0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Witryny cukiernicze

Umiejętność tworzenia nietuzinkowych deserów i wypieków to tylko połowa sukcesu. Do pełni szczęścia potrzebna jest jeszcze ich należyta prezentacja. Witryny cukiernicze dostępne na stronie GastroProdukt.pl oferują szerokie pole do popisu w tej kwestii. Zapoznaj się z naszą ofertą, by stworzyć idealną aranżację w swoim lokalu!

Nasze produkty

Witryna cukiernicza


Witryna cukiernicza to niezwykle efektowny, a zarazem praktyczny element wyposażenia. Z łatwością można znaleźć u nas sprzęt, który dopasuje się do stylu lokalu i specyfiki oferty. Dodanie go do swojego asortymentu oznacza koniec zmartwień o kwestie estetyczne prezentacji wypieków i innych frykasów – w ten sposób można apetycznie, a przy okazji całkowicie bezpiecznie wystawić oferowane przysmaki.


Dzięki witrynom cukierniczym produkowanym przez GastroProdukt Professional, wszystkie wyroby będą wabić oko Klientów już od przekroczenia progu lokalu. Nasz niezwykle bogaty asortyment jest wyjątkowo zróżnicowany, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. 


Nasze witryny cukiernicze posiadają liczne walory, ułatwiające nie tylko codzienne użytkowanie, ale również pomagające odpowiednio prezentować towar. Gięta szyba sprawia, że pole widoczności zwiększa się, a asortyment jest lepiej widoczny. Technologia wentylacji zapewnia sprawną cyrkulację powietrza, co nie pozostaje bez wpływu na jakość jedzenia. Regulowana temperatura pozwala z kolei przechowywać towar w odpowiednich warunkach. Posiadamy modele dostosowane do chłodzenia, ale też podgrzewania np. świeżych pączków. Dzięki temu będą wyglądały i smakowały, jakby dopiero przed chwilą zostały usmażone. 
Przy tym całość jest oczywiście wykonana z materiałów wysokiej jakości, m.in. drewna, stali nierdzewnej i odpornych tworzyw sztucznych. Uszczelki zapewniają odpowiednią izolację, a szkło hartowane gwarantuje wytrzymałość ścianek. Dzięki temu witryny cukiernicze GastroProdukt Professional świetnie znoszą intensywną eksploatację i przez długi czas zachowują swoje właściwości oraz idealny wygląd.


Zadbaliśmy także o to, by obsługa naszych sprzętów była jak najbardziej intuicyjna. Elektryczny panel sterowania pozwala łatwo dostosowywać ustawienia witryny cukierniczej. Pracownicy szybko opanują wszystkie funkcje, dlatego bez problemu będą z niej korzystać. W razie czego do produktów dołączamy przejrzyste, szczegółowe instrukcje.


Dzięki bogatej palecie funkcjonalności, każda z naszych witryn cukierniczych spełnia się w roli małej mobilnej cukierni, kawiarni czy restauracji. Wysokiej jakości oświetlenie LED jest nie tylko ergonomiczne (zużywa mało energii), ale przede wszystkim zapewnia doskonałą widoczność każdej części witryny. Dzięki niemu klienci mogą dokładnie przyjrzeć się towarom, a pięknie podświetlone smakołyki wyglądają jeszcze bardziej zachęcająco.


Wszystko to sprawia, że witryny cukiernicze GastroProdukt z powodzeniem korzystnie prezentują przysmaki serwowane zarówno na zimno, jak i na ciepło.


Witryna chłodnicza cukiernicza


Witryna chłodnicza cukiernicza może być używana do rożnych celów. Ze względu na swoje działanie, nie tylko eksponuje produkty, ale też utrzymuje je we właściwej temperaturze. Jak najbardziej można w niej wyłożyć ciasta, desery, sałatki owocowe czy produkty mleczne. W witrynach cukierniczych da się również przechowywać napoje butelkowane czy puszkowane, a także świeże soki, koktajle czy smoothies. 
W ofercie GastroProdukt Professional dostępne są rozmaite modele witryn chłodniczych cukierniczych, różniące się od siebie pod względem rozmiarów, parametrów, a także wyglądu. Nasz sprzęt z powodzeniem może być wykorzystywany w wielu miejscach. Zwykle takie ekspozycje są stosowane w:

 

  • cukierniach,
  • piekarniach,
  • ciastkarniach,
  • kawiarniach,
  • restauracjach,
  • hotelach.


Można jednak spotkać je także w wielu innych punktach gastronomicznych, co jest dowodem na to, że witryny cukiernicze są bardzo uniwersalnymi urządzeniami. Jeżeli np. prowadzi się lokal z kanapkami (tzw. sandwich shop) czy innymi przysmakami o krótkim terminie przydatności do spożycia, to profesjonalna witryna chłodnicza idealnie spełni potrzeby sprzedażowe takiego miejsca.


Witryny cukiernicze


Lady oraz witryny cukiernicze prezentowane w GastroProdukt Professional dostępne są w przeróżnych konfiguracjach. Posiadamy modele z szybą prostą lub efektownie zaokrągloną. Dzięki temu można na różne sposoby eksponować ciasta, torty, praliny, makaroniki, desery oraz inne wypieki i słodycze. 
Ludzie są wzrokowcami, dlatego klienci najczęściej „kupują oczami”. Estetycznie zaaranżowana wystawa sprawia, że towary stają się jeszcze bardziej atrakcyjne. Często osoby przekraczające próg cukierni czy piekarni wchodzą do niej w celu zakupu konkretnego produktu, ale ostatecznie decydują się dobrać jeszcze przysmak, który skusił ich swoim apetycznym wyglądem. Dzięki witrynie cukierniczej można więc odczuwalnie zwiększyć sprzedaż, maksymalizując zyski.


Klient decyduje się często na zakupy tam, gdzie podoba mu się atmosfera, docenia sposób przedstawienia towaru oraz po prostu czuje się swobodnie. Nie inaczej jest w przypadku kawiarni czy innego lokalu gastronomicznego, gdzie każdy gość patrzy nie tylko na menu, ale również na to, czy może np. dokładnie obejrzeć towary czy swobodnie porozmawiać z osobą towarzyszącą.


Podobnie jak w sklepie, tak i lokalach usługowych ważne jest wyeksponowanie zalet oferowanych produktów. W tym celu wykłada się towar na półkach, a także tworzy klimat i uwydatnia walory kulinarne towarów. Świetnym magnesem na klientów są desery, które w kawiarniach czy innych lokalach gastronomicznych skutecznie przyciągają wzrok i pobudzają apetyt. Witryna cukiernicza jest idealnym rozwiązaniem do eksponowania deserów. Urządzenie może być ustawione na środku pomieszczenia, pod ścianą albo przy ladzie. Nawet prosty model może w skuteczny sposób wyeksponować zalety lokalu gastronomicznego, zachwycając odwiedzających.


W każdej aranżacji, bez względu czy jest to restauracja, czy też mały lokal gastronomiczny, cukiernia lub kawiarnia, zaplecze oraz sama sala konsumpcyjna powinny być odpowiednio zaaranżowane. Kuchnia musi być wygodna, dostępna i przestronna, tak by wszyscy mogli w niej poruszać się bez skrępowania. Ważne jest odpowiednie ustawienie nie tylko sprzętu, ale również przygotowanie blatów i akcesoriów logistycznych. Tak samo jest z urządzaniem sali – najlepiej, by była estetyczna, ale zarazem ergonomiczna dla obsługi i klientów. Witryna cukiernicza jest jednym z elementów, który pozwala praktycznie zagospodarować dostępną przestrzeń.
Sala konsumpcyjna jest bardzo ważnym miejscem – to tutaj zwykle spożywa się zakupione produkty, a otoczenie ma ogromny wpływ na doznania. Jest obecna w każdym lokalu gastronomicznym, chyba że ten oferuje jedynie jedzenie na wynos. Powinna być przestronna, ale i przytulna. Musi posiadać wygodne krzesła i stoliki, przy których aż chce się przysiąść. Aranżując swój lokal warto wyeksponować w nim to, co najlepsze, na przykład wyjątkowo apetyczne i efektowne desery czy przekąski. 


W witrynie cukierniczej można umieścić pyszne ciasta oraz wypieki, którym trudno się oprzeć. Na ekspozycji dobrze jest też umieścić dodatkowe dekoracje, np. świeże owoce i kwiaty. Im piękniejsza kompozycja, tym klienci dłużej będą się jej przyglądać – wtedy rośnie szansa, że skuszą się na coś pysznego.
Powszechnie można spotkać się z przekonaniem, że aranżacja lokalu gastronomicznego jest bardzo kosztowna. W rzeczywistości nie jest to do końca prawda. Znacznie więcej środków przeznacza się na zaplecze kuchenne, gdzie dobrej jakości sprzęt oraz wyposażenie jest nawet kilkukrotnie droższe. Sala konsumpcyjna powinna być urządzona „ze smakiem”, ale bez zbytniego przepychu. Pozwoli to nie tylko przytulnie ją zaaranżować, ale również sprawi, że klienci będą czuć się komfortowo. 


Takie elementy wyposażenia, jak np. witryna cukiernicza czy lady ekspozycyjne, są faktycznie kosztowne, ale inwestycja w nie szybko się zwraca. Są niezwykle skuteczne w zachęcaniu klientów do zakupu produktów, dlatego zwiększają zyski. Do tego ograniczają problem marnowania jedzenia i związanych z tym strat, ponieważ przedłużają świeżość eksponowanych przysmaków.


Witryny chłodnicze cukiernicze


Witryny chłodnicze cukiernicze mogą pracować różnych temperaturach, a ich dokładny zakres zależy od wybranego modelu urządzenia. W przypadku oferowanych przez nas produktów średnio wynosi 0℃-12℃, co daje wiele możliwości. Można przechowywać w nich zarówno ciasta drożdżowe, które bardzo dobrze radzą sobie nawet bez chłodzenia, jak i delikatne kremowe torty, które w zbyt wysokiej temperaturze potrafią stracić wszystkie swoje walory w zaledwie kilka godzin. 
Podstawowe cechy witryn cukierniczych GastroProdukt:

 

  • cyfrowy regulator temperatury,
  • chłodzenie statyczne,
  • oświetlenie LED,
  • obudowa ze stali nierdzewnej z dodatkiem naturalnego drewna,
  • nóżki regulowane.


Nasze sprzęty są nowoczesnymi urządzeniami, zaprojektowanymi z dbałością o każdy szczegół. Są niezwykle funkcjonalne, praktyczne, a do tego pięknie się prezentują. Nowoczesne technologie obecne w naszych witrynach cukierniczych nie tylko zatrzymują pyszny smak i apetyczny aromat produktów, ale i nadają im jeszcze bardziej wykwintny wygląd, co nie ujdzie uwadze klientów.


Posiadamy różnorodne modele witryn chłodniczych cukierniczych, przystosowane do eksponowania rozmaitych produktów. Proponujemy szeroki zakres m.in. wymiarów, kształtów, pojemności czy liczby półek. Co więcej, w większości przypadków układ elementów wewnętrznych da się personalizować, m.in. ustawiając ich wysokość czy kąt nachylenia.


Oferujemy klasyczne witryny, a także szafy, lady itp. z agregatem wewnętrznym lub zewnętrznym. Ciekawym rozwiązaniem są także warianty z funkcją chłodzenia strefowego – w takich witrynach można na raz przechowywać różne rodzaje żywności, ponieważ każda półka jest obszarem o innej temperaturze.


Jak czyścić witrynę cukierniczą?


Podobnie jak wszystkie urządzenia gastronomiczne, witryny chłodnicze cukiernicze GastroProdukt muszą być regularnie czyszczone. Do mycia najlepiej sprawdzają się standardowe detergenty oraz środki do szyb (odpowiednie do stosowania na powierzchniach mających styczność z produktami spożywczymi). Nasze sprzęty są wykonane z materiałów wysokiej jakości, dlatego są odporne na preparaty chemiczne. Doskonale znoszą częste czyszczenie i odkażanie, które jest przecież konieczne w przypadku urządzeń mających bezpośredni kontakt z żywnością.


Dodatkowym ułatwieniem w przypadku naszych witryn cukierniczych jest możliwość wyjęcia poszczególnych elementów i półek, co znacznie ułatwia ich umycie. Dzięki temu da się dokładnie doczyścić całe urządzenie i dotrzeć do każdego zakamarka. Nasze sprzęty pozwalają przechowywać żywność w najbardziej estetyczny oraz higieniczny sposób.


Jak wybrać witrynę cukierniczą?


Przy zakupie witryny cukierniczej należy wziąć pod uwagę rozmaite czynniki. Najistotniejsze są jednak specyfika oraz potrzeby lokalu. Do prezentacji ciast i okazałych tortów lepiej sprawdzą się inne modele, a inne do drobnych pralinek, ciasteczek czy wypieków na ciepło. Ogromne znaczenie ma to, w jakim lokalu chce się umieścić taki sprzęt, co ma być w nim przechowywane oraz ile miejsca można zagospodarować.
Bardzo ważną kwestią są oczywiście wymiary witryny cukierniczej – musi po prostu się zmieścić w lokalu. Trzeba tak ją wpasować, by klienci mogli swobodnie do niej podchodzić, a obsługa mogła w każdej chwili bez problemu wyjmować z niej produkty. Przy tym powinna też dobrze się prezentować. Zbyt duża, masywna witryna może wizualnie przytłoczyć niewielką przestrzeń, co odbije się na prezencji sali.


Oczywiście witryna cukiernicza musi być też przede wszystkim funkcjonalna. Znaczenie ma jej pojemność, czyli to, ile produktów można w niej zmieścić oraz jakie mogą one mieć wymiary. Do tego dobrze, by posiadała dodatkowe udogodnienia, takie jak np. oświetlenie LED, system pochłaniania wilgoci i odprowadzania skroplin, termostat z automatycznym odszranianiem czy wentylację zapewniającą optymalną cyrkulację powietrza (zapobiegającą parowaniu szyby).


Istotny jest również zakres temperatur, który powinien być dostosowany do potrzeb towarów – wybrane rodzaje ciast i słodkości mają bardzo konkretne wymagania. Jest to ważne nie tylko ze względu na ich walory wizualne czy smakowe. Żywność musi być właściwie przechowywana, według ściśle określonych norm sanitarnych. Witryny cukiernicze dostępne w naszej ofercie spełniają wszystkie standardy określone w przepisach. Dzięki nim można serwować produkty najlepszej jakości, dbając o satysfakcję oraz bezpieczeństwo klientów. Towary przechowywane w naszym sprzęcie przez długi czas są świeże, pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują.
Witryna cukiernicza koniecznie musi być też prosta w obsłudze. W lokalach gastronomicznych czas to pieniądz, dlatego pracownicy muszą być idealnie zorganizowani. Intuicyjny panel sterowania sprawia, że mogą błyskawicznie dostosować działanie urządzenia, oszczędzając sporo czasu – przez to stają się bardziej wydajni i efektywni. Do tego istotne jest, by witrynę dało się łatwo otwierać. Modele GastroProdukt posiadają specjalne podnoszone i/lub przesuwne szyby, które bez problemu można uchylić lub odsunąć, by włożyć albo wyjąć wybrany produkt.


Co więcej, nasze witryny cukiernicze są wyjątkowo łatwe w czyszczeniu oraz konserwacji. Bez problemu można je dokładnie myć różnymi środkami chemicznymi, ponieważ są odporne na ich działanie. Do tego posiadają wyciągane elementy i półki, dzięki czemu czyszczenie ich jest o wiele dokładniejsze oraz prostsze. Obsługa nie musi godzinami męczyć się przy ich szorowaniu – usuną resztki żywności i zdezynfekują całość w kilka chwil.


Przy wyborze witryny chłodniczej cukierniczej koniecznie trzeba zwrócić uwagę także na jakość wykonania. Urządzenie tego typu jest używane codziennie – nawet setki razy dziennie wkłada i wykłada się z niego produkty. Do tego musi być regularnie dokładnie czyszczone oraz dezynfekowane, dlatego jest narażone na oddziaływanie różnych środków chemicznych. Ponieważ jest wystawione w lokalu, może też niestety zostać przypadkiem uszkodzone mechanicznie, np. zarysowane przez nieostrożnego klienta. 


Najlepiej jest zdecydować się na profesjonalne witryny chłodnicze, które są wyjątkowo odporne na różne szkodliwe czynniki zewnętrzne. Do tego muszą być nieawaryjne – każdy problem jest ogromnym utrudnieniem i może doprowadzić nie tylko do strat (po zepsuciu się produktów), ale nawet konieczności chwilowego zamknięcia lokalu. Modele z naszej oferty są wykonane ze stali nierdzewnej, drewna, hartowanego szkła oraz nowoczesnych, specjalistycznych tworzyw sztucznych. Wykazują długą żywotność, zachowując idealny wygląd przez wiele lat. Do tego są niezawodne, dlatego rzadko kiedy trzeba je serwisować.


Wiele osób zapomina też o tym, że duże urządzenia wydają dźwięki podczas pracy. Ponieważ witryny chłodnicze cukiernicze wystawia się na sali, nie powinny być zbyt głośne. W przeciwnym razie będą drażnić nie tylko obsługę (która spędza w ich towarzystwie kilka godzin dziennie), ale i klientów, którzy chcą móc się odprężyć przy filiżance kawy i smacznej przekąsce.


Bardzo ważnym kryterium wyboru jest również energooszczędność. Urządzenia gastronomiczne tego typu są włączane na przynajmniej kilkanaście godzin dziennie, a w wielu przypadkach pracują niemalże bez przerwy. Przez to pobierają dużo energii i przyczyniają się do znacznego zwiększenia rachunków. Ceny prądu stale rosną, dlatego nie można pomijać tej kwestii. Zagadnienie to jest też istotne ze względów ekologicznych – duże zużycie prądu negatywnie odbija się na środowisku. Witryny cukiernicze GastroProdukt są wyjątkowo ergonomiczne, a przez to stosunkowo tanie w utrzymaniu. Spełniają klasy energooszczędności, dlatego bez obaw można umieścić w swoim lokalu nawet kilka sztuk.


Oczywiście, witryna cukiernicza powinna być przy tym estetyczna. Urządzenie musi być odpowiednio dobrane do wystroju lokalu, tak by harmonijnie go uzupełniało czy wręcz zdobiło. Warto postawić je w centralnym punkcie, bo będzie od razu przyciągać wzrok. Dobrze jest dopasować je pod względem ogólnej stylistyki, ale duże znaczenie ma także kolorystyka. W naszej ofercie znajdziesz zarówno bardziej nowoczesne, minimalistyczne warianty, jak i efektowne, eleganckie modele z frontami z różnych odcieniach.


Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą witryn chłodniczych cukierniczych! W razie potrzeby chętnie odpowiadamy na pytania oraz radzimy, jak wybrać idealny model. U nas znajdziesz także wszystkie inne potrzebne elementy wyposażenia, dlatego od razu możesz stworzyć spójną aranżację. Zainwestuj w sprzęt, który pomoże Ci w najbardziej efektowny i bezpieczny sposób zaprezentować oferowane produkty!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej