0
Twój koszyk:
0,00 

Koszyk

info:Twój koszyk jest pusty.

Płyta grillowa

Nie bez kozery mówi się, że grillowanie jest narodowym sportem Polaków. Miłośników pieczonych mięs, ryb i warzyw z rusztu jest wielu, dlatego coraz więcej punktów gastronomicznych wprowadza do swojego jadłospisu dania z grilla. Aby je należycie przyrządzić, wystarczy wyposażyć się w odpowiedni sprzęt. Płyty grillowe gastronomiczne dają wiele możliwości podgrzewania, i smażenia produktów. Zobacz uniwersalne płyty grillowe elektryczne i płyty grillowe gazowe, które znajdziesz w ofercie GastroProdukt.pl.

 

Płyty grillowe — niezniszczalność połączona z funkcjonalnością

 

Płyty grillowe z linii 700 / Basic, dzięki swojej funkcjonalności, szybko staną się kluczowym elementem wyposażenia kuchni lokalu gastronomicznego. Prezentowane w tej kategorii produktowej urządzenia wykonane są ze specjalnego żeliwa, idealnie rozprowadzającego i utrzymującego ciepło. Pozostałe części maszyny zostały wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co skutecznie chroni przed efektem działania wody, tłuszczu i oleju.

 

Jakiego rodzaju płytę grillową wybrać i czym się kierować podczas wyboru?

 

W portfolio GastroProdukt Professional można znaleźć płyty grillowe gastronomiczne o różnych gabarytach. Przejrzyj naszą ofertę i dobierz urządzenie, które najlepiej wpisuje się w Twoje potrzeby. Przede wszystkim zwróć uwagę na wymiary urządzenia. Największe płyty grillowe pozwalają na łatwe smażenie dużej ilości przysmaków jednocześnie. Mniejsze doskonale sprawdzą się w niewielkich punktach gastronomicznych – szczególnie, że ich montaż jest łatwy, a wymiary pozwalają na instalację płyty grillowej w ergonomiczny sposób.

Jedna strefa grzania zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła po płycie, aby sprawnie przyrządzić jedzenie. Płyta łączy się w moduł z innymi liniami – Speedy oraz Hard. Moc urządzenia to nawet 7 kW.

Kolejną kwestią jest wybór zasilania. W ofercie sklepu GastroProdukt znajdziesz:

 

  • płyty grillowe gazowe,
  • płyty gazowe elektryczne.

 

Jeśli nie masz pewności, który wariant sprawdzi się lepiej w konkretnym zastosowaniu, skorzystaj z doradztwa naszych konsultantów. Wszystkie urządzenia, które u nas kupisz, pozwalają na szybkie i efektywne pieczenie mięs, warzyw i ryb.

Proponowane płyty grillowe gastronomiczne są wyposażone w liczne udogodnienia, aby praca z nimi była jeszcze łatwiejsza i pozwalała na wydobycie pełni smaku potraw. Wybierając nasze płyty grillowe gładkie i ryflowane, możesz liczyć na takie dodatki, jak:

 

  • kontrolka pracy i grzania,
  • szuflada na tłuszcz,
  • regulacja temperatury (nawet do 300 stopni Celsjusza).

 

To tylko niektóre z funkcji, które usprawnią pracę przy ruszcie. Chcesz dowiedzieć się więcej? Przejrzyj propozycje konkretnych produktów.

 

Gdzie płyty grillowe znajdują zastosowanie?

 

W ofercie sklepu GastroProdukt znajdziesz urządzenia dla gastronomii w wielu różnorodnych wariantach Płyty grillowe gastronomiczne są bardzo chętnie wybierane – wynika to z ich intuicyjnej obsługi, szybkości działania, a także licznych udogodnień, z których można skorzystać podczas pieczenia.

Takie produkty sprawdzają się przede wszystkim:

 

  • w restauracjach,
  • w barach szybkiej obsługi,
  • podczas imprez plenerowych,
  • w barach serwujących kebab i gyros.

 

Szeroki wybór urządzeń o różnej specyfice działania pozwala na wybranie optymalnego – takiego, który idealnie sprawdzi się w przypadku konkretnego typu potraw. Zachęcamy w szczególności do zapoznania się z różnicami pomiędzy płytami grillowymi ryflowanymi i gładkimi. Powierzchnia każdego typu sprzętu jest nieco inaczej wykończona. Dzięki temu można wykorzystać ją do pieczenia danego rodzaju mięs czy warzyw.

Jeśli zależy Ci na połączeniu obu funkcji, wybierz płytę grillową gładką-ryflowaną, czyli urządzenie wyposażone w oba typy rusztu. Przejrzyj ofertę i poznaj specyfikę poszczególnych wariantów. A jeśli chcesz wyposażyć swój punkt gastronomiczny w kompleksowy sposób, zobacz, co możesz zyskać, wybierając jeden z zestawów premium, zawierający oprócz gastronomicznej płyty grillowej, inne funkcjonalne urządzenia.

 

Jak prawidłowo użytkować i czyścić płyty grillowe, aby służyły jak najdłużej?

 

Płyty grillowe gazowe i elektryczne, które przygotowaliśmy w ofercie sklepu GastroProdukt Professional, to sprzęt, który sprawdzi się w szerokiej gamie zastosowań, także tych profesjonalnych. Zadbaliśmy o to, aby każdy przedsiębiorca działający w branży gastronomicznej znalazł u nas sprzęt, który pozwoli mu przygotowywać różnego typu dania szybciej, smaczniej i zdrowiej. Chcesz wiedzieć, jak użytkować gastronomiczną płytę grillową w sposób najbardziej efektywny?

Przede wszystkim zadbaj o odpowiedni dobór rusztu do konkretnych dań. W niektórych przypadkach lepiej sprawdzi się płyta grillowa ryflowana, inne wymagają użycia gładkiej powierzchni.

Kolejna kwestia to czyszczenie rusztu. Warto zadbać o to, by po skończonej pracy usunąć z niego wszelkie zanieczyszczenia. Dostępne w ofercie GastroProdukt płyty grillowe są wykonane z wysokiej klasy stali nierdzewnej, która ułatwia czyszczenie. Chcesz dowiedzieć się więcej? Przejrzyj nasz asortyment.