0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.

Rożno do kurczaka

Podstawą lokalu serwującego pieczony drób jest specjalistyczne rożno do kurczaka. Sprzęt ten pozwala idealnie przygotować mięso, tak by było kruche, soczyste i pełne smaku. W naszej ofercie można znaleźć wydajne, zaawansowane technologicznie, solidne urządzenia o długiej żywotności. Mogą pomóc urozmaicić menu albo stać się podstawą działalności. Sprawdź wszystkie produkty, by wybrać odpowiedni rożeń do kurczaka!

Nasze produkty

Rożno do kurczaka 

 

Inwestując w aparaturę GastroProdukt Professional, można mieć pewność, że efektywność kuchni będzie jeszcze wyższa, a smak mięsa jeszcze lepszy. Rożno do kurczaka to przemyślana, zaawansowana technologicznie konstrukcja, którą oferujemy w wielu rozmiarach. Proponowane przez nas modele pozwalają na pieczenie od 12 aż do 90 kurczaków, przypadną więc do gustu nawet najbardziej wymagającym szefom kuchni.

 

Kurczak z rożna to potrawa, która jest doceniana przez wielu konsumentów. Chrupiąca skórka i delikatne mięso, które są wynikiem długiego pieczenia, cieszą smakiem i aromatem. Warto jednak wiedzieć, że nasze rożna do kurczaków doskonale nadają się także do opiekania warzyw oraz innych produktów, dlatego znajdują szerokie zastosowanie.

 

Rożno na kurczaki 

 

Asortyment sklepu GastroProdukt.pl jest adresowany przede wszystkim do profesjonalistów. Zadbaliśmy zatem o to, by każde rożno na kurczaki spełniało wszelkie oczekiwania zawodowych kucharzy. W tej kategorii znajdziesz dwa warianty urządzeń:

 

  • rożna do kurczaków elektryczne,
  • rożna do kurczaków gazowe.

 

Każda z opcji ma swoje zalety. Niezależnie od wybranego wariantu, na pewno podniesie efektywność pracy kuchni, gwarantując łatwość obsługi i doskonały smak, który przyczyni się do podniesienia poziomu zadowolenia klientów. Nasi doświadczeni konsultanci chętnie doradzą, który wariant lepiej sprawdzi się w danych warunkach.

 

Rożeń elektryczny do kurczaka

 

W naszym sklepie każdy przedstawiciel branży gastronomicznej ma szansę znaleźć odpowiedni rożen elektryczny do kurczaka. Niezależnie od wybranego modelu, efekt końcowy jest dokładnie taki sam. To idealnie przypieczony drób (i nie tylko), o chrupiącej skórce, delikatnym mięsie oraz soczystym smaku. 

 

Zrównoważony, inteligentny proces grzewczy zapewnia zoptymalizowane zużycie energii elektrycznej lub gazu, co daje pewność, że rożno do kurczaków to urządzenie przyjazne nie tylko dla budżetu, lecz także dla środowiska. Ponadto, sprzęt został wyposażony w niezależne strefy grzewcze, które w zależności od aktualnego zapotrzebowania można dowolnie regulować.

 

Rożna elektryczne do kurczaków produkujemy z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Jest to uniwersalny materiał, ceniony przez użytkowników przede wszystkim za:

 

  • odporność na trudne warunki i uszkodzenia mechaniczne,
  • ograniczanie rozwoju groźnych mikrobów,
  • łatwość w eksploatacji i czyszczeniu.

 

We wnętrzu, za drzwiami z materiału żaroodpornego, znajdują się obrotowe widelce, podświetlane oświetleniem górnym. Dzięki temu, oraz wielu dodatkowym uzgodnieniom i funkcjom, korzystanie z rożna elektrycznego do kurczaka jest wyjątkowo proste. 

 

Rożen do kurczaka gastronomiczny

 

Rożen do kurczaka gastronomiczny, pomimo swojej nazwy, jest urządzeniem uniwersalnym, ponieważ po zamontowaniu odpowiednich przystawek świetnie nadaje się do opiekania innych potraw, takich jak np.:

 

  • golonka,
  • szynka,
  • ryby i owoce morza,
  • warzywa.

 

Eksploatacja różna do kurczaka nie jest trudna. Zadbaliśmy o to, by każde urządzenie było przyjazne użytkownikowi i intuicyjne w obsłudze. Oczywiście praca z profesjonalnym sprzętem gastronomicznym wymaga uwagi i ostrożności, jednak modele dostępne w ofercie sklepu GastroProdukt.pl nie sprawią trudności nawet początkującym kucharzom.

 

Konserwacja rożna na kurczaki, niezależnie od źródła zasilania, także nie należy do skomplikowanych. Wystarczy regularnie dbać o czystość widelców i filtrów, a także przecierać szyby odpowiednim preparatem.

 

Rożno gazowe do kurczaków

 

Rożno gazowe do kurczaków to doskonały wybór do lokalu, w którym przygotowuje się dziesiątki czy nawet setki sztuk drobiu dziennie. Jest zdecydowanie bardziej wydajne i opłacalne, ponieważ jest tańsze w utrzymaniu – generuje mniejsze rachunki niż modele zasilane energią elektryczną. Trzeba jednak pamiętać o tym, że montaż takiego sprzętu jest obwarowany szeregiem przepisów, a kuchnia musi wtedy spełniać kilka ważnych wymogów.

 

W linii GastroProdukt Professional proponujemy rożna gazowe do kurczaków oraz modele elektryczne, które będą doskonale sprawdzać się przez wiele lat. Są niezwykle odporne na intensywną eksploatację oraz są praktycznie nieawaryjne. W razie kłopotów można jednak liczyć na naszą pomoc – zapewniamy pełne wsparcie serwisowe. 

 

Zapraszamy do zapoznania się z naszą szeroką ofertą rożen do kurczaka. Jeśli podczas przeglądania produktów pojawią się jakieś pytania czy wątpliwości, z przyjemnością wszystko wyjaśnimy. Wybierz profesjonalne, wydajnie sprzęty, by serwować najlepsze dania swoim klientom!

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej