razie potrzeby nasz Dział Obsługi Technicznej pomoże przy wyborze oraz odpowie na wszystkie pytania. Zapraszamy do sprawdzenia pełnej oferty zmywarek kapturowych!

Artykuły

Jaką zmywarkę gastronomiczną kupić?

Stacja mycia naczyń jest niezwykle ważnym miejscem na zapleczu lokalu gastronomicznego. Od urządzeń tego typu zależy estetyka, higiena i bezpieczeństwo serwowanych posiłków, co ma ogromny…
Zobacz więcej

Jak wybrać zmywarko-wyparzarkę – sprawdź, na co warto zwrócić uwagę i co trzeba wiedzieć o tym sprzęcie!

Czyste, lśniące naczynia to wizytówka każdego lokalu gastronomicznego. Odpowiedni sprzęt myjący jest niezwykle ważny nie tylko ze względów wizualnych, ale przede wszystkim sanitarnych.…
Zobacz więcej